De ce turistii care viziteaza Clujul inchiriaza masini?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, orasul Cluj Napoca, este al doilea oras ca marime al Romaniei, si este unul dintre cele mai frumoase orase din tara, iar in opinia multora, cel mai frumos oras al Romaniei.

In fiecare an, sute de mii de turisti sosesc in Cluj Napoca. Unii dintre acestia viziteaza orasul pentru a particila la festivalul Untold; festival datorita caruia Clujul a devenit un oras faimos in toate colturile lumii. Cei care sosesc in capitala Ardealului din acest motiv, cu siguranta vor cauta o masina de inchiriat la un pret atractiv, la firmele de inchirieri masini Cluj.

Exista insa si turisti care aleg sa viziteze Clujul, nu pentru festivalul Untold, ci pentru ca au avut ocazia sa citeasca despre minunatele obiective turistice ale orasului. Fireste, si cei care sosesc in Cluj Napoca pentru a vizita obiectivele turistice ale orasului, vor cauta o firma de inchirieri masini Cluj, pentru a-si inchiria o masina. Acest lucru este firesc, tinand cont de numarul mare de obiective turistice, care pot fi vizitate. Iata cateva exemple:

Fabrica de Pensule

Fabrica de Pensule este unul din obiectivele turistice ale Clujului, care are mai mult spatiu creativ viu si respirabil decat o galerie, cu opere de arta facute de creatori locali si straini care folosesc aceasta fosta fabrica de pensule ca studio.

Vizitele sunt realizate prin tur ghidat gratuit si, in functie de modul in care va place arta, veti adora sa vizitati aceasta comunitate artistica intr-un cadru postindustrial.

Parcul Etnografic Romulus Vuia

Arhitectura traditionala din toata Romania a fost reasamblata fidel in acest muzeu in aer liber, la 5 km nord-vest de centrul Clujului. Cea mai impresionanta este Biserica Cizer. Luati legatura cu un ingrijitor care va permite sa vedeti frescele care acopera interiorul sau din lemn.

De asemenea, aici veti avea posibilitatea de a privi repere ale vietii de taran roman, precum instrumente agricole, broderii si linguri de lemn.

Cand veti termina de vizitat acest obiectiv turistic, va veti urca in masina inchiriata, si veti putea incepe sa vizitati alte locuri frumoase din Cluj.

Muzeul National de Arta

Colectia permanenta a acestei galerii cu dimensiuni importante are camere incremenite cu arta din secolele XVIII si XIX, in mare parte portrete ale nobililor si sotiilor lor, plus peisaje si icoane religioase.

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei

In cadrul acestui muzeu de istorie regionala veti descoperi artefacte dacice, mai ales din siturile arheologice ale Sarmizegetusei, inclusiv tevi de sticla, instrumente de fierarie, urne reconstruite si bratari de argint.

Informatiile in limba engleza sunt rare, dar exista cateva jocuri de realitate virtuala destinate copiilor, care sa ii cufunde in locuinte istorice romanesti.

Teatrul National

Teatrul National din Cluj Napoca, este cu siguranta cel mai important teatru din Transilvania si totodata, este unul dintre cele mai mari din tara. A fost construit intre 1904-1906, scopul sau fiind la vremea aceela de a gazdui primul teatru clujean. Teatrul a fost inaugurat in 1906 de un reprezentant al Teatrului Maghiar.

Cladirea a fost construita in stil baroc-rococo, iar capacitatea sa a fost de o mie de locuri, si trei randuri de scaune de balcon.

Gradina Botanica Alexandru Borza

Una dintre cele mai vizitate atractii ale orasului Cluj Napoca este Gradina Botanica „Alexandru Borza”, considerata „locul verde” al Clujului, aproximativ 14 hectare, aproape de centrul vechi al orasului.

Va recomandam sa vizitati acest loc pentru ca veti gasi natura, in inima Clujului. Aici aveti ocazia sa vedeti specii de plante si copaci din zone specifice palmierilor si altor plante tropicale. Este un loc ideal pentru plimbare si recreere.

Parcul Central

Avand o lungime de aproximativ 900 m, Parcul Central „Simion Barnutiu” din Cluj Napoca este un loc important in ceea ce priveste recreerea in oras. Fiind situat in centrul orasului, parcul este usor de identificat si accesibil. In parcul central pot fi desfasurate o multime de activitati, precum plimbari cu bicicleta, jogging, etc.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante obiective turistice pe care fiecare persoana care viziteaza orasul Cluj Napoca, ar trebui sa le viziteze. Cu siguranta insa, dupa cum spuneam si mai sus in articol, turistii vor cauta masini de inchiriat in Cluj Napoca.

Este firesc acest lucru, in conditiile in care aceste obiective turistice se afla la o oarecare departare unul de celalalt. In plus, este mult mai confortabil pentru acestia sa ajunga de exemplu de la Fabrica de pensule la Muzeul National de arta; avand la dispozitie o masina.

Nu in ultimul rand, amintim faptul ca turistii care viziteaza orasul Cluj Napoca, dupa ce au bifat toate obiectivele turistice pe care le aveau pe lista, aleg sa petreaca si la mall cateva ore. Unii prefera sa mearga la Vivo, altii prefera Iulius Mall. Unii clienti aleg sa viziteze ambele centre comerciale, mai ales pentru ca au la dispozitie o masina inchiriata, si se pot deplasa fara probleme prin Cluj, fara sa mai astepte autobuzul sau sa plateasca taxi.

0 Shares
You May Also Like