Cum se poate obtine albirea dintilor?

0 Shares
0
0
0

Zambetul este accesoriul care trebuie sa scoata in evidenta orice persoana, insa in prezent, exista foarte multe persoane care evita sa mai zambeasca datorita faptului ca dantura lor nu este perfecta, insa accesand https://www.mydental.clinic/estetica-dentara-si-albire-dinti/, vor gasi lua legatura cu specialistii, care vor gasi o soltie pentru ca dintii pacientilor sa arate din nou perfect.

Pentru persoanele care nu mai zambesc pentru ca au dintii ingalbeniti, solutia consta in albirea dintilor, iar acum exista mai multe solutii eficiente pentru albirea dentara. Vom dezbate acest subiect in randurile care urmeaza, pentru a va ajuta sa aflati care este cea mai eficienta solutie de albire a dintilor.

Albirea profesionala – optiuni blande si cu risc redus pentru albirea dintilor

Aici ne referim la albirea dintilor cu ajutorul unui agent special de albire care poate indeparta petele dintilor sau albeste culoarea naturala a dintilor. Acest tratament stomatologic estetic este oferit acum de un numar mare de medici stomatologi, deoarece devine din ce in ce mai popular in toate clasele sociale.

Daca aveti dintii albiti, puteti conta pe reactii pozitive: un zambet uniform si radiant completeaza aspectul bine ingrijit si lasa impresii bune. Majoritatea oamenilor asociaza dintii albi cu sanatatea si atractivitatea.

Pe parcursul vietii, dintii pot deveni mai decolorati, de exemplu prin consumul de ceai, cafea, vin rosu sau nicotina, dar si prin consumul unor anumite alimente, fructe, mirodenii sau  medicamente.

Daca doriti sa va readuceti culoarea naturala a dintilor la suprafata puteti face acest lucru cu albirea profesionala a dintilor.

Cel mai important criteriu pentru albire este acela ca inalbitorul indeparteaza decolorarea sau albeste smaltul dintelui, fara a deteriora suprafata dintelui. Pentru a fi in siguranta inainte de primul tratament, este recomandat sa solicitati sfatul unui dentist.

Daca primiti ceva inalbitor acasa sau chiar experimentati cu remedii gospodaresti discutabile, cum ar fi soda, praf de copt, paste de lustruit sau chiar smirghel, riscati deteriorarea grava si permanenta a smaltului si gingiilor dintilor.

Ce se intampla in timpul albirii?

Substanta chimica folosita in albire se numeste peroxid de carbamida. Consta in carbamida purtatoare si peroxid de hidrogen (H2O2) ca agent de albire. Ingredientul activ este legat in gel si este eliberat treptat doar pe suprafata dintelui. Acest lucru permite peroxidului de hidrogen sa decoloreze usor pigmentii inglobati in smalt, fara a-i indeparta din smalt – suprafata dintelui ramane intacta. Cu cat este mai cald gelul purtator, cu atat mai rapida are loc aceasta reactie chimica si cu atat mai rapid functioneaza albirea.

Pentru albirea dintilor sanatosi cu una sau mai multe nuante, exista trei metode de albire de baza:

Produse de albire in exces sau in contra-counter de la magazinele de medicamente si farmacii: unele sunt aplicate pe dinti cu ajutorul unei perii, altele ofera cleme sau benzi preasamblate care sunt asezate sau lipite de dinti. Cu toate acestea, aceste albiri sunt dozate foarte slab, astfel incat poate fi de asteptat doar un efect usor sau pe termen scurt.

Inalbitor la domiciliu, cu solutii personalizate individual: aceasta metoda sigura a fost incercata de mult timp si duce la o albire uniforma si frumoasa a dintilor. Benzile sunt facute pentru a masura in laboratorul stomatologic si sunt folosite acasa: sunt umplute cu inalbitor si purtate fie seara, fie dormind peste noapte. De regula, nuanta dorita a dintilor este atinsa cel tarziu dupa doua saptamani.

Sedinte de albire in practica stomatologica („albirea la cabinet”): Albirea se face in doua-patru sedinte la dentist. Medicul foloseste un inalbitor cu doze mari, care este in plus incalzit cu lampi speciale si apoi functioneaza aproximativ o jumatate de ora pe sesiune. Gingiile sunt acoperite inainte de tratament pentru a le proteja de peroxidul de hidrogen foarte concentrat.

De asemenea, stomatologul poate albi dintii individuali care s-au intunecat dupa tratamentele canalului radacinilor prin albirea profesionala.  Pentru a face acest lucru, agentul de albire trebuie introdus direct in canalul radicular si dintele apoi inchis cu o restaurare temporara.

Dupa o saptamana, insertul dintelui este inlocuit si totul se repeta pana cand dintele va avea culoarea dorita

Asadar, albirea profesionala a dintilor reprezinta cea mai eficienta solutie pentru persoanele care isi doresc sa aiba dintii albi si stralucitori.

Exista insa si situatii in care oamenii aleg sa foloseasca acasa tot felul de remedii casnice despre care se spune ca albesc dintii. Unii utilizeaza praful de copt pentru a-si crea tratamentul la domiciliu pentru albirea dintilor. Altii folosesc soda care are efect abraziv, si care reduce decolorarea dintilor temporar, insa aceasta nu este indicata pentru dintii sensibili.

Exista persoane care folsesc uleiul de nuca de cocos sau uleiul de cuisoare pentru a-si albi dintii. Toate aceste remedii pot avea rezultate temporare, insa cu siguranta nici un remediu casnic de albire a dintilor, nu poate fi la fel de eficient, precum un tratament de albire dentara profesionala, efectuat in cabinetul stomatologic.

0 Shares
You May Also Like