Poză de Get Lost Mike de pe pexels.com
Ai achiziționat un teren și dorești să-ți construiești o casă pe el? Ce proiect ar trebui să alegi? Plănuiești să optezi pentru o construcție pe un singur nivel? Alegerea depinde de mai mulți factori: componența familiei, suprafața totală planificată a locuinței și dimensiunea terenului pe care va fi construită.
De ce sunt atât de populare proiectele de case cu parter?
Evaluează toate avantajele acestei opțiuni în cele ce urmează
O casă cu parter nu este nici bună, nici rea, nici scumpă, nici ieftină. Este un stil de viață aparte. Și dacă acest stil ți se potrivește, vei găsi soluții perfecte! Cu un proiect bine realizat, o montare de calitate și o întreținere atentă, casa te va bucura mulți ani de acum înainte.
Avantajele caselor pe un singur nivel
Estetică deosebită
Nu crede că o construcție pe un singur nivel este mai puțin impresionantă decât una cu două etaje. Un proiect bine gândit, o soluție arhitecturală elegantă și elemente decorative și funcționale atrăgătoare pot face ca proprietatea ta să se evidențieze chiar și în comparație cu reședințele impunătoare cu doua nivele. Află mai multe despre proiecte de case cu parter online, pe proiectarecase.ro. O casă pe un singur nivel poate arăta sofisticat și rafinat, dacă este proiectată conform tuturor regulilor și apelând la profesioniști experimentați.
Construcția și reparațiile nu necesită echipamente speciale sau schele
Finisarea fațadelor, instalarea jgheaburilor, montarea și spălarea ferestrelor pot fi realizate de pe scară, fără a fi nevoie să cheltuiești bani pe închirierea unei macarale sau pe lucrări la înălțime.
Suprafață utilă mai mare
Comparând o casă pe un singur nivel cu una pe două niveluri având aceeași amprentă la sol, vei constata că în prima caz există mai mult spațiu util. Acest lucru se datorează faptului că scara dintre etaje „consumă” între 10 și 15 mp din suprafață – cu cât este mai confortabilă și sigură, cu atât ocupă mai mult spațiu. Într-o casă pe un singur nivel, poți folosi acest spațiu într-un mod mult mai eficient.
Siguranță pentru copii și persoane în vârstă
Fără scări, nu există risc de cădere! Dacă este necesar, poți crea un mediu complet lipsit de bariere – fără praguri și trepte. În plus, o scară poate fi un element destul de costisitor.
Simplitatea proiectării și montării rețelelor de utilități
Organizarea instalațiilor sanitare, a sistemului de încălzire și a canalizării pe un singur nivel este mult mai simplă și mai ieftină decât pe două niveluri. Totuși, lungimea totală a conductelor poate fi mai mare decât într-o casă pe două niveluri. Pentru a evita pierderile de căldură, este recomandat să proiectezi zonele sanitare cât mai aproape de camera tehnică. Într-o casă cu parter, poți avea un singur grup sanitar, pe când într-o casă cu mai multe etaje, este necesar un grup sanitar pe fiecare nivel.
Temperatură și umiditate uniforme în toate încăperile
Proprietarii de case pe două niveluri se plâng adesea că la etajul superior este mai cald și mai înăbușitor decât la parter. Acest neajuns poate fi neutralizat printr-o izolare termică de calitate a acoperișului și a planșeului, dar rămâne o realitate: într-o casă pe un singur nivel, microclimatul va fi uniform în toate încăperile, în timp ce într-o casă pe două niveluri pot apărea diferențe.
Dacă nu te temi să ocupi o mare parte din teren cu construcția casei poți începe cu încredere construcția unei case cu parter. Este important doar să alegi cu atenție constructorul. Arhitecții cu experiență vor lua în considerare toate cerințele și dorințele tale. Ei vor crea un plan unic, vor gândi amplasarea casei și vor proiecta un design original pentru fațade. Toate acestea vor permite realizarea unei case pe un singur nivel, care să nu fie cu nimic inferioară uneia cu două etaje.