Cursele virtuale, ce sunt acestea?

0 Shares
0
0
0

Ce sunt cursele virtuale? Pe scurt, o cursa virtuala este o cursa care simplifica viata unui alergator. Voi alegeti unde, cand si pentru cat timp doriti sa o desfasurati. La finalul cursei primesti un premiu, de obicei o medalie, digitala sau reala, in functie de cursa.

O cursa virtuala este o competitie auto-motivationala, creata pentru a permite alergatorului sa alerge, sa mearga pe jos sau pe bicicleta in ziua pe care o alege, oriunde in lume. Cursa poate avea loc in parcul din spatele casei, pe o banda de alergare acasa sau la sala de sport, pe plaja, cu prietenii, singur, seara sau la rasaritul soarelui, alegerea va apartine.

Daca sunteti in cautarea unei modalitati de a incepe un antrenament continuu care sa va permita sa va atingeti si sa va imbunatatiti obiectivele, cursele virtuale sunt o modalitate excelenta de a ajunge sa alergati 5 km, 10 km sau un semimaraton. Cursele virtuale iti ofera acces la aceste lucruri foarte usor.

Cum functioneaza cursele virtuale?

Daca acestea sunt intrebarile pe care vi le puneti, vom incerca sa va raspundem la ele. O cursa virtuala este o competitie in sine, dar, spre deosebire de cursele clasice de alergare cu un traseu specific si ore de start stabilite, in cazul curselor virtuale, fiecare este liber sa parcurga distanta stabilita oriunde doreste.

Daca, de exemplu, cursa are o lungime de 10 kilometri, vor fi cei care vor alerga in parc, cei care vor alerga pe malul marii, cei care vor alerga in oras si cei care vor alerga pe banda. La finalul cursei, participantii trimit o fotografie a dispozitivului lor care poate certifica distanta parcursa si timpul petrecut.  

Bineinteles, veti spune, cineva ar putea trisa si, prin urmare, rezultatele nu sunt fiabile. Acest lucru este cu siguranta adevarat, dar noi credem ca este vorba, in primul rand, de onestitate din partea participantilor si de a fi in pace cu propria constiinta, mai degraba decat de slaba consolare de a avea numele scris in fruntea listei.

In plus, cel putin deocamdata, aceste curse nu sunt omologate, asa ca orice clasament este doar orientativ.

Si chiar si alergarea pentru o competitie, fie ea una importanta, cum sunt cele mentionate la inceputul acestui articol sau „cursa satului”, s-a schimbat. Abordarea s-a schimbat, metoda de alergare s-a schimbat si chiar si scopul s-a schimbat. In timp ce multe curse obisnuiau sa se concentreze in principal pe prezenta masiva a alergatorilor pe grila de start, astazi scopul este adesea de a transmite o valoare asociata competitiei.

Din acest punct de vedere, am putea spune ca am fost putin mai avansati chiar si inainte. De fapt, multi dintre noi obisnuiau sa alerge la unele dintre maratoanele mentionate in scopuri caritabile sau in calitate de „insotitori” ai persoanelor cu dizabilitati la aceste maratoane, dand astfel o „valoare” cursei.

Cum se desfasoara o cursa virtuala?

1. Inscrieti-va pe un site de curse virtuale.

2. Inscrieti-va la cursa pe care o preferati si alergati cand si unde doriti.

3. Introduceti rezultatele manual sau conectand aplicatia de urmarire pe care o utilizati pentru a rula

4. Primiti o medalie virtuala de colectat

Istoria alergatului

Alergarea este o metoda de locomotie terestra care permite oamenilor si altor animale sa se deplaseze rapid pe jos. Alergarea este un tip de mers caracterizat printr-o faza aeriana in care toate picioarele sunt deasupra solului (desi exista si exceptii).

Acest lucru este in contrast cu mersul pe jos, unde un picior este intotdeauna in contact cu solul, picioarele sunt mentinute in cea mai mare parte drepte si centrul de greutate bolta peste piciorul sau picioarele de pozitie intr-un mod pendul inversat.

O caracteristica a unui corp care alerga din punctul de vedere al mecanicii arc-masa este ca modificarile energiei cinetice si potentiale in cadrul unui pas au loc simultan, cu stocarea energiei realizata de tendoanele elastice si elasticitatea muschilor pasivi. Termenul alergare se poate referi la oricare dintre o varietate de viteze, de la jogging la sprint.

Alergarea la oameni este asociata cu imbunatatirea sanatatii si a sperantei de viata. Se presupune ca stramosii omenirii si-au dezvoltat capacitatea de a alerga pe distante lungi in urma cu aproximativ 2,6 milioane de ani, probabil pentru a vana animale. Competitia a aparut in urma festivalurilor religioase din diferite zone.

Recordurile de curse competitive dateaza de la Jocurile Tailteann din Irlanda intre 632 i.Hr. si 1171 i.Hr., in timp ce primele Jocuri Olimpice inregistrate au avut loc in 776 i.Hr. Alergarea a fost descrisa ca fiind cel mai accesibil sport din lume.

Se crede ca alergarea umana a evoluat cu cel putin patru milioane si jumatate de ani in urma din capacitatea Australopithecus , asemanator maimutelor, un stramos timpuriu al oamenilor, de a merge drept pe doua picioare .

Oamenii timpurii s-au dezvoltat cel mai probabil in alergatori de anduranta din practica vanatorii de persistenta a animalelor, activitatea de a urmari si a urmari pana cand o prada este prea epuizata pentru a fugi, cedand „ miopatiei de urmarire ” (Sears 2001) si ca trasaturile umane precum ligamentul nucal , glandele sudoripare abundente , tendoanele lui Ahile , articulatiile mari ale genunchilor si fesierii maximi musculari , au fost modificari cauzate de acest tip de activitate (Bramble & Lieberman 2004, et al.).

0 Shares
You May Also Like