Cum a aparut compania BMW?

0 Shares
0
0
0

BMW AG a luat nastere alaturi de alte trei companii de productie, Rapp Motorenwerke si Bayerische Flugzeugwerke (BFw) din Bavaria, si Fahrzeugfabrik Eisenach din Turingia. Compania este acum cunoscuta ca BMW sau Bayerische Motoren Werke.

Producatorul de aeronave Rapp Motorenwerke a devenit Bayerische Motorenwerke in 1916. Producatorul de motoare, care a construit motoare industriale proprii dupa primul razboi mondial, a fost apoi cumparat de proprietarul BFw, care a imbinat apoi BFw in BMW si a mutat motoarele in incinta BFw. Liniile motocicletei BFw au fost imbunatatite de BMW si au devenit parte integranta a activitatii lor. Va recomandam cel mai bun service BMW Bucuresti.

BMW a devenit un producator de automobile in 1929, cand a cumparat Fahrzeugfabrik Eisenach, care la acel moment a construit Austin Sevens sub  sub marca Dixi. Echipa de ingineri BMW si-a dezvoltat progresiv masinile de la masini mici la masini de lux cu sase cilindri si, in 1936, a inceput productia masinii sportive BMW 328.

Motoarele pentru scootere, motociclete si automobile vor fi produsele principale ale BMW pana in al doilea razboi mondial. In timpul razboiului, impotriva dorintelor directorului  Franz Josef Popp, BMW s-a concentrat pe productia de motoare de aeronave, cu motociclete ca linie secundara, iar fabricarea automobilelor s-a oprit cu totul.

Dupa razboi, BMW a supravietuit facand vase, tigai si biciclete pana in 1948, cand a reluat productia de motociclete. Intre timp, fabrica BMW din Eisenach a cazut in zona de ocupatie sovietica, iar sovieticii au reluat productia de motociclete BMW si masini de dinainte de razboi. Aceasta a continuat pana in 1955, dupa care s-au concentrat asupra autoturismelor bazate pe modele DKW dinaintea razboiului.

BMW a inceput sa construiasca autoturisme in Bavaria in 1952 cu salonul de lux BMW 501. Vanzarile saloanelor lor de lux erau prea mici pentru a fi profitabile. Vanzarea lenta a masinilor de lux si marjele de profit mici au determinat consiliul BMW sa ia in considerare vanzarea operatiunii catre Daimler-Benz. Cu toate acestea, Herbert Quandt a fost convins sa investeasca in viitorul sau.

Investitia Quandt, impreuna cu profiturile obtinute de BMW 700, au adus BMW New Class si BMW New Six. Aceste produse noi, impreuna cu absorbtia companiei Hans Glas GmbH, au oferit  companiei BMW o pozitie sigura pe care sa se extinda. BMW a crescut, castigand in cele din urma grupul Rover (majoritatea fiind ulterior cesionat) si licenta de a construi automobile sub marca Rolls-Royce.

In 1913, Karl Rapp a stabilit Rapp Motorenwerke langa Oberwiesenfeld.  Rapp a ales acest loc pentru ca era aproape de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, cu care a avut contracte de furnizare a motoarelor sale de aeronave cu patru cilindri.

Rapp a fost subcontractat de Austro-Daimler pentru fabricarea motoarelor  de avioane V12. Austro-Daimler nu a putut sa-si indeplineasca propriile cerinte pentru construirea motoarelor V12 Aero. Ofiterul care supraveghea cladirea aeromotorului de la Austro-Daimler in numele guvernului austriac a fost Franz Josef Popp.

Cand a fost decisa producerea de motoare Austro-Daimler la Rapp Motorenwerke, Popp a fost delegat la München de la Viena pentru a supraveghea calitatea motorului.

Popp nu sa limitat la rolul de observator, implicandu-se activ in managementul general al companiei. La 7 martie 1916, Rapp Motorenwerke a devenit Bayerische Motoren Werke GmbH .

0 Shares
You May Also Like