Amanarea deciziei de cumparare in domeniul imobiliar

0 Shares
0
0
0

Proprietatea a fost mult timp visul american, dar daca esti nepregatit, acest vis poate deveni cu usurinta un cosmar indiferent in ce loc al lumii te-ai afla.

Cu rate ale dobanzii inca situate in apropierea de minim a unui record si o economie critica, multi se gandesc ca acum este momentul potrivit pentru a cumpara un apartament nou in Iasi.

La urma urmei, exista o sansa reala ca dobanzile sa inceapa sa creasca, la fel si costurile de imprumut de bani pentru a face o achizitie imobiliara.

Dar, dreptul de proprietate nu este pentru toata lumea. In afara costurilor pentru intretinere, iata cateva motive importante pentru care poate nu esti gata sa cumperi o locuinta.

Ai deveni un proprietar sarac

Mult prea multi cumparatori de apartamente incepatori in proces, iau decizia fara sa se gandeasca intr-adevar daca si le pot permite. Ei primesc un credit ipotecar pentru aprobare prealabila maxima, li se permite sa imprumute si apoi merg la cumparaturi pentru o casa in partea superioara a bugetului lor.

Dar e mai importanta viata decat detinerea unei case. In cazul in care achizitia pe care o doriti ar insemna sa cheltui toti banii, mentinerea si plata utilitatilor, acesta nu poate fi momentul potrivit pentru a face o achizitie.

La urma urmei, alte cheltuieli mai vin. De asemenea, ai nevoie de ceva bani in plus pentru cheltuieli discretionare.

Lipsa unui loc de munca stabil

Cel mai rau lucru care se poate intampla unui proprietar este de a pierde un loc de munca si a intra in imposibilitatea de a efectua platile ipotecare lunare. Daca intarziati suficiente plati, creditorul va bloca casa.

Vei pierde tot ce ai pus deja deoparte cu ratele si vei ramane pe strazi, de asemenea. Daca nu esti sigur cu privire la situatia locului de munca, compania este in plin proces de reducere de personal, seful tau are ceva cu tine, poate vei dori sa amani cumpararea unei case pana intr-un moment mai stabil al carierei tale.

Mentinerea unui domiciliu nu este pasiunea ta

O multime de responsabilitati vin odata cu achizitia unei case. Acestea merg dincolo de a plati ipoteca in fiecare luna si a cumpara o asigurare de proprietate.

Va trebui sa ai grija de gazon, sa deszapezesti trotuarele in timpul iernii si sa inveti sa faci reparatii sau sa angajezi pe cineva care poate face acest lucru pentru tine.

Unii oameni se bucura de aceste responsabilitati in timp ce altora li se ridica parul in cap numai la auzul ideii de a petrece o zi de sambata grebland frunzele rostuind prin baie.

Daca te incadrezi in aceasta din urma categorie, ar fi mai bine sa inchiriezi un apartament lasand in grija proprietarului lucrarile de intretinere.

0 Shares
You May Also Like