De ce trebuie sa va ocupati de incarcare cu freon?

0 Shares
0
0
0

Se recomanda sa faceti incarcarea cu freon auto deoarece masina este cea care va reprezinta si in care va trebui sa va simtiti cat mai bine.

De aceea va recomandam sa va dedicati cat mai mult timp pentru activitatile de intretinere: pentru spalare, dotarea cu produse pentru igiena interioara, verificarea in mod periodic a modului in care masina functioneaza si a starii pe care o au piesele din interiorul sau.

La fel cum un medic este cel mai indicat sa va ajute in momentul in care vreti sa fiti in forma buna, si masina pe care o aveti va avea nevoie de un profesionist atat pentru incarcare cu freon cat si pentru alte tipuri de servicii de mentenanta.

In general intr-un service se lucreaza repede si cu aparate performante cu care se extrage freonul si uleiul uzat si sarcinile se impart pentru realizarea etapelor ce urmeaza dupa incarcarea cu freon, etape reprezentate de vidarea instalatiei si de verificare a nivelului de freon.

Asa cum se intampla in cazul tuturor profesionistilor fiecare service are propriile metode si secrete cu ajutorul carora se obtin cele mai bune rezultate si vin in intampinarea clientilor cu o serie de solutii foarte noi si moderne pentru masini.

Prima etapa in momentul in care se doreste incarcarea cu freon este aceea de a observa daca in instalatie se mai afla sau nu mai este deloc freon, si se incearca sa se indentifice zona in care exista pierderile de freon.

Flosind o pompa de vid se va curata sistemul pentru a se incerca eliminearea umezelii si a aerului existent. Se adauga si ulei in compresor atunci in care se trage concluzia ca au existat scurgeri.

Cum stim ca a avut loc o scurgere? Daca sistemul a pierdut agentul frigorific si nu mai merge puteti sa fiti siguri ca a avut loc o scurgere.

O metoda prin care se verifica aceste scurgeri este sa se puna in conducta o solutie cu apa si sapun. Vor aparea bule in locurile in care exista fisuri si acelea sunt locurile prin care freonul se pierde.Va trebui sa ne asiguram de asemenea si ca bobinele de condensare nu sunt blocate cu diverse impuritati si de asemenea de starea de functionare a compresorului.

Va urma eliminarea capacului supapei de freon si apoi sa va infileta cu atentie supapa pentru agent firgorific in asa fel incat sa se poata elibera freonul in momentul in care se va deschide robinetul.

Dupa ce se deschide supapa se va curata furtunul pentru incarcare pana cand se umple cu agent frigorific si apoi puteti sa conectati furtunul la robinet. Atunci cand freonul incepe sa curga se va strange furtunul.

Ulterior se va porni motorul si se lasa instalatia pentru aer conditionat pornita pe rece la cea mai inalta treapta. Se va verifica presiunea pentru a determina daca sistemul are sau nu nevoie de freon in plus.

Veti sti daca sistemul s-a incarcat complet daca aveti o presiune constanta. In cazul in care observati ca presiunea se afla sub nivelul normal va recomandam sa urmati instructiunile de reincarcare.

0 Shares
You May Also Like