Care sunt cele mai populare tipuri de remorca auto?

0 Shares
0
0
0

Exista multe situatii in care o remorca auto se poate dovedi extrem de utila. De exemplu, intentionezi sa iti cumperi un dulap pe care l-ai vazut la un magazin de mobila care se afla la cativa zeci de kilometri distanta, iar transportul nu iti este asigurat. Atunci cand ai o remorca auto personala, o poti folosi pentru a efectua transportul.

De-asemenea, atunci cand mergi sa cumperi mai multi saci de cereale sau de legume de care ai nevoie acasa pentru iarna, poti avea nevoie de o remorca auto pentru a efectua transportul, iar in aceste conditii o remorca auto 750 kg este mai mult decat suficienta.

Acestea sunt doar doua exemple pentru a te ajuta sa intelegi cat de important este sa ai o remorca auto personala, pe care sa o folosesti oricand si ori de cate ori ai nevoie pentru a efectua un transport.

Trebuie sa stii insa ca pe piata exista diferite tipuri de remorci auto, iar in randurile care urmeaza, vei avea ocazia sa descoperi care dintre acestea sunt cele mai populare. Continua sa citesti, pentru ca vei descoperi informatii care iti pot fi de ajutor atunci cand trebuie sa alegi o remorca potrivita.

Remorca auto usoara

Cel mai probabil, vei avea nevoie de o remorca auto usoara pe care sa o folosesti ocazional, pentru a transporta diferite lucruri voluminoase, care nu incap in portbagajul masinii.

O asemenea remorca se poate cupla la orice autoturism in siguranta, (aututurism cu o capacitate medie a motorului). O remorca usoara are capacitatea intre 500 de kilograme care este cea mai mica versiune disponibila, si 750 kg, care are inclusiv sistem de franare.

Acest tip de remorca usoara, cu siguranta nu costa foarte multi bani, iar daca alegi sa cumperi o remorca second hand, vestea buna este ca aceasta te va costa si mai putini bani. In plus, o vei putea adapta nevoilor tale, accesorizand-o cu obloane dublu inaltate, cu prelata sau cadru metalic ori grijaje metalice de tip cusca. Aceste accesorii insa, se vand separat.

Remorca auto de tip cusca

O asemenea remorca este acoperita, si este ideala pentru a transporta diferite tipuri de incarcaturi. Acoperisul remorcii este perfect pentru a proteja incarcatura de factorii externi. Aceste remorci au usa de acces la spate, si sunt ideale pentru a transporta mobila, aparatura electrocasnica, si nu numai.

Remorca cu obloane

O asemenea remorca se poate cupla la orice autoturism care are la spate un carlig de remorcare. Poate fi dotata cu prelata detasabila, si poate fi ideala pentru transporturi diferite.

Remorca carosata

Aceasta remorca este dotata cu o incuietoare, deci este foarte sigura, si este ideala pentru a transporta diferite bunuri si tipuri de marfa. O asemenea remorca daca este mai grea de 750 kg, va veni cu sistem de franare.

Platforma

Platforma se foloseste pentru transportul autoturismelor in cele mai multe cazuri, si este capabila sa suporte o greutate foarte mare. O asemenea platforma este prevazuta cu rampe rabatabile, care se folosesc la urcarea si la coborarea masinii de pe platforma.

 

0 Shares
You May Also Like