Cum alegi corect florile pentru nunta?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi corect florile pentru nunta?Alegerea florilor pentru nunta, incepand de la buchetul miresei si pana la aranjamente florale, este un proces complex, in cadrul caruia este necesar sa tii cont de foarte multe detalii, incepand de la rochia de mireasa, si pana la tematica nuntii.

Descopera in acest material care sunt culorile care se potrivesc pentru fiecare anotimp, dar si cum trebuie sa arate buchetul miresei sau al nasei, si poti afla de-asemenea cum sa alegi florile pentru aranjamente si decoruri, in cazul in care iti doresti o culoare dominanta.

Buchetul miresei

Primul sfat pe care trebuie sa il ai in vedere, este sa tii cont de personalitatea ta. Este un accesoriu menit sa te simbolizeze, asa este important sa ii oferi putina personalitate. Poti opta pentru o panglica facuta din rochia de mireasa a mamei tale sau poti sa prinzi de buchet o bijuterie care sa aiba o semnificatie speciala pentru tine.

Buchetul miresei este cel mai intim aranjament floral al nuntii, asa ca este necesar ca acesta sa fie spectaculos. Pe langa elementul personal, buchetul este indicat sa se asorteze si cu decorul evenimentului, cu rochia ta de mireasa sau cu inaltimea ta.

Un buchet de mireasa rotund este elegant si in mod evident reprezinta cea mai populara alegere. Poti alege ca acesta sa fie creat din flori voluminoase, ca bujorii si trandafirii, dar poti de-asemenea sa optezi si pentru un buchet cascada, ideal pentru o rochie voluminoasa.

Buchetul domnisoarei de onoare

In primul rand, buchetul domnisoarei sau al domnisoarelor de onoare nu ar trebui sa distraga atentia de la mireasa si trebuie sa contrasteze cu buchetul miresei. Acesta cu siguranta este mai mic decat buchetul miresei.

Buchetul nasei

Acesta este necesar sa fie contrast cromatic cu buchetul miresei, dar si cu celelalte aranjamente florale. In cazul in care buchetul de mireasa are culori deschise, care reprezinta puritatea, atunci buchetul nasei trebuie creat din flori puternic colorate, care simbolizeaza maturitatea si intelepciunea. Rosul de exemplu, este o culoare foarte populara pentru buchetul nasei.

Flori pentru mire, nas si cavalerul de onoare

Mirii, nasul si cavalerii de onoare trebuie sa poarte cocarde din flori in armonie cu buchetul miresei sau al domnisoarelor de onoare.

Aranjamentele florale pentru mese

Aranjamentele centrale pentru mese nu este obligatoriu sa fie realizate din flori, insa in cazul in care preferi totusi aceasta varianta si iti doresti sa nu cheltuiesti multi bani, poti opta pentru iedera, care este si de efect, si accesibila ca pret.

Decorurile florale

Decorurile florale este indicat sa arate cat mai spectaculos si sa creeze senzatia ca au fost special create pentru mireasa. Poti opta de exemplu pentru o arcada de flori chiar la intrarea in localul in care se desfasoara marele eveniment, insa si perdelutele de flori pot crea un aspect deosebit si original. Ba chiar mai mult, pot fi amplasate oriunde. Un must-have pentru anul 2019 este un photo corner decorat cu flori.

Cum se pot alege florile in functie de buget?

Cea mai indicata solutie este aceea de a stabili de la inceput o suma special destinata acestui aspect, iar in acest fel vei elimina din start buchetele si aranjamentele care sunt mai costisitoare decat posibilitatile tale.

Insa este necesar sa tii cont de faptul ca florile din buchetul miresei sunt importante, asa ca in ceea ce priveste buchetul tau de mireasa, sa nu faci rabat de la calitate, si alege-ti flori proaspete.

Pentru a-ti optimiza, insa, bugetul, poti alege sa iti indrepti atentia spre florile de sezon, care in mod evident vor fi mai ieftine. Si este iarasi important sa stii ca florile cu volum te ajuta sa economisesti bani, pentru acestea ca vor crea aranjamente bogate fara sa fie nevoie sa fie folosite multe fire.

Cum se pot alege florile in functie de cromatica nuntii?

Nu exista o combinatie perfecta in ceea ce priveste culorile. Orice culori ai alegere, comobinatia cu siguranta este potrivita, daca este pe placul tau si pe placul mireului. Trebuie sa stii doar ca daca iti doresti culori inchise, acestea dau un aer rafinat si stilat, in timp ce culorile deschise dau un aer romantic, jucaus. Cele mai populare culori printre mirese sunt alb, roz, mov, rosu, galben si portocaliu.

0 Shares
You May Also Like