Finantarea, inchirierea sau leasingul: cum este mai bine sa cumparati o masina?

0 Shares
0
0
0

Cu exceptia exceptiilor sau a anumitor vanzari de vehicule second-hand, finantarea a fost intotdeauna metoda traditionala de a cumpara o masina noua. Comoditatea de a plati in rate in schimbul platii unui procent din dobanda este raspunsul la intrebarea ce este finantarea unei masini, una care de ani de zile a fost stilizata in reprezentante si puncte de vanzare.

Cu toate acestea, de ceva timp, in special in lumea afacerilor, au aparut alte intrebari. Ce este o masina inchiriata sau ce este un leasing auto sunt doua intrebari al caror raspuns este din ce in ce mai cunoscut de mai multi utilizatori. Aceste sisteme sunt alternative la achizitionarea traditionala a unui vehicul si, desi diferenta dintre leasing si inchiriere este foarte subtila, ele impartasesc multe avantaje de luat in considerare in comparatie cu achizitia traditionala. In acest articol studiem fiecare caz.

Finantarea achizitionarii unui vehicul- o buna idee

Finantarea unei masini a fost intotdeauna metoda traditionala de cumparare a unui vehicul, chiar si in tranzactiile la mana a doua. Cel mai frecvent este ca proprietarii privati sunt cei care profita de acest tip de sistem de achizitie, ceea ce permite ca plata sa fie impartita in rate periodice confortabile. La finalul contractului de finantare, masina devine proprietatea persoanei care a cumparat-o, lucru care ofera o anumita siguranta.

Daca alegem sa finantam achizitia masinii noastre, nu vom fi supusi niciunei restrictii de niciun fel, cum ar fi utilizarea sau kilometrajul, lucru care se intampla in contractele de leasing. Asta pentru ca masina, practic, desi nu in practica, este a noastra. De mentionat ca pana nu vom termina de platit fiecare transa din finantare sau imprumut, masina nu va fi 100% a noastra, ci va apartine companiei financiare cu care am semnat contractul.

Pentru a finanta masina, la o reprezentanta sau banca, trebuie sa indepliniti o serie de cerinte pe care le vom vedea mai jos, dar primul lucru este sa alegeti unde vom semna finantarea. Se poate face chiar la reprezentanta, unde puteti finanta si masini second-hand sau cu o institutie financiara. In acest moment, este important sa tinem cont daca vom castiga mai mult daca vom cere un imprumut de la banca noastra: conditiile si dobanzile pot fi mult mai avantajoase.

Cerintele pentru finantarea unei masini sunt de a demonstra solvabilitatea economica. Pentru a face acest lucru, va trebui sa puteti dovedi ca aveti venituri regulate (cum ar fi un salariu) si sa nu fiti pe lista persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile. In plus, trebuie sa fiti rezident in tara voastra si peste 18 ani.

La semnarea contractului, va trebui sa fim atenti daca trebuie sa platiti intrarea, cati termeni sunt si cu ce interese se obtine finantarea si alte aspecte, cum ar fi ce se intampla daca dorim sa vindem masina inainte de a termina de platit.” Poti intra pe  site-ul Auto Leasing pentru a vedea mai multe tipuri de masini pe care sa le achizitionezi.

Leasing: inchiriere cu optiune de cumparare

Ce este leasingul? Practic, este vorba de a accesa un contract de inchiriere de masini cu o optiune post-cumparare, asa cum este cazul caselor. Leasingul de masini este un sistem bun pentru a accesa un vehicul nou fara a fi nevoie sa ne tragem economiile sau fara a fi nevoie sa ne gandim imediat cat timp vom avea nevoie de masina.

Leasingul, explicat tehnic, este un contract de leasing prin care entitatea cu care se semneaza contractul cedeaza utilizarea masinii in schimbul unei plati periodice a anumitor comisioane. Durata contractului poate varia, desi obisnuitul este intre patru si cinci ani, desi minimul legal incepe de la doi ani. Principalul punct de diferentiere a leasingului este ca include intotdeauna o optiune de cumparare a masinii la sfarsitul contractului.

Acesta este principalul avantaj al leasingului, deoarece permite soferului sa se bucure de vehicul fara a fi nevoie sa-l cumpere la inceput sau nu il poate achizitiona daca, in timp, nevoile lor se schimba. Contractele de leasing beneficiaza si de avantajul fiscal al amortizarii accelerate a ratelor.

Pe de alta parte, leasingul ajunge sa functioneze ca o finantare, deoarece restul cheltuielilor, cum ar fi intretinerea, asigurarea sau reparatiile, sunt suportate de persoana care inchiriaza vehiculul si nu de proprietar, in acest caz, de compania de leasing. Aceasta optiune de a achizitiona o masina este ideala pentru antreprenorii sau companiile mici cu capital redus si persoanele care se indoiesc de nevoile care ii determina sa aiba nevoie de un vehicul privat.

Inchiriere: all inclusive

De cativa ani, inchirierea de masini se pozitioneaza ca una dintre cele mai bune optiuni pentru a va bucura de un vehicul fara a se confrunta cu procesul traditional de achizitie. Atat pentru persoane fizice, cat si pentru freelanceri sau companii, desi poate mai mult pentru acestea din urma, inchirierea are nenumarate avantaje.

0 Shares
You May Also Like