Alegerea unui scaun ergonomic

0 Shares
0
0
0

Scaunele ergonomice nu mai sunt demult  timp ceva iesit din comun, iar persoanele care au nevoie de un scaun de birou, isi indreapta atentia spre scaune ergonomice, constiente fiind de cat de multe avantaje au aceste scaune.

Exista pe piata la ora actuala o multime de modele de scaune ergonomice, insa cu siguranta nu toate acestea sunt potrivite pentru toti utilizatorii. Tocmai din acest motiv, cei care au nevoie de un scaun ergonomic, ar trebui sa cunoasca unele dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le aiba in vedere, astfel incat sa faca alegerea cea mai inspirata. Iata asadar cum se alege un scaun ergonomic!

Mecanismul scaunului

Scaunele ergonomice vin in diferite versiuni, in functie de complexitate si pret, iar mecanismele acestora difera foarte mult.

  1. Mecanism de baza. Mecanismul de baza este comun pentru scaunele ergonomice ieftine, si permite doar inclinarea spatarului, ajustarea pe verticala si rotirea. Un astfel de scaun poate fi blocat (sau nu) intr-o anumita pozitie. Un asemenea scaun nu are multe caracteristici si functii, dar are avantajul unui pret mic. Pentru cei cu buget redus, aceasta poate fi scaunul ideal.
  2. Mecanism inclinabil. Scaunele care dispun de un asemenea mecanism, permit lasarea concomitenta a sezutului si a spatarului pe spate, iar genunchii raman la aceiasi inaltime.

Un astfel de scaun nu are spatarul ajustabil in cele mai multe cazuri pentru ca practic nu are sens, acest lucru. acest tip de scaune ergonomice sunt confortabile, si permit schimbarea pozitiei de lucru, si relaxarea zonelor precum zona lombara sau alte zone supuse stresului.

  1. Mecanism sincronizat. Aceste scaune se incadreaza in gamele medii si superioare. Spatarul lor se lasa pe spate, dar aceste scaune folosesc si diferite alte mecanisme care lucreaza impreuna.

Pentru a intelege cum functioneaza un asemenea scaun, pentru 2 grade lasate pe spate ale spatarului, se lasa si sezutul un grad pe spate.

  1. Mecanism functional. Aceste scaune le ofera utilizatorilor o libertate deplina pentru ajustarea pozitiei, a spatarului si a sezutului. Acest tip de scaune se pot inclina si bloca independent in orice pozitie.

Ergonomia scaunelor

Aici incepem mai intai de toate cu spatarul, care este indicat sa se poata lasa pe spate, si ideal ar fi sa poata fi controlata aceasta actiune. Spatarul ar fi indicat sa aiba un suport pentru zona lombara.

Legat de ergonomie, nu trebuie sa uitam bratele, care este indicat sa se poata ajusta atat in ceea ce priveste inaltimea, cat si pe lateral, astfel incat cotul utilizatorului sa fie cat mai confortabil.

Trebuie tinut cont si de sezutul scaunului, iar aici mentionam faptul ca trebuie sa existe un contact perfect intre zona lombara si spatarul scaunului, iar genunchii sa fie deparati inca de marginea frontala a pernei pentru sezut.

Scaunul care are zona de sezut prea mare determina utilizatorul sa stea prea in fata, iar astfel nu se mai bucura de avantajele spatarului ergonomic, in timp ce un sezut prea mic va fi incomod.

Asezarea pe scaun este foarte importanta, iar genunchii trebuie sa fie flexati la 90 de grade. Un scaun prea ridicat pune presiune pe partea inferioara a gambelor, pe cand un scaun prea jos, afecteaza coloana vertebrala.

Calitatea materialelor

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult calitatea materialelor unui astfel de scaun. In functie de acest aspect se stabileste pretul scaunului ergonomic, dar cel mai important detaliu este ca, de calitatea materialelor depinde si rezistenta si calitatea scaunului.

Cand doriti sa alegeti un scaun ergonomic de calitate superioara, recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre TopScaune.ro, acolo unde puteti gasi zeci de modele de scaune ergonomice la preturi atractive, si de calitate superioara.

0 Shares
You May Also Like