Cum sa-ti pastrezi in conditii optime implantul dentar?

0 Shares
0
0
0

Te-ai hotarat sa iti pui un implant dentar. Aceasta operatie reprezentand o investitie semnificativa, te intrebi care este longevitatea implantului tau dentar.

Prin urmare, vom incerca aici sa va oferim cateva informatii despre durata de viata a implantului tau dentar si, de asemenea, sa iti explicam cum poti creste cu usurinta durata de viata a acestuia, respectand cateva reguli simple.

Ce este un implant dentar?

Pentru a intelege ce poate limita durata de viata a implanturilor dentare si ce masuri de intretinere sunt esentiale, trebuie mai intai sa stii cum functioneaza aceasta tehnica dentara. Un implant dentar este, asadar, sub forma unui surub realizat in general din titan, care este fixat direct in osul maxilarului, pe care este fixata o coroana dentara. Acest ansamblu formeaza o proteza care face posibila inlocuirea foarte eficienta a unui dinte lipsa, facand posibila obtinerea unui aspect estetic perfect si aceasi rezistenta mecanica precum un dinte real.

Implantul este in general rapid si perfect integrat de osul maxilarului. Gingiile si osul maxilar sunt inca elemente vii, iar gaura practicata pentru fixarea implantului poate fi un factor de risc care poate provoca infectii, de unde si importanta de a vizita regulat medicul dentist pentru un control de rutina.

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Odata ce implanturile au fost plasate, daca interventia a decurs bine, implanturile sunt intretinute corespunzator si pacientul respecta recomandarile specialistului sau in implanturi dentare, acestea pot avea o viata foarte lunga. Majoritatea producatorilor stabilesc durata de viata a implanturilor lor intre 10 si 15 ani, dar in practica vedem ca durata de viata poate fi mult mai lunga. Fara nici o problema speciala, implanturile pot ramane astfel, in mod normal, pe toata durata vietii pacientului.

Ce elemente pot reduce durata de viata a implanturilor?

  • Inflamatia gingiilor

Pentru a fixa implantul dentar, osul maxilarului este gaurit, care este apoi protejat de gingie. Unul dintre cele mai mari riscuri este inflamarea gingiilor, care le poate determina retragerea. Placa dentara si bacteriile vor incepe asadar sa se acumuleze in partea de jos a coroanei, ceea ce risca sa provoace o infectie. Aceasta infectie se va raspandi rapid la os, care va disparea treptat, determinand ca implantul sa-si piarda stabilitatea, ajungand chiar sa se detaseze si desprinda.

Cum sa maresc durata de viata a implantului?

Pentru a asigura longevitatea implanturilor dentare, trebuie mai intai sa eviti anumite obiceiuri proaste. Astfel, fumul de tigara, deci fumatul, este un factor de risc foarte important la pacientii care poarta implanturi dentare. Fumatul creste semnificativ riscul de retragere a gingiilor.

Apoi, pentru a preveni orice risc de infectie si pentru a asigura longevitatea implanturilor dentare, este esential sa adoptam o igiena dentara impecabila. Aceste reguli trebuie aplicate din primele zile de la plasarea implanturilor dentare. Este astfel necesar sa periati corect si constiincios dintii, in timp ce se va curata perimetrul implantului cu o periuta de dinti chirurgicala extra moale.

Apoi, odata ce rana s-a vindecat, aceleasi reguli stricte trebuie aplicate tuturor dintilor. Vom folosi asadar o periuta de dinti moale, electrica sau manuala, completata de o pasta de dinti antibacteriana. Acest periaj obisnuit va fi completat de utilizarea atei dentare si a unei solutii de clatire antibacteriana.

In sfarsit, pentru o curatare cu adevarat perfecta va fi necesara folosirea unor perii intermediare, care sa faca posibila indepartarea tuturor depunerilor de alimente care ar putea ramane in interstitii.

0 Shares
You May Also Like