Unde trebuie montat un aparat de aer conditionat?

0 Shares
0
0
0

Pentru a scapa de temperaturile insuportabile de pe timpul verii, atunci cand canicula nu te lasa nici sa respire, ar trebui sa optezi pentru montarea unui aparat de aer conditionat in locuinta ta.

In cazul in care nu ai mai avut aer conditionat montat, si nu esti specialist in montaj aer conditionat, cu siguranta nu stii prea multe detalii despre cum se monteaza un aparat de aer conditionat, si nici despre locul in care acesta se monteaza.

Modul in care se efectueaza montajul aerului conditionat, locul in care este amplasat acesta in incapere, dar si materialele folosite in cadrul instalarii, sunt factori extrem de importanti care contribuie decisiv la functionarea optima a unui asemenea aparat de aer conditionat.

In cazul in care locuiesti la bloc, intr-un apartament clasic, atunci trebuie sa stii ca ideal ar fi sa iti climatizezi livingul, iar abia apoi dormitoarele, insa nu exista o regula scrisa in aceasta privinta.

Daca ai de gand ca aparatul de aer conditionat sa iti fie montat in living, ar trebui sa discuti cu specialistii in montaj aer conditionat, sis a ii rogi sa faca in asa fel montajul astfel incat aerul sa nu fie suflat spre canapeaua din living sau spre folotiul din care te uiti la televizor.

Chiar daca acest aspect implica un traseu mai mare si mai lung, iar costul montajului este mai mare, cu siguranta merita sa incerci aceasta optiune.

Ca si un sfat util privind aparatul sau mai bine spus achizitionarea acestuia, ar fi ideal sa iti indrepti atentia spre un aparat usor supradimensionat, care sa iti poata asigura confortul fara a crea curenti de aer.

Vei putea deasemenea sa iti instalezi, sau mai bine spus sa le ceri specialistilor sa iti instaleze aparatul de aer conditionat si in bucatarie, insa aici iarasi ar fi indicat sa le ceri ca aparatul sa nu rasufle aerul spre masa la care vei sta impreuna cu membrii familiei pentru a manca.

Aparatele de aer conditionat se pot monta chiar si in camerele copiilor, insa ar fi indicat ca acestea sa fie montate doar in cazul in care copiii au cel putin varsta de 7-8 ani impliniti,

Sunt si cazuri in care anumite familii aleg ca aerul conditionat sa le fie montat in baie, insa o astfel de alegere daca stam sa ne gandim ceva mai bine, pare una lipsita de sens, asa ca o poti sari din schema.

Chiar si pe hol iti poate fi montat aerul conditionat, insa va trebui sa specifici clar unde vrei ca acesta sa fie montat, pentru ca specialistii sa stie de la inceput ce au de facut.

Ei bine, in conditiile in care ti se pare scumpa montarea unui aparat de aer conditionat, sau consideri ca un aparat de aer conditionat este prea scump, atunci poti alege sa iti indrepti atentia spre un ventilator de camera de exemplu, pe care sa il folosesti in fiecare incapere din cadrul locuintei.

Una peste alta insa, indiferent de solutia aleasa, important este sa poti ca impreuna cu membrii familiei tale, sa treci mai usor peste temperaturile caniculare de pe timpul verii.

0 Shares
You May Also Like