Tot ce trebuie sa stii despre leasing auto

0 Shares
0
0
0

Indiferent daca vrei sa cumperi pentru prima data o masina  sau esti un adevarat profesionist in acest domeniu, ar trebui sa cunosti diferenta dintre leasing auto  si finantarea unui vehicul.

Exista o mulțime de factori in decizia ta, iar doua cele mai importante sunt bugetul si stilul tau de viata. O sa conduci des masina? Este mai mult pentru afaceri sau placere? Planifici sa iti iei o alta masina la scurte perioade de timp? Pune-ti aceste intrebari inainte de a lua decizia finala in urmatorul pas in procesul de cumparare a masinilor.

Leasing-ul auto

Cand inchiriezi o masina, trebuie sa stii de la inceput ca nu se afla in proprietatea ta Aceasta inseamna ca la sfarsitul contractului de leasing poti alege sa o returnezi sau sa o cumperi.

Dealer-ul va dori sa o pastrezi in conditii bune de vanzare, deci este important sa nu faci nici o modificare permanenta a vehiculului. Orice daune sau uzura, considerate „necorespunzatoare” politicii de distributie, trebuie să fie reparate inainte de a o returna la finalul perioadei contractuale.

In cazul inchirierii unei masini, costurile initiale includ, in general, rata din prima luna, un depozit de garantie rambursabil, o plata in avans, taxe, taxe de inregistrare si alte taxe specificate de reprezentanta.

Compara plata lunara pentru un leasing cu finantare

Vei obtine aceeasi masina pentru mai putini bani prin alegerea contractului de leasing, deoarece platile de leasing sunt de obicei mai mici decat platile pe care le faci printr-un imprumut financiar.

Alternativ, economisirea unei sume de bani iti ofera posibilitatea sa conduci un vehicul mai scump atunci cand il inchirizi prin leasing auto, in loc sa alegi finantarea.

Factorul ratelor lunare in deprecierea masinii pe durata contractului de leasing, chiria / dobanzile, taxele și onorariile.

Daca doresti sa inchei contractul inainte de termen, exista o taxa de incetare anticipata – care poate fi la fel de costisitoare ca si in cazul in care ai pastra contractul.

Pe termen lung, atunci cand inchiriezi, valoarea viitoare a masinii nu te va afecta financiar, dar nu vei obtine nici un capital din vehiculul tau Din aceasta cauza, fie va trebui sa finantezi cumpararea masinii, fie sa inchiriezi sau sa cumperi alta masina.

Beneficiile leasing-ului auto

Termenii de inchiriere sunt mai mici decat majoritatea termenilor financiari, ceea ce iti permite sa conduci mai des o masina noua.

Nu exista obligatii legate de cumpararea sau comercializarea masinii, poti sa conduci un model mai bun sau sa obtii mai multe caracteristici decat daca ai fi cumparat masina din economii sau cu ajutorul unui imprumut bancar. In acest fel vei plati numai pentru perioada in care intentionezi sa utilizezi masina.

Daca iei in calcul sa iti achizitionezi o masina in leasing, trebuie sa tii cont de urmatoarele intrebari pentru a afla daca ti se potriveste aceasta metoda.

  • Cati kilometri conduci pe an? Consideri ca este o suma medie?
  • Iti place sa ai cele mai recente facilitati ale vehiculului, caracteristicile de siguranța si cateva reparatii, daca nu exista, din garantii?
  • Doresti un cost total mai mic de intretinere pentru 3-4 ani de functionare a vehiculului?
  • Iti place sa conduci un vehicul nou la fiecare 3-4 ani?
  • Doresti plati lunare mai mici pentru urmatorul vehicul?
  • Iti place provocarea de a tranzactiona sau de a vinde vehiculul tau mai vechi?
0 Shares
You May Also Like