Ce tipuri de lumini auto cunosti?

0 Shares
0
0
0

Fiecare vehicul este echipat cu mai multe tipuri de lumini auto diferite, fiecare avand propriile scopuri unice si importante. Este posibil ca unii oameni sa nu fie constienti de toate luminile diferite ale unei masini, dar este important sa stiti despre fiecare dintre luminile dvs., sa le folositi corect si sa le mentineti frecvent. Iata tipurile comune de lumina auto si scopurile lor:

PERICOLE

Pericolele dvs. sunt scoase in evidenta datorita unor lumini intermitente ale automobilului (lumini de avarie) care trebuie sa fie pornite manual. Acestea trebuie utilizate numai pentru situatii de urgenta. Folositi-le doar in miscare pentru a avertiza ceilalti soferi cu privire la un pericol.

Folositi-le atunci cand sunteti opriti daca provocati un pericol sau o obstructie, dar nu le folositi inutil sau cum ar fi de exemplu sa le folositi pentru a putea parca oriunde doriti. De asemenea, nu uitati ca doar pentru ca le aveti pe acestea nu inseamna ca sunteti in siguranta de a primi prioritate in trafic.

Un alt lucru important de retinut este ca, daca oamenii vad lumini de pericol care sunt activate, ei vor crede ca ceva nu este in regula, deci asigurati-va ca le folositi doar atunci cand este cazul si nu uitati sa le stingeti atunci cand situatia periculoasa a trecut.

Tipuri de lumini auto :FAZA LUNGA – FAZA SCURTA

Farurile dvs. au 2 setari diferite, fascicul redus si lumina mare. Farurile cu fascicule inalte (faza lunga) sunt foarte luminoase si centrate drept, spre deosebire de farurile cu fascicule joase (faza scurta) care sunt indreptate spre exterior si usor in jos.

Farurile de faza lunga cu fascicule inalte pot fi orbitoare pentru o masina care vine din fata, mergand in sensul opus de mers, astfel incat acestea ar trebui utilizate numai atunci cand nu exista masini in fata ta. Exista, de obicei, diferite becuri responsabile pentru faza scurta si faza lunga, deci daca unul se stinge celalalt poate functiona in continuare.

Faza lunga este utila pentru conducerea pe timp de noapte pe drumurile neasteptate. Amintiti-va doar sa schimbati din faza lunga in faza scurta atunci cand se apropie o alta masina pentru a nu-l orbi pe celalalt sofer, si pentru a nu provoca din acest motiv un accident de circulatie.

Tipuri de lumini auto: LUMINI DE FRANA

Evident, luminile dvs. de frana special alese de pe https://www.gotek.ro, se aprind atunci cand apasati pedala de frana a masinii si  va opriti, dar este important sa le utilizati si sa le intretineti corect. Atingerea franelor in mod repetat, atunci cand ajungeti la o oprire brusca, va poate ajuta sa atrageti atentia soferilor din spatele dvs. si, eventual, sa evitati o coliziune.

Multi oameni nu descopera ca o lampa de frana este stinsa pana cand nu sunt trase. Pentru a evita un bilet si puncte pe permisul dvs., verificati farurile de frana o data pe saptamana, solicitand cuiva sa stea in spatele masinii in timp ce atingeti franele.

LUMINI DE CEATA

Fiecare masina are lumini de ceata. Multi oameni se intreaba atunci cand conduc in ceata ce lumini trebuie folosite. In functie de grosime, farurile dvs. joase sau inalte pot functiona mai bine decat celalalt, dar masina dvs. poate avea si lumini de ceata pe care ar trebui sa le porniti. Scopul luminilor de ceata este de a va face mai vizibil pentru alti soferi, decat de a va imbunatati vizibilitatea.

De obicei, aceste tipuri de lumini auto sunt situate mai jos pe masina decat farurile dvs. pentru a fi vizibile sub linia de ceata. De obicei sunt galbene sau chihlimbar pentru a atrage atentia asupra vehiculului. In ceata densa, luminile inalte pot sa respinga umiditatea din aer si va vor ingreuna vizibilitatea.

Lampile de ceata te fac mai vizibil fara a-ti reduce vizibilitatea.

Tipuri de lumini auto :LUMINI DE CONDUCERE IN TIMPUL ZILEI

Majoritatea masinilor au lumini de conducere de zi care se aprind automat atunci cand masina functioneaza pentru a oferi vizibilitate suplimentara celorlalte masini. De obicei, exista o optiune de a le dezactiva daca nu le doriti. Daca este disponibil, este util sa va setati luminile in mod automat, astfel incat masina dvs. sa se poata ajusta la cantitatea de lumina detectabila. Acest lucru ajuta la asigurarea cantitatii corecte de lumina, fara a fi necesar sa o monitorizati in mod constant singuri.

BECURI LED-URI

Este important sa cunoasteti diferitele tipuri de lumini auto de pe o masina si la ce sunt folosite, dar exista si mai multe tipuri diferite de becuri pe care le puteti utiliza pentru aceste lumini diferite. Un exemplu de tip lumina auto este un bec LED, pe care il puteti gasi pe https://www.gotek.ro.

Luminile cu LED sunt un tip extrem de eficient din punct de vedere energetic si au inceput sa apara puternic in farurile moderne. Aceste tipuri de faruri sunt versatile, iar becurile pot fi formate in mai multe forme diferite. Acest lucru permite ca luminile LED sa fie proiectate in moduri noi si creative atat pentru faruri, cat si pentru stopurile din spate.

Producatorii de masini incep sa foloseasca aceste tipuri de faruri pentru a oferi masinilor un aspect unic. Becurile cu LED-uri nu devin la fel de calde ca becurile traditionale, oferindu-le o viata mai lunga. Trecerea la farurile LED poate fi doar lucrul pe care il cautati pentru a obtine un aspect luminos si unic, cu un bec care are longevitate.

HID BECURI

Un alt tip de lumina auto care poate fi utilizat pentru diferitele lumini de pe o masina este becul HID. Ca si becurile cu LED-uri mentionate anterior, HID-urile sunt folosite tot mai mult in masina moderna. Aceste tipuri de lumini sunt unice deoarece nu au un filament, asa cum o fac majoritatea becurilor.

Reactia provocata de tragerea unui curent electric printr-un bec circular umplut cu diferite tipuri de vapori si gaze permite becului HID sa emita lumina, iar fasciculul puternic de lumina creat de becul HID este ideal pentru faruri.

Aceste lumini dureaza un minut pentru a se incalzi si pentru a atinge luminozitatea maxima, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru consumatori. Cu toate acestea, acest tip de lumina auto este excelent pentru un alt aspect luminos si unic pentru farurile masinii tale.

Este important sa cunoasteti diferitele tipuri de lumini auto de pe o masina si modul in care functioneaza, precum si diferitele tipuri de becuri pe care le puteti pune in ele. Cunoasterea acestor lucruri va poate face mai sigur pe drum si mai pregatit pentru conditii variabile de conducere. Intelegerea mai multor informatii despre masina dvs. va duce intotdeauna la o conducere mai sigura, iar invatarea despre luminile masinii dvs. nu este diferita.

Tipurile de lumina auto exterioara si diferitele lor functii sunt acolo pentru a va proteja si pe cei din jurul vostru. Puteti, de asemenea, sa va pastrati in siguranta si pe pe dvs. dar si pe ceilalti soferi folosind luminile corespunzator.

0 Shares
You May Also Like