Cinci motive pentru care grădinița privată oferă un avantaj educațional

0 Shares
0
0
0

Frecventarea grădiniței este importantă pentru dezvoltarea copilului, pentru că nu este vorba doar de joacă. Copiii învață multe lucruri la grădinița privată, care vor fi importante pentru viața lor în viitor. Mulți părinți ai căror copii au sub trei ani, se confruntă cu întrebarea dacă copilul lor ar trebui să meargă la grădinița privată. Este locul potrivit pentru copilul lor sau chiar se va simți respins? De asemenea, este adesea dificil – atât pentru părinți, cât și pentru copil – să renunțe la grădiniță. 

Alegerea mediului educațional potrivit pentru un copil, este o decizie necesară pe care trebuie să o ia fiecare părinte. Acest lucru este și mai important în educația preșcolară, deoarece primii ani ai unui copil sunt pentru formarea personalității sale. Părinții tind să prefere grădinile publice din cauza taxelor mici, dar problema este că această preferință poate schimba viitorul copiilor lor. Și de multe ori nu în bine.

La grădinița privată, caracteristicile speciale sau deficitele de dezvoltare devin adesea evidente pentru prima dată. În timpul grădiniței, educatorii cunosc bine fiecare copil și îi pot aborda în mod specific talentele, punctele forte și punctele slabe. Dacă este necesar, se poate căuta și ajutor profesional într-un stadiu incipient, astfel încât copilul să fie pregătit pentru un început bun la școală.

Cinci motive pentru pentru care să alegi grădinița privată

Mediu sigur

Familiilor le place faptul că grădinițele private oferă un mediu sigur, cu o cultură care pune accent pe responsabilitatea personală și pe etică. Top grădinițe București sunt renumite pentru menținerea unor standarde înalte de disciplină și coerență. Raportul dintre personal și grădinițe este de așa natură, încât permite monitorizarea și controlul mai eficient al teritoriului. 

În mod tradițional, învățământul preșcolar nu implică o încărcătură intelectuală atât de intensă ca la școală. Cu toate acestea, este important și necesar să se monitorizeze și să se controleze progresul copiilor la grădiniță. În instituțiile municipale, acestea se limitează la rapoarte orale în timpul întâlnirilor cu părinții. 

Grădinițele private își pot dezvolta propriile sisteme de control. Aici există un logoped și un psiholog care oferă și rapoarte despre lucrul cu copilul. Se eliberează un card separat pentru fiecare copil, în care sunt notate toate realizările acestuia și etapele de dezvoltare. Astfel, părintele are posibilitatea de a urmări sistematic creșterea și dezvoltarea copilului său.

Orientare Sigură și Dezvoltare Armonioasă: Grădiniță Privată – Partenerul Educației Copilului Tău

Dezvoltarea simțului comunității

Un sentiment de comunitate și mândrie în grădina privată este un avantaj semnificativ al sistemului de învățământ privat. Potrivit cercetărilor, 62% dintre părinți consideră că însăși atmosfera grădinițelor private motivează, susține, educă, dezvoltă un puternic simț al comunității, care promovează bunele abilități sociale și încurajează comportamentul exemplar al copiilor.

Atenția personalizată a educatoarelor

În grădinițele private, grupa de copii este mai mică decât în ​​cele publice. Această dinamică aduce beneficii copiilor în multe feluri. Într-o echipă mică, educatorilor le este mai ușor să cunoască caracterul fiecărui copil, ceea ce le permite să își adapteze în continuare stilul de comunicare în consecință. 

Personalul din preț grădiniță privată va putea recunoaște punctele forte și punctele slabe ale fiecărui copil și va oferi asistență specifică atunci când este necesar. Grădinița este primul pas în socializarea copilului, iar comunicarea cu semenii este una dintre cele mai importante condiții pentru o bună dezvoltare. Totuși, timpul și atenția pe care profesorul le acordă copilului, nu este mai puțin importantă. 

Numărul de copii dintr-un grup este determinat de suprafața sălii de joacă. Pentru grupurile de copii sub 3 ani, fiecare copil trebuie să aibă cel puțin 2,5 metri pătrați, de la 3 la 7 ani – cel puțin 2 mp. Nu există alte restricții. De fapt, numărul copiilor dintr-un grup într-o grădiniță municipală variază de la 15 la 25 de copii, iar într-una privată de la 6 la 15 copii. Evident, dacă sunt puține săli de clasă, educatorii au posibilitatea de a dedica mai mult timp fiecărui copil. 

Majoritatea grădinițelor private au facilități și resurse exemplare pentru dezvoltarea completă a copiilor lor până la școală. De la spații de grup bine echipate, până la numeroase facilități sportive. Accesul la cele mai bune resurse oferă copiilor posibilitatea de a-și descoperi abilitățile și punctele forte.

Dezvoltare în profunzime

Un alt avantaj al învățământului privat, este că grădinițele oferă cursuri de dezvoltare sau cursuri de limbi străine unice, de autor, cu accent nu numai pe educație, ci și pe copil în ansamblu. În grădinițele private se creează în mod natural un mediu favorabil pentru formarea caracterului, creșterea personală, stima de sine, empatia și încrederea în sine. 

De regulă, majoritatea instituțiilor preșcolare publice, urmează abordarea tradițională și aplică sistemul clasic de educație generală de dezvoltare. Programele unor astfel de top grădinițe București de obicei nu diferă mult unele de altele și conțin metode tradiționale testate în timp. La rândul lor, grădinițele private moderne oferă părinților o gamă mai mare. 

Acum în grădinițele private se lucrează și după modelul finlandez. Există un număr tot mai mare de grădinițe private care sunt pregătite să abordeze cu seriozitate educația în limbi străine (germană, engleză etc.)

Educatori pasionați și dedicați

Studiile au arătat că 92% dintre părinți menționează profesionalismul și dedicarea educatorilor,  motiv pentru care aleg grădinița private. Educatorii din grădinițele private sunt cel mai adesea înalt calificați cu studii superioare în domeniu. Iubesc sincer copiii, sunt pasionați de cunoștințele lor și sunt interesați de auto-îmbunătățire, acționând ca adevărate modele pentru copii. 

Într-o grădiniță privată, mai multe cadre didactice de profiluri diferite, sunt de obicei repartizate unui grup. De asemenea, în astfel de instituții preșcolare se poate plăti munca altor specialiști: un coregraf, un antrenor de gimnastică, un artist plastic, în funcție de abilitățile copiilor și solicitările părinților. 

Când iei în considerare numeroasele beneficii care includ o educație mai incitantă, o implicare mai bună, dezvoltarea perspectivei și a personalității copilului în general, atunci alegerea unei grădinițe private este în beneficiul copilul tău. 

0 Shares
You May Also Like