Cum se intervine corect pe diverse constructii?

0 Shares
0
0
0

Intr-un proiect de interventie de orice dimensiune sau tip (proiect nou, renovare arhitecturala a cladirii, recuperare, design interior) analiza spatiului existent si alegerea materialelor in compozitie si montaj determina in mod fundamental calitatea rezultatului.

Astfel, se intampla uneori sa se solicite estimari direct de la firmele de constructii pentru operatiuni de interventie care, in general, implica intotdeauna aceleasi materiale utilizate, (adesea doar pentru ca aceleasi firme sunt obisnuite sa lucreze cu aceleasi materiale doar pentru ca acestea au fost deja “testate” individual pe diverse santiere, adesea si datorita unui raport calitate/pret in favoarea acelorasi firme), fara a se tine cont insa de o cunoastere fizica reala a materialelor utilizate in raport mai ales cu cladirea existenta.

Prin urmare, rezultatul obtinut nu este intotdeauna de durata tocmai din cauza faptului ca un profesionist nu a facut o analiza a spatiului si a materialelor componente, pentru a actiona ulterior in cel mai bun mod posibil. De aceea alegem echipa ADF Metal Concept, deoarece da dovada de profesionalism, seriozitate si viteza de reactive.

O cladire sau, in orice caz, un mediu in general, este ca un organism viu, deci asemanator cu altele in felul sau, dar unic prin specificitatea sa si, prin urmare, trebuie diagnosticat in partile sale individuale si ca intreg pentru a putea realiza o interventie ulterioara, care va fi cu atat mai buna cu cat analiza prealabila a fost mai exacta in acest sens.

Alegerea unor materiale de calitate poate implica uneori un cost initial mai mare (dar nu intotdeauna) decat cel dedus din alegerea celui mai ieftin material, care indeplineste aceeasi functie, dar cu o calitate finala diferita din urmatoarele motive:

1. durabilitatea fiecarui material ales si a executiei acestuia (de exemplu, o fatada vopsita cu produse silicatice pe gresie calcaroasa va avea un rezultat optim mult mai durabil decat o fatada vopsita cu produse din cuart pe gresie cu un material predominant cimentat);

2. Contributia bunastarii efective si senzoriale in cadrul spatiilor (un produs de calitate inserat in cadrul unei interventii, vizibil sau nu – ca in cazul materialelor de constructie – determina gradul de bunastare regasit in spatiul modernizat).

Acestea sunt doar doua exemple, dar care indica ceea ce se intampla adesea fara o analiza prealabila adecvata din partea unui arhitect, al carui scop este de a face ca un spatiu si, prin urmare, toate materialele care contribuie la mediul proiectat sa “functioneze” in cel mai bun mod.

Un produs de calitate trezeste intotdeauna senzatii placute care implica simturile: vazul, atingerea, mirosul si uneori chiar si auzul (de exemplu, mersul pe o pardoseala de parchet cu cuie este foarte diferit de mersul pe o pardoseala de linoleum sau de gresie). In orice caz, orice crestere a unui cost initial va fi intotdeauna amortizata in timp, datorita duratei mai mari de viata a materialului.

Succesul materialelor compozite

Combinarea a doua materiale poate duce la obtinerea unui al treilea material complet nou, cu proprietati superioare celor ale celor doua componente. Multe dintre aceste produse compozite au ajuns in lumea constructiilor dupa ce au fost descoperite si aplicate in sectoare complet diferite, cum ar fi medicina si, in special, aeronautica.

Alegerea materialelor de constructii

Cand vine vorba de crearea unei noi alei sau parcari, este usor sa fii coplesit de toate optiunile. Daca sunteti nou in acest domeniu, termeni precum „amestec de-a gata”, „beton” si „ciment” sunt probabil sa va lase capul invartit. Continuati sa cititi in timp ce va defalcam optiunile si va oferim trei sfaturi despre alegerea amestecului de beton potrivit pentru proiectul dvs.

In primul rand, este important sa retineti ca betonul si cimentul NU sunt acelasi lucru . Betonul este un amestec de ciment, pietris si nisip. Cimentul este materialul sub forma de pulbere, uscat, care este amestecat cu pietris, apa si nisip pentru a deveni un liant pentru beton. Pentru a crea beton de inalta calitate, este esential sa aveti proportiile potrivite din aceste materiale.

Daca traiesti intr-un climat imprevizibil si te astepti ca betonul tau sa fie supus la o varietate de temperaturi, un amestec de aer antrenat poate fi ceea ce cauti. Daca betonul tau va fi turnat intr-un spatiu relativ mic si strans, un amestec cu un plastifiant poate creste fluiditatea betonului tau, permitandu-i sa curga in zonele greu accesibile.

Amestecarea propriului beton poate merge foarte prost, foarte repede. Acesta este motivul pentru care Port Aggregates ofera beton gata amestecat , care este o combinatie preamestecata de nisip, pietris si ciment perfect proportionale, care este gata la conventie. Cele mai bune 5 variante ale betonului gata amestecat includ:

Beton autonivelant – Daca pentru proiectul dumneavoastra este necesara o suprafata plana si neteda, betonul autonivelant este o optiune buna. Acest tip de beton are caracteristici de curgere mare, care ii permit sa se niveleze singur, fara ajutorul apei suplimentare sau nevoia de nivelare manuala.

Beton cu priza rapida – Daca lucrati la un proiect comercial de beton pentru afacerea dvs. si doriti sa reduceti consumul de energie, aceasta este o alegere buna. Deoarece acest tip de beton se intinde atat de repede, proiectul dumneavoastra se va deplasa rapid si va veti putea intoarce la lucru in cel mai scurt timp.

Beton armat cu fibre – Daca noua ta cale de acces sau parcare va fi supusa iernilor extrem de reci, betonul armat cu fibre este facut pentru a rezista mai mult pe vreme nefavorabila. Datorita macrofibrelor sau microfibrelor cu care este infuzat, este extrem de durabil si ideal pentru proiectarea structurala.

0 Shares
You May Also Like