Istoria brandului Subaru si cum a ajuns atat de cunoscut

0 Shares
0
0
0

Subaru, recunoscut de Consumer Reports ca producator auto de top, este unul dintre cei mai respectati producatori de automobile din lume. De la debutul sau american in 1968, a dovedit intotdeauna un mare potential. Ceea ce produce este vehiculele AWD cu un cadru sigur, potrivite pentru zapada, stanca si pavaj de oras. Ceea ce vinde este libertatea.

1968

Aantreprenorul Malcolm Bricklin a suferit multe esecuri, inclusiv, dar fara a se limita la Bricklin SV-1, EV Warrior si Yugo GV. Dar la 26 de ani,  Bricklin a luat ceea ce ar fi putut fi cea mai buna decizie din viata sa. El si Harvey Lamm au format Subaru of America, Inc. si au introdus in America  primul Subaru: 360. A realizat 66 mpg, care s-a vandut  in Japonia, costa 1.000 de lire sterline, ii luau 37 de secunde pana la 0-60 mph si a fost anuntat cu mandrie ca „Ieftin si urat”.

1970

La doi ani de la debutul american, Subaru a importat in tara un alt automobil mic, ieftin si obscur. Se numea Star. Aspectul sau umil si-a ascuns uimitorul motor, un „boxer four” de 1100 cc. Motorul era silentios, compact, neted si oferea o utilizare superioara a spatiului si un centru de greutate mai mic in comparatie cu concurentii. Pana in prezent, Subaru foloseste motoare boxer tocmai din aceste motive.

1976

 Echipa Nationala de Schi din SUA a ales Subaru 4×4 ca masina , spunand: „Este ieftin si construit pentru a ramane asa”.

1977

C Subaru a introdus BRAT: Bi-drive Recreational All-Terrain Transporter. Pentru a ocoli impozitul  de 25% pentru camioanele importate, Subaru a construit BRAT ca jumatate de masina, jumatate de camion. Avea cel mai mare kilometraj pe benzina dintre toate vehiculele 4×4 vandute in America.

1979

Compania si-a construit imaginea de producator auto care a construit masini pentru toti. Modelele sale erau mai mari, mai largi si robuste pentru a se potrivi garajelor americane. Pentru prima data, toate modelele erau disponibile cu tractiune integrala.

1983

 Subaru a sarbatorit vanzarea masinii sale cu numarul 1000.000 in SUA.

1986

New York Times l-a numit „ultimul design jazzy”. Era Subaru XT Coupe in forma de pana, un vehicul elegant, cu o cabina de pilotaj inspirata de avioane si un motor plat cu sase valve. Datorita centralei sale electrice compacte, XT Coupe s-a laudat cu unul dintre cei mai mici coeficienti de rezistenta din lume: 0,29.

1989

 Subaru a incercat sa intreaca Toyota Camry, Honda Accord si alte automobile principale cu Legacy. Cu toate acestea, acolo unde a castigat in cele din urma  nu a fost cu Average Joe, ci cu curse de masini de raliu, pentru acel an, o berlina Subaru Legacy RS Turbo a stabilit un record mondial traversand 62.137 mile la o viteza medie de 139 mph.

1991

A fost vanduta proma masina care a costat 24.445 de dolari, adica cu 8.000 de dolari mai mult decat orice Subaru vandut anterior. Cu toate acestea, odata ce cumparatorii au incercat masina, au descoperit ca Subaru SVX este un coupe de inalta performanta de clasa, primul pas al Subaru pe teritoriul de lux. Spoilerul sau a fost livrat separat pentru a evita penalitatile fiscale. Desi intrerupt in 1997, SVX ramane un favorit al fanilor „Subie”. La acest pret, va puteti imagina cat costa atunci un far Subaru.

1996

Pe masura ce al doilea mileniu se apropia de sfarsit, Subaru a lansat modelul de succes: Outback. Un umil break cu 7,3 inci garda la sol si un motor boxer de 2,5 litri, Outback a gasit instantaneu casa in garajele razboinicilor si aventurierilor. Suspensia sa robusta putea rezista la gropi, in timp ce cala de marfa spatioasa  putea gazdui numeroase obiecte. Nu degeaba Outback este acum un element de baza al vietii rurale americane.

2002

Desi de incredere ca producator de vehicule practice, durabile, Subaru avea o latura salbatica mai intunecata. Echipa Subaru World Rally a concurat in Campionatul Mondial de Raliuri din 1980. De fapt, cu un an inainte, echipa a castigat Campionate. Bazandu-se pe bogatul sau patrimoniu de performanta in cursele de raliu, Subaru a dezvaluit berlina Impreza WRX, ambele putand ajunge la 60 mph in putin peste sase secunde.

2004

Subaru a introdus  Impreza WRX “pe steroizi”. WRX STI: doua locuri, 300 de cai putere si o poveste de dragoste nemuritoare.

2010:

 Subaru a sustinut ca 90 la suta din toate vehiculele vandute din 2000 sunt inca pe drum.

2012

Pentru prima data din 2003, Impreza a primit o reproiectare completa. Echipat cu un motor de 2.0 litri de 148 de cai putere, sedanul compact a atins 36 mpg pe autostrada. Recenzorii s-au bucurat de calitatea sa dura a calatoriei, de durabilitatea mecanica si de caracteristicile standard. Vanzarile s-au dublat un an mai tarziu.

2013

Dupa 44 de ani pe piata auto americana, Subaru nu a cunoscut criza, introducand noile XV Crosstrek si BRZ.

0 Shares
You May Also Like