Merita sa optez pentru becuri auto led?

0 Shares
0
0
0

Probabil in cazul in care masina dvs. este echipata cu faruri cu halogen sau aveti parte de becuri de genearatie mai veche, nu sunteti multumiti nici de calitatea luminii, si nici de aspectul masinii, asa ca mai mult ca sigur va ganditi sa optati pentru iluminatul led al masinii.

Pe masura ce tehnologia continua sa avanseze in lumea iluminarii, vedem tot mai multe masini cu LED-uri si stopuri. Acest lucru este datorat tuturor beneficiilor uimitoare pe care LED-urile le au asupra becurilor cu incandescenta obisnuite.

Dar, ca si in cazul oricarei tehnologii, lumina LED-urilor pentru masini vine cu propriul lor set de argumente pro si contra. Hai sa aruncam o privire.

Pro de LED-uri pentru autoturisme

Exista trei tipuri principale de faruri auto. Acestea sunt lampile Halogen, HID sau de mare intensitate si lampile cu LED. Dar cum se compara? Farurile de halogen sunt mai putin eficiente in comparatie cu LED-urile prin faptul ca majoritatea incarcaturilor sunt pierdute sub forma de caldura in loc sa fie convertite in lumina. De asemenea, acestea nu sunt foarte durabile si trebuie inlocuite frecvent.

LED-urile au o durata de viata mult mai lunga. Aproximativ 15.000 de ore in comparatie cu 1000 de ore ale becurilor cu halogen. In timp ce acestea pot fi mai scumpe, durabilitatea lor mai mult decat face pentru cost.

HID-urile sunt cele mai stralucite dintre cele trei tipuri de faruri auto. Cu toate acestea, acestea vin cu propriile lor provocari. Acestea pot bloca soferii autohtoni si luminozitatea lor creeaza si un efect de umbra care face greu de vazut alte obiecte atunci cand conduci, iar aici ne putem referi la pietonii care trec regulamentar strada pe trecerea de pietoni de exemplu.

Cu LED-uri, nu trebuie sa va faceti griji pentru prea multa stralucire care sa cauzeze orbire temporara pentur alti participanti la trafic. Ele ofera o iluminare decenta care este mult mai buna decat lumina oferita de becurile halogene.

In comparatie cu HID-urile sau becurile halogene care au nevoie de timp pentru a lumina si pentru a obtine o luminozitate completa, LED-urile se vor aprinde imediat cand sunt aprinse. Aceasta inseamna ca soferii din spatele tau vor avea timp suficient pentru a reactiona atunci cand apesi pe pedala de frana de exemplu.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre cele mai mari avantaje pe care le putem avea fiecare dintre noi daca vom alege sa folosim cele mai bune becuri led auto pentru masinile noastre. Exista insa oare si dezavantaje ale becurilor auto led? Haideti sa aflam in cele ce urmeaza.

Contra Luminilor LED pentru autoturisme

Cel mai evident dezavantaj al luminilor cu LED-uri este costul. De fapt, initial, numai vehiculele de ultima generatie au aparut cu faruri cu LEDuri, lampi de coada sau lampi de semnalizare.

O a doua problema este caldura. In timp ce sursa de lumina LED nu se incalzeste, exista multa caldura care este dispersata la emitator. Probabil ca veti avea nevoie de alte componente pentru a controla aceasta caldura, ceea ce inseamna, evident, mai multe cheltuieli.

Cu toate acestea, lucrurile bune sunt ca, de-a lungul anilor, lumina cu LED-uri pentru costurile autoturismelor a scazut. Acestea sunt inca mai scumpe decat becurile cu halogen, dar cu toate avantajele pe care LED-urile le au, ele merita pretul.

Un motiv bun pentru alegerea LED-urilor

Lampile cu LED-uri pentru masini va permit sa vedeti mai multe. Chiar si cu preturile mai mari, pe termen lung, veti ajunge la economie, deoarece acestea vor dura o perioada lunga de timp, si cu siguranta nu veti schimba de multe ori becurile. Daca veti folosi doar 4-5 ani de zile masina, dupa care o veti schimba cu una noua, sunt sanse foarte mari sa nu fie necesara schimbarea becurilor LED.

Concluzie

In incheierea articolului putem spune ca masinile din zilele noastre sunt prevazute in mare parte fie cu becuri halogene, fie cu becuri led masinile mai noi. Becurile led au preturi mai mari deca becurile halogen, insa tinand cont de durata lor de viata, dar si de calitatea luminii emise de catre aceste becuri led, putem spune ca se merita sa va alegeti o masina cu becuri led. Daca masina dvs, dispune de becuri halogene, puteti face trecerea la becuri led.

0 Shares
You May Also Like