Cum se pune apa intr-un radiator de masina?

0 Shares
0
0
0

Sistemul de racire al masinii dvs. este extrem de important, asa ca in continuarea acestui articol veti putea descoperi cateva informatii care mai mult ca sigur intr-o buna zi va vor fi de folos.

Sistemul de racire al masinii dvs. are nevoie de lichid de racire pentru a evita supraincalzirea. Desi apa poate fi adaugata radiatorului in acest scop, este preferabil sa se adauge un amestec de lichid de racire si apa, deoarece apa curata poate fierbe inainte ca lichidul de racire sa fiarba, cauzand supraincalzirea motorului.

Cu toate acestea, daca sunteti blocat pe autostrada sau oriunde altundeva in afara localitatii si nu aveti lichid de racire la indemana si nici nu aveti de unde sa cumparati, va recomandam sa stiti cum sa puneti apa in radiatorul masinii. Iata cum se face:

  • Aveti grija la pictograma de pe tabloul de bord al autoturismului, care indica daca motorul se supraincalzeste sau daca va aflati la un nivel scazut al lichidului de racire. Daca lumina se aprinde si ramane aprinsa, inseamna ca aveti un motor de racire scazut al motorului. Un radiator apa auto nu poate functiona daca nu exista suficient lichid de racire in sistem. Nivelul lichidului de racire trebuie sa fie primul control pe care trebuie sa il efectuati imediat dupa ce un motor a fost supraincalzit.
  • Asigurati-va ca nu exista aburi provenind de la motor. Opriti masina, deschideti capota si localizati radiatorul.
  • Nu atingeti nimic pana cand radiatorul si motorul nu s-au racit, deoarece s-ar putea sa se scalde din lichidele fierbinti.
  • Localizati rezervorul de recuperare a lichidului de racire. Daca lichidul de racire fierbe, nu faceti nimic pana cand nu se raceste. Este preferabil sa lasati motorul sa se raceasca peste noapte, sau timp de mai multe ore pe timpul zilei.
  • Scoateti capacul de presiune al radiatorului odata ce motorul si radiatorul s-au racit.
  • Verificati nivelul lichidului de racire. Lichidul de racire trebuie sa se afle intre marcarile MAX si MIN ale rezervorului de lichid de racire cand motorul este racit. Daca lichidul de racire este scazut, inchideti-l prin adaugarea de apa curata si potabila la rezervorul de racire.
  • Schimbati lichidul de racire la fiecare 40.000-1000.000 mile (64.400-160.000 km). Umpleti radiatorul cu un amestec de agent de racire de 60% si 40% apa. Acest amestec va oferi cea mai buna protectie impotriva coroziunii si va proteja impotriva inghetarii.
  • Umpleti rezervorul la un centimetru (2,5 centimetri) de sus, astfel ca nu exista bule de aer.

Asadar, dupa cum se poate vedea, sistemul de racire al masinii dvs. are un rol foarte important, si are nevoie de lichit pentru ca motorul sa nu se supraincalzeasca. Este foarte important sa stiti sa ii puneti apa radiatorului, pentru ca nu se stie niciodata unde va puteti trezi cu vreo surpriza neplacuta si sa fie nevoie sa faceti acest lucru.

In conditiile in care nu tineti cont de acest lucru, exista sanse mari sa aveti nevoie fie de un radiator nou, fie sunt sanse ca problemele aparute sa fie mai grave.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like