Ce este un consultant financiar si cum te poate ajuta?

0 Shares
0
0
0

Un consultant financiar este una dintre piesele cheie pe calea succesului oricarei companii. Acest profesionist independent este responsabil de analiza situatiei financiare a companiei si de propunerea modificarilor necesare pentru atingerea obiectivelor organizatiei.

Pentru a imbunatati indicii de profitabilitate, consultantul financiar este un profil foarte analitic, dar si decisiv. Nu este vorba doar despre diagnosticarea situatiei prin care trece compania, ci si despre propunerea de schimbari si solutii.

Desi a fost de obicei un profil care a fost folosit numai in companii medii si mari, astazi este mai transversal. Intreprinderile mici si-au dat seama cat de mult ii poate ajuta.

Cu noi modalitati de lucru acestea sunt acum mai accesibile pentru aceste organizatii. Puteti gasi consultanti care ofera pachete de servicii la un pret fix, ceea ce va permite sa anticipati investitia.

Important este ca a avea un profesionist de acest tip permite companiei sa urce la un nou nivel. Dar sa sapam mai adanc in ceea ce este un consultant financiar si care sunt rolurile lor.

Ce este un consultant financiar?

Un consultant financiar este un profesionist independent care ofera servicii financiare intreprinderilor. Aceste servicii includ o analiza aprofundata a situatiei financiare, precum si o planificare ulterioara, luand in considerare toate caracteristicile companiei.

Aceasta include veniturile, capitalul propriu, profilul investitorului, obiectivele si chiar dorintele viitoare. Este vorba despre a face un pas mai departe in ceea ce priveste consultanta financiara, fara a se limita la consiliere, ci de a-si asuma un rol proactiv in urmarirea obiectivelor de crestere.

Pe de alta parte, include si gestionarea integrala a proceselor legate de sectiunea financiara a companiei. Optimizarea proceselor si digitalizarea acestora permit un control mai mare al operatiunilor, evitand erorile umane.

Tipuri de consultant financiar

Exista mai multe tipuri de consultanti financiari pe care le putem lua in considerare. In functie de nevoile noastre si de bugetul nostru, vom fi mai interesati sa avem un director financiar extern, un director financiar sau chiar o institutie financiara.

Director financiar extern

Directorul financiar extern este un profil de consultant financiar care functioneaza ca un cfO extern. Aici este, de asemenea, obisnuitCFO extern part time daca sunteti angajat part-time.

Este un profesionist din afara companiei, dar care conduce toata partea financiara. Intotdeauna, desigur, in comunicare continua cu CEO-ul sau echipa de management a companiei.

Este foarte logic pentru IMM-uri, deoarece, de obicei, acestea nu pot avea grija de costul de a avea acest profesionist pe personal. In acest fel, se pot bucura de serviciile lor, fiind capabili sa raspunda nevoilor lor.

Acesta permite accesul la talente cu ani lungi de experienta care se bucura de a face fata provocarilor companiei. Dupa ce au trecut prin diferite companii care fac aceasta munca, au cunostinte mai largi atunci cand vine vorba de detectarea problemelor si mai multe solutii pentru a le rezolva.

Directorul financiar este un profil de consultant financiar care este intern. In acest caz, vorbim despre un angajat al companiei. Nu doar un angajat, ci un comandament managerial care trebuie sa aiba abilitati de leadership transformational.

In cele din urma, chiar daca avem un director extern, trebuie sa tinem cont de faptul ca functiile sunt similare. Adica, in munca de zi cu zi nu exista diferente intre ceea ce face un profesionist extern decat unul intern.

Poate ca un profesionist extern are mai putina independenta decat unul intern, dar acest lucru va depinde si de dinamica companiei. Independenta si manevrabilitatea sunt, fara indoiala, cheia realizarii unor schimbari remarcabile in organizatie.

Implant financiar

O alta optiune este de a avea un consultant financiar ca implant. In acest caz, este un profesionist independent extern, dar care lucreaza in cadrul companiei ca lucrator, mergand profesional la birou.

In plus, este un profesionist care nu are la fel de mult nivel de independenta ca cele doua profiluri anterioare. Mai degraba, va trebui sa raspundeti la un director financiar, fie el extern sau intern.

Este o optiune mai ieftina decat un CFO extern, dar intr-un profil ceva mai putin decisiv decat cel anterior. Nefiind directorul financiar, vor exista lucruri pe care nu le veti putea decide, dar puteti sprijini si consilia in mod activ, obtinand acel ajutor suplimentar de care uneori echipa interna a companiei are nevoie. OVB Allfinanz Romania este un real ajutor pentru firme.

Functiile consultantului financiar

Cunoasterea functiilor consultantului financiar este de baza daca dorim sa incorporam acest profil in companie. Dincolo de denumirile tehnice, ceea ce trebuie sa fie clar este ca este un profesionist care se ingroapa in functionarea financiara a organizatiei.

Odata ce stiti cum sa finanteze, ceea ce stabileste un consultant financiar bun in afara este o buna utilizare a acestor informatii. Stie sa interpreteze datele pe care le-a generat si, mai presus de toate, stie ce pasi sa faca pentru a obtine rezultate predeterminate.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…