Operația de mărire a sânilor (sau de augmentare mamară) este în general o procedură chirurgicală de complexitate medie, cu puține riscuri asociate, efectuată într-un cabinet de chirurgie estetică. Procedura este realizată sub anestezie, de către un medic chirurg estetician. Pentru a vă pregăti în mod corespunzător și a avea o recuperare ușoară postoperatorie, poate fi util să țineți cont de următoarele sfaturi.
Informați-vă despre augmentarea mamară
Deoarece există mai multe tipuri de implanturi mamare, cât și diverse modalități prin care poate fi efectuată procedura de augmentare mamară, este esențial să explorați toate opțiunile disponibile și să vă informați despre procedură în sine. La clinica Estetico, informațiile vor fi furnizate de către medicul estetician, care va răspunde totodată tuturor întrebărilor pe care le aveți. Informarea din surse neoficiale, care nu au nicio legătură cu o clinică de chirurgie estetică sau cu instituții de profil medical, nu este recomandată.
Efectuați analizele obligatorii
Înainte de operația de mărire a sânilor, medicul vă poate cere să efectuați anumite analize de laborator, pentru a putea evalua starea de sănătate generală. Analizele obligatorii includ în general teste de sânge și evaluări ecografice ale sânilor.
Formați-vă așteptări realiste
Înainte de a merge la consultație, trebuie să știți ce vă doriți de la operația de mărire a sânilor cu implanturi mamare (silicoane). Deși forma sânilor, dimensiunile lor sau modul de amplasare se stabilesc în general doar după consultația medicală, poate fi util să aveți o idee generală a preferințelor personale, astfel încât discuția cu medicul chirurg să fie una mai informată.
Fiecare pacientă are o anatomie unică, astfel că rezultatele procedurii de augmentare mamară pot varia semnificativ de la o persoană la alta. Discuțiile premergătoare intervenției purtate cu medicul chirurg cu privire la dimensiunea, forma și tipul implantului sunt necesare pentru a personaliza procedura în conformitate cu obiectivele estetice pe care le aveți. Un plan preoperator detaliat va asigura rezultatele dorite și o recuperare mai ușoară.
Evitați să fumați pentru câteva săptămâni
Fumatul poate afecta circulația sângelui și vindecarea țesuturilor, sporind riscul de complicații postoperatorii. În schimb, abținerea de la fumat contribuie la optimizarea fluxului de sânge către zona intervenției chirurgicale și asigură o recuperare mai rapidă și eficientă.
Întrerupeți administrarea medicamentelor anticoagulante
Întreruperea temporară a medicamentelor anticoagulante poate fi necesară înainte de intervenția chirurgicală, însă doar cu acordul medicului specialist, pentru a minimiza riscul de sângerare excesivă în timpul procedurii și în perioada postoperatorie imediată.