Curatarea saltelei in mod regulat este importanta pentru a preveni acumularea acarienilor si a celulelor moarte ale pielii. O saltea curata ajuta, de asemenea, la un somn linistitor. Desi cu totii putem avea o saltea confortabila, igineizarea acesteia in mod regulat este necesara, in special daca sunteti predispus la astm sau alergii.
Saltelele contin in general cel mai mare numar de alergeni din casele noastre, inclusiv urme de mucegai, bacterii si virusi. In acest articol nu va vom prezenta informatii despre efectele negative asupra sanatatii noastre ale acarienilor si prafului, insa noi va vom oferi cele mai bune sfaturi despre cum sa va curatati salteaua in cel mai eficient mod. De altfel, daca aceasta sarcina vi se pare dificila, noi va recomandam sa apelati la firma curatenie Turda.
CUM SA CURATI SALTEAUA?
Inainte de a incepe sa curatati salteaua, scoateti toate asternuturile si pernele si spalati-le in apa fierbinte (peste 30 de grade). Acest lucru va ucide bacteriile si acarienii. De altfel, ati putea adauga si 1/2 sau 1 cana de otet in masina de spalat pentru a indeparta mirosurile neplacute si pentru a inmuia asternuturile. Daca este posibil, deschideti ferestrele pentru a lasa aerul proaspat si lumina sa intre in camera in timp ce curatati.
Iarna tarzie sau primavara devreme sunt, in general, cele mai bune momente pentru a va curata salteaua, deoarece aerul curat si lumina vor ucide acarienii care au supravietuit iernii. Daca utilizati si spalati in mod regulat husa de saltea, curatarea saltelei o data pe an ar trebui sa fie suficienta {va recomandam sa o curatati mai frecvent daca aveti alergii}. In caz contrar, ar trebui sa curatati salteaua lunar.
Noi va vom prezenta una dintre miile de optiunei de a va curata salteaua.
Presarati bicarbonat de sodiu peste saltea si lasati-l sa actioneze asupra tesaturii timp de cel putin 30 de minute pentru a absorbi toate mirosurile neplacute. Folosind accesoriul de tapiterie al aspiratorului, incepeti sa curatati salteaua acordand atentie sporita cusaturilor si a zonelor dintre pat si perete.
Daca exista anumite zone colorate ale tesaturii pe care trebuie sa le tratati, incercati sa le curatati inainte de a aplica bicarbonatul de sodiu, insa indicat ar fi sa aspirati salteaua pentru a indeparta orice urma de murdarie sau de praf inainte de a curata zonele colorate. Daca observati ca tesatura este colorata nu lasati sa treaca prea mult timp pentru a o curata deoarece pata va fi mult mai greu de indepartat!
Dupa ce v-ati curatat tesatura, asigurati-va ca salteaua este complet uscata inainte de a pune din nou pernele si cearsafurile. Daca salteaua este inca umeda, sporii de mucegai si bacteriile se vor inmulti rapid. Indicat ar fi sa o lasati sa se usuce la soare sau folositi un ventilator timp de cel putin cateva ore pana cand intreaga suprafata este complet uscata.
Daca nu-ti puteti scoate salteaua afara, puteti deschide larg geamurile pentru a permite aerului curat sa intre in camera. De altfel, incercati sa aerisiti zilnic camerele, atat dimineata cat si seara. Daca intr-adevar aveti nevoie de o curatare profunda, puteti apela cu incredere la profesionisti.