Tot ce trebuie sa stii despre anvelopele de iarna

0 Shares
0
0
0

La fel ca orice altceva, si intretinerea unei masini costa destul de mult in ziua de azi. Astfel ca, atunci cand spunem ” intretinerea unei masini” nu ne referim doar la spalarea si curatenia facuta in aceasta, ci la tot ceea ce tine de acest aspect.

De exemplu, ne putem referi chiar si la alegerea si schimbarea anvelopelor, deoarece si acest aspect este unul destul de important. Si aici stim cu totii ca in anotimpul rece, atunci cand temperaturile scad dramatic, anvelopele de pe orice masina trebuie sa fie cele de iarna.

In Romania, cea care obliga ca masinile sa fie echipate cu anvelope iarna pe perioada sezonului rece, atunci cand termperaturile de afara sunt foarte scazute, este chiar legea.

Legislatia din tara noastra este destul de ferma atunci cand vine vorba despre dotarea masinilor cu anvelope de iarna, iar asta datorita faptului ca se doreste scaderea numarului de accidente realizate pe drumurile inghetate sau poleite si care se datoreaza in special anvelopelor proaste de pe masini.

Si aici trebuie mentionat si faptul ca, atunci cand aceasta legislatie nu este respectata si soferii nu isi doteaza masinile cu anvelope de iarna in timpul iernii, acestia se pot trezi cu niste amenzi destul de usturatoare.

Performantele cauciucurilor de iarna sunt destul de mari in ceea ce priveste drumurile poleite, noroioase sau pline de zapada. De fapt, de acest lucru ne putem da seama chiar si daca citim literele inscriptionate pe aceste cauciucuri de iarna.

Iar pentru cei care nu stiu, cauciucurile de iarna sunt inscriptionate cu literele M si S, care provin de la cuvintele di limba engleza” mud si snow” si care in traducere romaneasca inseamna noroi si zapada.

Multi sunt chiar de parere ca anvelopele de iarna au performante destul de mari chiar si pe timpul verii. Iar acest lucru este unul total adevarat, singura problema este ca, atunci cand sunt folosite pe timpul verii, ele se pot deteriora foarte scurt.

Si asta se intampla in special datorita faptului ca, sunt realizate dintr-un cauciuc care nu este facut sa reziste temperaturilor incinse din perioada verii si nici asfaltului incins.

Din punct de vedere al pretului, anvelopele de iarna sunt mai scumpe decat cele de vara. Insa aici putem mentiona ca se gases pe piata din tara noastra chiar si cauciucuri de iarna la mana a doua si la preturi destul de bune.

Multi sunt insa de parere ca anvelopele la mana a doua nu au performante deosebite si ca se vor deteriora intr- un timp destul de scurt. Acestia trebuie sa stie insa, ca si la mana a doua pot fi gasite anvelope de iarna intr- o stare destul de buna.

0 Shares
You May Also Like