Cum sa te descurci intr-un magazin piese auto?

0 Shares
0
0
0

Vizita la un magazin piese auto nu este una chiar lipsita de probleme, daca nu esti familiarizat cu domeniul. Piese si subansamble etalate pe rafturi, fiecare cu codul si cu pretul sau, astfel incat, daca esti putin neatent sau neinitiat in industria de piese auto sau in reparatii, chiar iti vine greu sa te descurci.

Iar acest lucru se poate intampla nu doar la chestiuni complicate, precum alegerea unei pompe de benzina sau a unei planetare, ci si la operatiuni mai simple, precum alegerea unui filtru si a uleiului potrivit pentru motorul masinii tale.

Din acest punct de vedere, putem spune ca, daca nu ai niste instructiuni foarte clare de la mecanic, cu greu te poti descurca.

Acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multi posesori de autoturisme se indreapta spre piata online, unde poti gasi in voie cam orice iti trebuie pentru buna functionare a masinii.

Aici nu te vei lovi nici de atitudinea sfidatoare si superioara a vanzatorului de raion, nici de haosul aparent care domneste pe rafturile magazinelor de piese auto.

Sa vedem insa care sunt pasii pe care sa-i urmezi penun magazin de piese auto online, pentru a obtine piesele potrivite pentru autoturismul tau.

Inainte de toate, nu trebuie sa plecam din start de la premisa ca sunt piese bune si mai putin bune.

Din moment ce ele sunt construite pentru un anumit model de masina, chiar daca nu de acelasi brand, se poate ca alegerea celei de-a doua variante sa fie mai nimerita chiar decat achizitia unei piese originale, care poate costa si de cateva ori mai mult.

Primul lucru pe care il ai de facut inainte de a intra pe un magazin de piese auto online este sa te consulti cu mecanicul. Acesta iti va spune cu exactitate ce piese sa cauti, eventual si de la ce producatori, pentru a nu avea surprize la momentul schimbarii.

Nu este mai putin adevarat ca, pana si in cazul mecanicilor de service, comanda online te poate dezamagi, in cazul in care nu ai specificat toate detaliile.

In cele mai multe cazuri insa, alegerea pieselor in sistem electronic s-a dovedit o afacere buna, atat pentru comercianti, cat si pentru cumparatori.

In al doilea rand, trebuie sa iti stabilesti un buget foarte clar pentru reparatia masinii. Nu garanteaza nimeni ca banii pe care ii ai tu la buzunar in momentul vizitei la mecanic sunt de ajuns.

De cele mai multe ori insa, daca respecti indicatiile mecanicului, s-ar putea sa te incadrezi in buget cu precizie matematica.

0 Shares
You May Also Like