Capitala Romaniei (Bucuresti), este totodata si cel mai mare oras al tarii, si este orasul care primeste zi de zi o multime de turisti. Cei mai multi dintre turistii care viziteaza Bucurestiul, sosesc pe Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni.
Pentru a ajunge in capitala tarii, acestia vor avea nevoie de un mijloc de transport, motiv datorita caruia vor accesa https://www.premierrentacar.ro/Inchirieri-auto-Bucuresti-Otopeni, cu scopul de a inchiria o masina.
De la Premier rent a car, turistii (si nu numai), vor putea alege masini de inchiriat in functie de buget. Exista persoane care acceseaza https://www.premierrentacar.ro/Inchirieri-auto-Bucuresti-Otopeni cu scopul de a inchiria masini de lux, precum un BMW 525 X Drive sau Mercedes E Klasse.
Tot de la Premier rent a car, clientii isi pot alege masini din clasa SUV-urilor (Audi Q7 sau BMW X6), sau pot opta pentru masini de oras precum un Seat Leon, Volkswagen Golf, Opel Astra J, Ford Focus Facelift, sau alte masini economice.
Inchirerea masinii poate fi facuta online, astfel ca turistii completeaza online formularul de inchiriere, unde selecteaza masina pe care doresc sa o inchirieze, perioada de inchiriere si locatia de unde doresc sa intre in posesia masinii. Totul dureaza doar cateva minute.
Imediat dupa ce turistii intra in posesia masinii si lasa garantia in schimbul acesteia, pot incepe sa viziteza capitala tarii si nu numai. Iata cateva obiective turistice interesante din Bucuresti.
Teatrul National (Teatrul National)
Cladirea bogata care sta pe unul dintre colturile Pietei Universitatii este Teatrul National. A fost construita in 1973 dupa planurile unui grup de arhitecti romani. Vechea cladire a Teatrului National a fost distrusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Initial cladirea avea o fatada diferita, modelata dupa arhitectura manastirilor Moldovei, dar in 1984 a fost remodelata si a luat forma masiva actuala. Teatrul are 4 sali de spectacole.
Hanul lui Manuc (Hanul lui Manuc)
Hanul lui Manuc este cel mai bine pastrat dintre vechile hanuri din Bucuresti. A fost construit in jurul anului 1808 pentru a adaposti comerciantii calatori. Hanul este, de asemenea, una dintre cladirile istorice ale Bucurestiului.
Proprietarul sau, un armean influent numit Emanuel Marzaian (mai bine cunoscut ca Manuc Bey de unde si numele locului) a oferit cladirea pentru semnarea in 1812 a tratatului care a pus capat razboiului ruso-turc si a dus la castigarea Basarabiei de catre Rusia.
Tratatul este cunoscut sub numele de Tratatul de la Bucuresti (1812). Cladirea are cele doua galerii de niveluri prezentate de caravanele care erau comune in tot Imperiul Otoman. Astazi, Manuc’s Inn functioneaza ca restaurant-hotel si cravar.
Muzeul Taranului Roman (Muzeul Taranului Roman)
Muzeul Taranului Roman este castigatorul premiului European Museum of the Year pentru anul 1996. O scurta vizita la muzeu va va convinge ca premiul este bine meritat. Colectia include 18000 de piese de ceramica si 20000 de exemple de rochii nationale din toata tara, precum si covoare, icoane, mobilier, fotografii si filme care documenteaza obiceiurile vietii rurale.
Dar ceea ce il face special, este modul in care este amenajata colectia; muzeul arata mai mult ca o galerie de arta decat ca un muzeu. Informatiile afisate sunt scrise manual pe bucati de hartie sau ilustrate prin schite la mana libera.
Intr-una din galerii puteti vedea o biserica din lemn si in alta o casa taraneasca din lemn. De asemenea, au cateva „troite” frumoase (cruci asezate la rascruce sau la marginea unui sat).
Cladirea muzeului are si o poveste interesanta. Muzeul a fost fondat in 1905 sub numele de Etnografic si National Art Museum. In 1906 Carol I a pus bazele cladirii actuale; constructia a fost oprita in 1916 si repornita in 1932. A fost finalizata abia in 1935, la 29 de ani de la inceperea acesteia. Cladirea din caramida rosie este o ilustratie a stilului neo-romanesc, inspirata din arhitectura traditionala.
In 1953, comunistii au „eliberat” cladirea si au trimis colectia departe intr-o alta locatie. Cladirea a fost transformata intr-un muzeu dedicat istoriei Partidului Comunist. In 1990 muzeul a revenit la vechea sa locatie.
Palatul Cantacuzino (Palatul Cantacuzino)
Acest palat a fost proiectat de arhitectul IDBerindei in stil baroc francez, iar constructia a fost inceputa in 1899. Deasupra intrarii principale, se afla un port-cochere gigant in forma de scoica; doi lei de piatra strajuiesc intrarea. George Enescu – compozitorul national al Romaniei – a trait aici o perioada de timp.
Cladirea apartinea sotiei sale Maria Cantacuzino. De fapt, Enescu a preferat o viata simpla, iar el si sotia sa au ales sa traiasca intr-o casa mai mica din oras, care adapostea anterior personalul administrativ al palatului; aceasta casa este situata in spatele palatului principal.
In prezent, palatul gazduieste muzeul George Enescu, care afiseaza manuscrise ale muzicienilor (partituri ale compozitiilor sale) si obiecte personale precum una dintre primele sale viori.
Banca Nationala a Romaniei
Banca Nationala a Romaniei se afla pe locul uneia dintre cele mai cunoscute cladiri din Bucuresti, Hanul Serban Voda (Hanul Serban Voda), care a fost situat aici intre anii 1678-1883. In 1883 au inceput lucrarile la cladirea Bancii Nationale, dupa proiectarea arhitectilor francezi Cassien Bernard si Albert Galleron. Cladirea are un stil neoclasic francez, cu o fatada cu coloane corintiene si 4 statui reprezentand agricultura, industria, justitia si comertul.
Universitatea din Bucuresti
Universitatea Bucuresti domina unul dintre colturile Pietei Universitatii. Cladirea veche, in stil neoclasic, este orientata spre bulevardul Regina Elisabeta. Acesta a fost inceput in 1857 si terminat in 1859. Cladirile de pe laturi au fost construite in 1912-1916. Universitatea ca institutie a fost creata in 1864 de Alexandru Ioan Cuza, conducator al principatelor nou unite, Tara Romaneasca si Moldova.
Capitala Romaniei, dupa cum se poate vedea, are o multime de locuri impresionante pe care le pot vizita turistii. Pentru ca acestia sa ajunga in toate aceste locuri interesante din Bucuresti, cu siguranta vor avea nevoie de o masina, pe care o vor putea inchiria de la Premier rent a car.