Care sunt beneficiile unui server dedicat. Deosebirea sa față de un hosting simplu

0 Shares
0
0
0

Orice site, care ajunge la momentul când e un generator puternic și mare de trafic, necesită mai multe resurse pentru face față numărului de utilizatori și cantității de informații ce o deține. O soluție pentru a rezolva această problemă este închirierea unui server dedicat. Dar, care totuși sunt beneficiile acestuia și de ce ai nevoie de unul?

Ce este un server dedicat?

Acesta este un server integral cu o configurare selectată, cu un sistem de operare instalat și ce poate fi controlat la distanță, pe spațiul căruia vei putea stoca proiectele tale și face absolut ce dorești. Serverul este instalat într-un loc special amenajat, numit centru de date. Spațiul dat este bine echipat cu o temperatura stabilă, energie electrică sigură și canale bune de Internet, lucruri care permit funcționarea stabilă și fiabilă a serverului.

Beneficiile spre deosebire de un hosting clasic?

Spre deosebire de un web hosting standard, pe serverele căruia sunt stocate mai multe site-uri, acesta este predestinat doar pentru un singur utilizator. Astfel, vei avea parte de o stabilitate și siguranță în funcționarea proiectului tău, deaorece nu vei mai depinde de „vecinul” care poate încărca un script greșit sau trimite un spam, ce poate afecta procesul de lucru a altor site-uri de pe același server. Plus, ai posibilitatea să faci orice modificări necesare pe partea de software și să-l exploatezi la maxim, în măsura posibilităților tehnice ale serverului.

Foarte bine! Dar unde e capcana?

Un astfel de lux presupune, în primul rând, cheltuieli suplimentare. Totodată, atunci când alegi serviciile de hosting standard, furnizorul e va asigura cu toate necesare: software, panou de control ș.a. În cazul unui server dedicat, tu ești responsabil de configurarea actualizărilor, de stabilitatea procesului de lucru și de înlăturarea oricăror altor probleme, doar dacă nu ai comandat servicii de administrare a acestuia.

Dacă ai decis să faci totul cu forțele proprii, furnizorul de hosting nu este responsabil decât pentru schimbarea componentelor, iar în rest, totul depinde de profesionalismul și cunoștințele tale. Din acest motiv, noi recomandăm să te gândești bine la capitolul administrare și în caz de necesitate să soliciți și acest serviciu.

Care este prețul unui server dedicat?

Prețurile la serverele dedicate în România sunt un lucru relativ și variază de la o companie la alta. În primul rând ar trebui să alegi un furnizor ce are experiență și reputație bună pe piață, deoarece aceștia nu-și vor permite să pună la dispoziția ta un utilaj de proastă calitate. Dar, înainte de a alege, fă un research bun pentru a te asigura că vei achita tarif optim și vei putea utiliza serverul conform nevoilor tale.

De exemplu, compania MegaHost pune la dispoziție servere dedicate ieftine, dar corespunzătoare cerințelor. Suma pe care va trebui să o achiți pentru un server cu: procesor Intel QuadCore i3 3.4 GHz, 4 GB – memorie RAM DDR și upgradabilă până la 16 GB, și 1000 GB memorie HDD – este de 69.9 €, lunar. Plus, aceștia pun la dispoziție și panou de control, pentru încă 36 €/lunar.

Alege cu atenție furnizorul de găzduire, dacă îți dorești ca proiectul tău să funcționeze așa cum vrei și să ai un rezultat pe măsura așteptărilor. Dar, înainte de aceasta, asigură-te că site-ul tău are nevoie de o asemenea investiție, pentru că un server dedicat ar putea oferi prea multe resurse pe care, posibil, nu le vei utiliza.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…