Toyota CHR: un crossover hibrid cu design atrăgător și performanțe impresionante  

0 Shares
0
0
0

Toyota C-HR Hybrid este unul dintre cele mai impresionante crossover-uri produse de Toyota. Modelul CHR auto a început să fie produs de către japonezi începând cu anul 2016. Baza proiectului pentru modelul Toyota C-HR a început încă din 2013, dar japonezii de la Toyota l-au prezentat prima dată publicului la Geneva Motor Show în luna martie a anului 2016. 

La câteva luni distanță, în noiembrie 2016, Toyota a început producția acestui crossover. Toyota CHR este un model de SUV mediu care se clasează ca dimensiuni între modelele Toyota Corolla Cross și Toyota Yaris Cross.

Care sunt motorizările disponibile pe Toyota CHR?

Motorizările care pot fi găsite pe modelul CHR auto sunt benzină și hybrid. Variantele de C-HR pe benzină vin cu motoare 1.2, 1.8 și 2.0. Motorizarea C-HR hybrid are în componența sa un motor electric care dezvoltă nu mai puțin de 201 CP. În ceea ce privește transmisia, Toyota C-HR poate veni în varianta manuală sau în varianta automată, cutie CVT cu 7 viteze. 

Toyota C-HR Hybrid 2022 este un crossover care se remarcă mai ales prin dotări. Printre cele mai importante dotări cu care vine acest model se numără senzorii de parcare față și spate inteligenți, asistență la mersul cu spatele cu ajutorul camerei de marșarier, iluminare LED sau volanul care este încălzit.

Producătorul Toyota este cunoscut la nivel mondial pentru siguranța pe care o oferă modelele produse de acesta. Modelul C-HR Hybrid a fost testat Euroncap în 2017, iar rezultatul a fost unul spectaculos. Acesta a obținut la testele de siguranță nu mai puțin de 5 stele, ceea ce denotă că acest model este potrivit mai ales pentru persoanele pentru care siguranța se află pe primul loc.

În ceea ce privește procentul de protecție, în cadrul aceluiași test s-a constatat că adulții au o protecție de 95% atunci când se află în Toyota C-HR Hybrid, copiii au o protecție de 77%, iar pietonii au o protecție de 76%.

Toyota CHR – Sufletul urban al excursiilor tale: Caracteristici tehnologice și confort de top

Toyota C-HR Hybrid 2022 – Aspecte pozitive

În ceea ce privește aspectele pozitive, Toyota C-HR oferă o manevrabilitate ridicată, datorită formei și a dimensiunilor, care o fac foarte ușor de condus. Un alt aspect important este faptul că acest model oferă multe echipamente standard. 

Toyota C-HR Hybrid 2022, spre deosebire de modele produse înainte de anul 2019, este disponibilă doar cu sisteme de propulsie hybrid, incluzând motoarele electrice și motoarele pe benzina care vin în două variante, cea de 1.8 litri și cea de 2.0 litri. Dacă până în 2019 existau CHR auto cu tracțiune integrală, deoarece propulsia hybrid este foarte eficientă, Toyota a decis ca tracțiunea să fie doar pe două roți, iar cutiile de viteze doar automate.

Dacă discutăm de mediu și de poluarea acestuia, Toyota C-HR Hybrid oferă o economie de combustibil remarcabilă și emisii de CO2 foarte scăzute. Hybridul cu motor de 1.8 litri oferă un consum mediu de 4.06 l/100 km și emisii de 110g/km CO2. Versiunea care vine cu motor de 2.0 nu raportează diferențe semnificative dacă ne referim la consum și emisii. Luând în calcul conducerea urbană și extra urbană, C-HR Hybrid cu motor de 2.0 obține un consum mediu de 4.42 l /100 km și emite 120g/km CO2.

Toyota C-HR Hybrid 2022 se laudă cu faruri automate LED și lumini de zi cu LED. Tot în zona de tehnologie intră și infotaimentul de 8 inch cu ecran tactil care este integrat perfect ca design în formele bordului Toyota. Printre caracteristicile infotaimentului se numără conectivitatea Apple CarPlay, Android Auto și Bluetooth.

Avantajul modelului C-HR Hybrid 2022 este că se încadrează în categoria unui hybrid convențional, adică HEV, iar acest lucru înseamnă că bateriile sunt încărcate de motoarele pe benzină. În acest fel, drumurile prin oraș pot fi realizate exclusiv pe motorul electric.

Toyota C-HR probleme ale modelului

Analiza auto cuprinde, pe lângă aspectele pozitive pe care toți le îndrăgim, și aspecte mai puțin bune. Problemele unui model auto sunt foarte importante și, de regulă, acestea se află la ceva timp după ce mașina a fost lansată pe piață, prin prisma utilizatorilor. 

Toyota C-HR Hybrid se confruntă și ea cu probleme tehnice, unele mai importante, altele mai puțin importante. În categoria Toyota C-HR probleme, printre cele mai frecvente se numără cele legate de transmisie, sistemul electric și problemele legate de siguranță. Utilizatorii spun că se confruntă cu situația în care bateria se descarcă complet după o zi în care nu este folosită.

O altă problemă cu un impact mai mic este legată de senzorul de monitorizare a presiunii din anvelope. Unii utilizatori susțin că acest senzor indică valori eronate, lucru care îi face pe aceștia să creadă că au o presiune joasă în pneuri. Legat de problemele de siguranță, anumiți utilizatori au raportat că acest model produce sunete iritante la frânarea lentă, lucru care nu se aplică la frânarea bruscă. 

În aceeași categorie, la sistemele de siguranță, au mai fost raportate probleme cu camera frontală a mașinii. Utilizatorii spun că după o anumită perioadă, la unele modele C-HR Hybrid, camera începe să nu mai funcționeze din cauza depunerilor de praf.

Problema reală nu este aceea că nu mai funcţionează camera, mai important fiind faptul că, anumite sisteme de siguranță nu mai funcționează conform din cauza defecțiunii camerei, printre care se numără și asistența pentru schimbarea/menținerea benzii sau avertizarea apropierii de vehiculul din față sau de un obstacol. 

Deși această problemă a fost raportată de anumiți utilizatori ai modelului, aceste sesizări au venit în procent foarte mic, nefiind o problemă foarte des întâlnită. Cu toate acestea, este bine să cunoști aceste posibile probleme care pot apărea atunci când te decizi să achiziționezi modelul Toyota C-HR Hybrid 2022.

0 Shares
You May Also Like