Care sunt exigentele utilizatorilor in ceea ce priveste construirea cladirilor?

0 Shares
0
0
0

Cand vorbim de constructii hale metalice, vorbim de constructii serioase, nu de ridicarea unei magazii de lemne.

Pentru astfel de lucrari, trebuie sa apeleazi la profesionistii care fac totul ca la carte, care sunt in pas cu moda si care sunt in totalitate atenti la exigentele utilizatorilor. Unde-i gasesti?

Pe Dkrconstruct.ro. Intra pe site, ia legatura cu echipa si vei vedea ce inseamna cu adevarat profesionalismul si responsabilitatea atunci cad vorbim de constructii hale metalice.

Orice cladire trebuie construita cu responsabilitate. Utilizatorii vor performanta, fapt pentru care trebuie sa tii cont de exigentele de performanta. Care sunt acestea?

Stabilitatea si rezistenta

Cladirile trebuie construite astfel incat sa fie rezistente la  actiunile care se desfasoara in interiorul lor sau la diverse socuri. Sunt intr-adevar calamitati naturale la care nu rezista cladirile, cat ar fi ele de puternice, insa ele trebuie construite astfel incat sa fie cat mai rezistente.

Siguranta la foc

Siguranta la foc nu se refera la faptul ca trebuie sa construiesti o cladire care sa nu arda. Asa ceva nu este posibil. Siguranta la foc face referire la construirea unor sisteme de alarme  eficiente, la construirea unor cladiri in asa fel incat evacuarea si stingerea incendiului sa se faca rapid sau la construirea unei cladiri din materiale care nu se aprind usor la foc.

Etansietatea

Cladirile trebuie construite in asa fel incat sa nu patrunda apa atunci cand  ploua, frigul atunci cand temperaturile sunt scazute.  De asemenea, etansietatea tine si de  eliminarea gazelor si a fumului pe cos.

Siguranta de utilizare

Cladirile trebuie construite in asa fel incat sa nu prezinte riscuri pentru cei care isi vor desfasura activitatea in acel loc. Nu trebuie sa existe riscul prabusirii tavanului, ranirea cu obiecte ascutite care fac parte din structura cladirii, etc.

Exigente higrotermice

Intr-un mediu placut, trebuie asigurate conditii si pentru sezonul cald, dar si pentru cel rece, astfel incat cei care locuiesc in respectiva cladire sa faca acest lucru in cele mai bune conditii.

Ambianta atmosferica

Nimanui nu-i place sa respire un miros greu atunci cand de exemplu este la munca. Daca lucrezi intr-o incapere cu 20 de oameni, iti dai seama ce aer inchis ar trebui sa fie. Pentru a se evita astfel de situatii neplacute, trebuie construite sisteme de ventilare.

Exigente acustice

In mod clar daca vrei sa construiesti o cladire intr-o zona aglomerata, trebuie sa tii cont de acest aspect pentru a nu fi deranjat/a de zgomotul din exterior.

Exigente vizuale

Conteaza mult si acest aspect. De ce? Pentru ca atat lumina puternica a soarelui, cat si privelistea spre o zona total dezagreabila poate deranja.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante exigente ale utilizatorilor. Mai sunt insa si altele pe care trebuie sa le iei in seama, cum ar fi: exigente tactile, exigente antro-dinamice, igiena, utilizarea spatiilor, durabilitatea, economia.

Ia in calcul toate aceste aspecte si analizeaza-le bine astfel incat la final totul sa fie bine pus la punct si cladirea ta sa ofere maximul de confort si siguranta de care au nevoie cei care vor locui sau isi vor desfasura activitatea in acel loc.

0 Shares
You May Also Like