Ce trebuie sa stii cand iti cumperi anvelope pentru masina?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care detin un autoturism personal, cu siguranta atat iarna cat si primavara, se duc la vulcanizare pentru inlocuirea anvelopelor.

In momentul in care toamna este pe sfarsit, toti soferii ar trebui sa se prezinte la vulcanizare, fie cu anvelopele pe care deja le au cumparate, fie sa isi cumpere anvelope, care mai apoi sa le fie montate pe jante si puse la masina, pentru ca astfel nu vor putea sa fie surprinsi de vreme si de zapada.

Cei care isi doresc sa isi cumpere anvelope, cu siguranta stiu ca isi pot alege anvelope noi de iarna, pe care le pot utiliza mai mult ca sigur doua sezoane, sau pot sa opteze pentru anvelope second hand, pe care insa le vor putea utiliza, mai mult ca sigur, un singur sezon.

Daca te afli si tu intr-o astfel de situatie, si trebuie sa iti alegi anvelope pentru iarna, pentru masina ta, mai mult ca sigur vei sta sa te gandesti, daca ar fi mai bine sa iti indrepti atentia spre anvelope noi, sau sa te orientezi spre cele second hand.

Cu siguranta alegerea iti apartine in totalitate, insa trebuie sa tii cont atat de avantajele cat si de dezavantajele pe care le ai alegand un tip anume de cauciucuri.

De exemplu, daca ai de gand sa alegi anvelopele second hand, cu siguranta cel mai mare avantaj pe care il poti avea este pretul. De cele mai multe ori, vei putea sa gasesti cauciucuri second hand sau cauciucuri resapate, care sa coste mai putin de jumatate din pretul unor cauciucuri noi, de exact aceleasi dimensiuni.

Este foarte important atunci cand iti alegi astfel de anvelope, sa te uiti cu atentie daca acestea au crestele mari, sau daca au crestele uzate. In cazul in care crestele sunt mari, iar cauciucurile nu prezinta foarte mari urme de uzura, atunci le vei putea cumpara, pentru ca te vei putea folosi de ele o iarna, fara probleme.

In cazul in care vei gasi cauciucuri second hand, insa ele sunt foarte uzate, atunci cu siguranta nu se merita sa le cumperi, astfel ca fie incepi sa cauti in alt loc, fie optezi pentru cauciucuri noi.

Deasemenea ar fi ideal sa te informezi, mai ales daca ai de gand sa iti cumperi cauciucuri second hand de la o vulcanizare, cand au fost ultima data folosite. Cu siguranta daca vei gasi cauciucuri de dimensiunile de care ai nevoie, insa care au fost folosite acum 4-5 ierni, nu se prea merita sa le cumperi.

In cazul in care ai de gand sa optezi pentru cauciucuri noi, atunci cu siguranta marele dezavantaj al acestora este pretul, mai ales daca stai sa te gandesti ca trebuie sa cumperi 4 cauciucuri.

Ei bine, in ceea ce priveste calitatea insa, cu siguranta se merita sa iti cumperi cauciucuri noi, pentru ca sunt de o calitate mult mai buna, si le vei putea folosi cu siguranta cel putin doua sau trei ierni.

Asadar, tinand cont de aceste aspecte, tu iti vei alege cauciucurile care consideri ca sunt cele mai bune pentru masina ta. Daca bugetul iti permite, ar fi bine sa iti alegi cauciucuri noi, insa daca le vei alege pe cele second hand, ar fi bine sa fii foarte atent la ceea ce cumperi.

0 Shares
You May Also Like