Cand vorbim de achizitia unei centrale termice, solutia nu se regaseste in sfaturile prietenilor sau in achizitionarea unui produs fara sa stii mare lucru despre acesta.
Solutia cea mai indicata este sa beneficiezi de consultanta din partea unor specialisti din domeniu, cum sunt cei de la http://www.epinvest.ro/centrale-termice-conventionale .
Gama de produse aflata in aceasta categorie, a centralelor termice este mare si diversificata, produse de diferite tipuri si preturi si tocmai de aceea de multe ori cumparatorul isi doreste un produs care sa ii satisfaca din plin cerintele, sa fie durabil si, de ce nu, rentabil.
Dar care este de fapt cel mai rentabil tip de centrala termica?
Poti alege centrala pe gaz, centrala termica pe lemne, pe motorina sau pe curent electric. O alta alegere ar fi si centrala care functioneaza cu energie solara.Centrala pe lemne reprezinta cea mai putin costisitoare alegere. Lemnul este un combustibil destul de ieftin iar incarcarea acestui tip de centrala se face la un interval de 8-9 ore. Cantitatea de lemne incarcata in centrala difera, binenteles, in functie de modelul ales.
Un consum lunar mediu al centralei pe lemne se ridica la 1500kg de lemne. Investitia initiala se ridica la 10000 Ron dar se amortizeaza pe parcurs deoarece costurile sunt mai mici decat in cazul celorlalte tipuri de centrale.
O alta varianta foarte folosita este centrala termica pe gaz.
Acest tip de centrala este cel mai solicitat pe piata si datorita acestui lucru, tehnologia in acest domeniu avanseaza de la o zi la alta. Investitia intr-o astfel de centrala pleaca de la suma de 2500 Ron dar in functie de caracteristici, model si puterea centralei, pretul poate ajunge si la 8000 Ron.
Conform specialistilor, costurile medii lunare ale unei astfel de centrale termice pe gaz se situeaza in jurul sumei de 300 Ron. Centrala pe curent electric desi este o solutie ecologica este mult mai costisitoare decat alte variante. Cheltuielile sunt mult mai mari deoarece se foloseste energia electrica la incalzirea locuintei. Acest tip de centrala are nevoie de racorduri speciale si este mai complicata din punct de vedere tehnic.
Centrala pe motorina este de asemenea o varianta destul de costisitoare. Costurile lunare sunt duble fata de o centrala pe gaz avand in vedere pretul combustibilului ales. Si pretul de achizitie este mult mai mare decat in cazul unei centrale pe gaz.
Aparute in ultimii ani si solicitate destul de des pe piata sunt centralele care folosesc energia solara. Acest tip de centrala nu polueaza iar costurile sunt extreme de reduse pe timp de vara. Datorita faptului ca foloseste energie solara nu poate asigura in totalitate confortul termic al unei locuintei si de aceea se folosesc doua sisteme alternative. Cele doua sisteme se pot interconecta, astfel incat trecerea sa se faca automat. Se poate adauga centralei un sistem alternativ pe gaz sau lemne care sa functioneze pe timp de iarna si sa asigure necesarul de apa calda si caldura.
In cazul in care nu te-ai hotarat inca ce alegere sa faci, te invit pe http://www.epinvest.ro/centrale-termice-conventionale, site-ul care iti pune la dispozitie o gama larga de centrale termice la preturi extrem de competitive.