Tipuri de folii despre care nu stiai ca exista

0 Shares
0
0
0

Toti ne gandim imediat dupa achizitia unui telefon la nevoia de a-i aplica o folie protectoare pentru a feri display-ul de zgarieturi si potentiale socuri.

Din fericire, in ultimii ani au aparut numeroase locuri unde exista personal specializat ce poate face acest lucru pentru noi, astfel ca nu trebuie sa fim experti in domeniu pentru a avea telefonul protejat. Astfel ca multi dintre noi nu stim nici macar ce tipuri de folii de protectie exista si vor fi surprinsi de varietatea de modele disponibile ce urmeaza a fi descrise in randurile de mai jos.

Cele mai cunoscute tipuri de folii sunt cele de plastic, ultra-clear, precum si cele de sticla, acestea fiind cele mai des intalnite in magazinele de profil. In afara de aceste modele exista insa si altele, despre care probabil nu stiai ca exista, cum ar fi:

1) Folia oglinda – este defapt un tip de folie confectionat din sticla ce ofera, pe langa rolul clasic de protectie impotriva zgarieturilor si potentialelor mici socuri si avantajul ca poate fi folosita drept oglinda atunci cand ecranul telefonului este stins.

Acest tip de folie este deci cu siguranta util deci oricarei doamne sau domnisoare ce doreste sa-si retuseze machiajul folosindu-se direct de telefonul, ba chiar si domnilor ce doresc sa se priveasca discret in oglinda fara ca cei din jur sa isi dea seama.

De asemenea, pentru cei sau cele ce au de obicei o oglinda asupra lor (in geanta, masina, la birou, etc) poate reprezenta o economie de spatiu aceasta folie multifunctionala.

2) Folia confidentiala – acest tip de folie ii permite doar utilizatorului sa vada ceea ce este afisat pe ecran, fiind conceputa cu un unghi de vizibilitate de 60 de grade. Este deci echivalentul geamurilor fumurii pentru telefoane, si ajuta la protejarea intimitatii.

Poate fi utila atat pentru cei ce tin la informatiile afisate pe display-ul telefonului personal, cat si pentru telefoanele de munca, pentru a putea asigura confidentialitatea informatiilor in permanenta, indiferent de contextul in care utilizatorul foloseste telefonul.

5) Folia alien surface – aceasta reprezinta cel mai recent-aparut si mai inedit tip de folie din lista, avandu-si originile in tehnica militara, mai exact in armata Statelor Unite ale Americii. Aici era folosita pentru a proteja elicele elicopterelor, in timpul zborului, la mare viteza.

Avantajul acestui tip de folie il reprezinta faptul ca fiind conceputa initial pentru elice, este gandita pentru a proteja intreaga suprafata a telefonului,  impotriva oricaror zgarieturi fine precum si in cazul unui posibil impact cu solul sau alta suprafata dura.

Precizia cu care este decupata si taieturile efectuate cu ajutorul unui laser se datoreaza tot originilor militare. Astfel este conceputa la micrometru pentru a se mula perfect pe design-ul dispozitivului.

De asemenea are doar 0,19 mm grosime, astfel ca nu va denatura aspectul exterior al device-ului ca in cazul foliilor groase de sticla, fiind o alegere ideala pentru orice dispozitiv, indiferent de forma, marime sau brand.

De asemenea, acest tip de folie este singurul din lista de mai sus ce poate fi innoit cu costuri minime pe intreaga durata de viata a telefonului sau tabletei, fiind deci o alegere viabila pentru cei ce gandesc pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like