Durerea de picioare: care sunt cele mai frecvente cauze?

0 Shares
0
0
0

Durerea de picioare acopera o serie de afectiuni, inclusiv fasceita plantara (o inflamatie a fasciei plantare, membrana fibroasa groasa dintre talpa si degetele de la picioare, care se caracterizeaza prin durere intensa atunci cand piciorul este asezat pe sol, cand degetele sunt indoite spre spate si/sau cand talpa este atinsa.

Incaltamintea necorespunzatoare este principala responsabila pentru durerea la mers sau la problemele cu picioare grele: atunci cand purtati incaltamintea nepotrivita la momentul nepotrivit (de exemplu, cand iesiti la plimbare in slapi in timpul vacantei), picioarele va pot durea. Termenul de „incaltaminte proasta” se refera la pantofii prea largi, prea stramti, prea inalti, prea plat, neadaptati la forma piciorului etc., ceea ce poate duce la un mers dureros si greu.

 Corpul este asimetric in mod natural: totusi, anumite evenimente din viata pot determina o parte a corpului sa „compenseze” pentru cealalta, ceea ce poate duce la dureri plantare unilaterale – la un singur picior. Astfel, un accident de masina, o fractura (de sold, de glezna, de deget de la picior) sau chiar o patologie (o operatie la san sau o boala dentara, de exemplu) pot duce la o proasta pozitionare a corpului si la o durere de picioare.

Durerea de picioare: 3 sfaturi de la un pedichiurist

Daca va dor picioarele, incepeti prin a va pune cateva intrebari: de cat timp aveti aceasta durere? Apare doar atunci cand mergeti sau persista si in repaus? Este legat de o anumita pereche de pantofi, de un anumit efort? Aceste intrebari vor fi de nepretuite pentru a va scapa de multe durere de picioare, spune specialistul.

Asadar, in cazul unei dureri de picioare persistente, nu ezitati sa va faceti o programare la un doctor, acest specialist in picioare va putea sa efectueze o evaluare posturala, sa va prescrie talpi pentru a compensa o eventuala malpozitie a corpului, sa va dea sfaturi privind incaltamintea, sa identifice o patologie a piciorului si sa va recomande o solutie.

Trebuie sa invatati cum sa va alegeti pantofii. Primul lucru pe care trebuie sa il stii este: „alege-ti pantofii cu picioarele, nu cu ochii! recomanda medicii specialisti. Intr-adevar: o pereche frumoasa de pantofi nu va fi neaparat adaptata la picioarele si la mersul vostru.

In al doilea rand, pantofii trebuie sa ti se potriveasca imediat, in magazin: nu te astepta ca ei sa ti se muleze fix pe picioare, aceasta este cea mai buna modalitate de a face o alegere gresita. Daca ai picioarele umflate, alege-ti pantofii la sfarsitul zilei; evita modelele prea plate (balerinii si pantofii de sport, foarte la moda in acest moment, sunt de evitat), dar si tocurile inalte (4 centimetri este inaltimea ideala pentru a te simti confortabil).

Picioare dureroase: remedii de la bunica pe care sa le incerci

Odihna si frig. Odihna este (deloc surprinzator) primul remediu pentru durerea de picioare. Durerea se amelioreaza, de obicei, cu ajutorul frigului: nu ezitati sa puneti un pachet de gheata sub piciorul dureros. Sfat: Mazarea congelata se adapteaza bine la arcada piciorului.

0 Shares
You May Also Like