Modul de navigatie si stilul unui site

0 Shares
0
0
0

In ceea ce priveste functionalitatea unui site in momentul in care vizitatorii sunt pe site ar trebui sa gaseasca raspunsul pentru doua intrebari: unde se afla si spre ce se indreapta.

Singura metoda prin care putem raspunde la intrebari pe site e aceea prin care dezvoltam si postam sistemele de navigare ce pot fi gasite sub mai multe forme.

Daca nu va pricepeti si nu aveti conostinte solide in domeniu va recomandam sa apelati la o agentie web design. Sunt trei modele de sisteme:

Linkurile de tip text, care sunt cele mai simple de facut pentru un site dar sunt si cele mai usor de folosit.

Bara de navigare pe site care poate sa contina butoane pentru elementele grafice sau doar linkuri text si reprezinta de asemenea si o metoda buna de sistem.

O harta de pe site este cea mai greu de realizat metoda dar este la fel de utila ca toate celelate modele prezentate anterior.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca atunci cand vrem ca un sistem de navigare sa aiba efect acesta va trebui sa apara in toate paginile si sa faca mesajul inteles. Mai departe va com prezenta si cateva idei care va pot ajuta sa realizati sisteme de navigare.

Toate sistemele de navigare de pe un site vor trebui sa apara pe toate paginile si sa se plaseze pe margini. Nu uitati sa il plasati pe toate paginile de pe site si in aceasi loc.

Orice sistem pentru navigare va trebui sa fie usor de priceput si de folosit pentru toti utilizatorii site-ului. Toate sistemele de navigare vor trebui sa comunice utilizatorilor de fiecare data locatia de pe site si locul unde va ajunge.

Pentru ca un sistem de navigare sa fie usor de inteles va trebui sa folosim butoane cu simboluri grafice, precum iconitele care reprezinta o casa pentru pagina principala, sageti spre dreapta si spre stanga pentru inainte si inapoi. Toate acestea alaturi de linkuri devin un sistem de navigare simplu si foarte usor de folosit pentru utilizatorii de pe site.

Pentru acele site-uri care au 1 sau mai mult de 10 pagini recomandam o harta.

Stilul unui site se va defini prin caracteristici precum layoutul dar si designul precum si personalizarea unui site web. Layoutul este consitutit din mai multe elemenete mai exact un site simplu de pornire, tabele, frame, combinatii pentru o grafica foarte buna.

Toti incepatorii vor trebui sa ia in considerare urmatoarele sfaturi pentru a isi asigura consecventa in ceea ce priveste realizarea unui stil propriu pe fiecare site. Totul porneste de la o simpla pagina de pe site. Pasul urmator este sa utilizati cond HTML si ulterior sa invatati CSS. Evitati sa folositi frame pentru a nu avea greseli de afisare.

Elementele unui layout sunt folosite fie individual fie combinate pentru a particulariza un site personal. Toate elementele care alcatuiesc un layout al unui site au si ele  limitari si caracteristici.

Pagina web simpla se face usor si se incarca super rapid dar este foarte limitata in legatura cu paginarea si foarte plictisitoare si lipsita de orice personalitate.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…