De ce nu este indicat sa achizitionati dispozitive LG de la distribuitori care nu sunt parteneri LG?

0 Shares
0
0
0

Producatorul sud-coreean LG reprezinta un brand la nivel mondial in domeniul produselor electronice si IT. Dupa Samsung, LG este al doilea mare producator de telefoane mobile din Coreea de Sud, competitia intre cele doua companii fiind una acerba si in acest domeniu IT.

Intr-o piata foarte larga si activa, precum cea dispozitivelor mobile, competitia este foarte mare si toti producatorii vor sa fie in prima linie a tehnologiei de varf. De aceea cei mai multi dintre noi ne dorim gadgeturi noi, cele mai interesante aplicatii, cea mai avansata tehnologie si daca este posibil chiar inainte de a ajunge in Romania.

Din acest motiv, multi utilizatori de dispozitive mobile sunt tentati sa achizitioneze produse care nu sunt importate oficial pentru piata din Romania. Aceasta situatie este foarte intalnita in cazul tabletelor si mai ales a smartphone-urilor, insa achizitia unui astfel de dispozitiv poate sa genereze mari probleme in utilizare, iar reparatii LG nu poate remedia problemele.

Cum puteti evita aceste lucruri? Foarte simplu: cei de la LG au realizat o lista cu dezavantajele procurarii unui dispozitiv printr-un distribuitor care nu este partener LG Electronics Romania. Produsele astfel achizitionate nu vor beneficia de suport service autorizat LG pentru defectele aparute.

Telefoanele care sunt optimizate pentru a functiona in reteaua 3G sau 4G care provin din alte tari nu vor putea sa se conecteze la retelele 3G sau 4G locale, deoarece nu sunt conforme cu acestea.

O alta problema va fi durata de stand-by care va fi mult mai mica, deoarece telefonul fiind realizat pentru alte piete va consuma mai multa energie din cauza conectarii la diverse aplicatii specific tarii pentru care respectivul dispozitiv a fost produs.

O problema foarte importanta este aceea ca telefoanele cumparate din alte tari decat Romania nu vor avea actualizari automate de software. Bineinteles ca vor exista numeroase aplicatii specifice tarii pentru care a fost realizat telefonul, acestea fiind inutile sau neputand fi adaptate pe teritoriul Romaniei.

Un aspect deosebit de important este acela ca telefoanele nu vor putea avea limba romana in meniul lor. Telefonul va porni de regula in limba tarii pentru care a fost destinat acesta, de cele mai multe ori clientul necunoscand limba respectiva.

In functie de benzile de frecventa se poate ca dispozitivul sa nu beneficieze de semnal in anumite zone din Romania, de aceea se recomanda achizitionarea produsului de la unul din partenerii LG Electronics Romania.

Un telefon achizitionat de pe alta piata decat cea din Romania nu va avea bineinteles manual de utilizare in limba romana, clientul riscand sa nu cunoasca functiile acestuia. Mai mult, telefoanele care nu sunt importate oficial in Romania nu sunt testate pentru functionarea cu cartelele SIM ale operatorilor Telecom din Romania.

Pentru siguranta deplina LG Electronics sfatuieste clientii din Romania sa achizitioneze doar produse ambalate care au sigiliu si mai ales certificatul de garantie LG. Fara aceste masuri de precautie clientii care importa telefoanele LG din alte tari decat din Romania risca sa nu le poata folosi in conditii optime sau chiar mai rau, sa nu le poata folosi deloc.

0 Shares
You May Also Like