Curea de transmisie vs. curea de distributie

0 Shares
0
0
0

Ce este cureaua de distributie? Dar cureaua de transmisie? Care sunt diferentele dintre ele? Am decis sa scriu acest articol deoarece exista o sumedenie de oameni care inca nu stiu sa faca diferenta intre cureaua de transmisie si cureaua de distributie a unei masini.

Ba mai mult, multi dintre acestia sunt de parere ca cureaua de transmisie si cureaua de distributie sunt acelasi lucru, iar aceasta este o foarte mare greseala.

Ce este cureaua de transmisie?  Este numita si curea de accesorii

Cureaua de transmisie mai poate fi cunoscuta si sub denumirea de curea de accesorii, iar rolul acesteia este de a antrena servodirectia, alternatorul, compresorul de clima si la automobilele care nu au pompa de apa situate pe cureaua de distributie, antreneaza si pompa de apa.

In principal, vreau sa va spun ca o curea de transmisie reprezinta o componenta destul importanta a unei masini, caci fara aceasta nu ar putea functiona elementele enumerate putin mai sus.

cureaua de transmisie

Insa trebuie sa stiti ca aceasta curea trebuie schimbata, conform manualului, o data la 90000 de km. Sau puteti face asta chiar si mai repede, in cazul in care va dati seama daca aceasta este slabita, insa pentru a va putea da seama de acest lucru, trebuie sa stiti cum sa o verificati.

Pentru a verifica starea curelei de transmisie, nu este nevoie sa fiti un specialist, caci acest lucru il puteti face destul de simplu. Asfel ca, nu este nevoie decat sa ridicati capota automobilelor dumneavoastra si sa identificati cureaua de transmisie, insa mare atentie sa nu o confundati pe aceasta cu cea de distributie.

De obicei, atat cureaua de transmisie, cat si cea de distributie sunt amplasate chiar in fata motorului. Daca doriti sa verificati starea curelei de transmisie, este necesar sa apasati usor cu degetul pe aceasta, iar in cazul in care cureaua de transmisie va ceda mai mult de 3 cm in orice directie, nu mai exista niciun dubiu ca aceasta trebuie sa fie inlocuita in cel mai scurt timp posibil.

cureaua de distributie

Ce este cureaua de distributie si la ce foloseste ea?

In schimb, cureaua de distributie este cea care antreneaza axul cu came, pompa de injectie, pompa de ulei si nu in ultimul rand, pompa de apa. La fel ca si cureaua de transmisie, si aceasta curea de distributie trebuie sa fie inlocuita dupa un numar de kilometri parcursi.

In cazul in care aceasta curea de distributie se va rupe, exista riscul de producere a unor pagube destul de mari, care constau in indoirea unelor supape, spargerea pistoanelor sau indoirea bielelor.

Acesta este principalul motiv pentru care fiecare dintre dumneavoastra ar trebui sa stie cum sa verifice starea unei curele de distributie. Insa pentru asta nu o sa va mai explic, deoarece verificarea unei curele de distributie se face exact ca verificarea unei curele de transmisie, astfel ca nu cred ca acest lucru va reprezenta o mare piedica pentru dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like