Ești instalator? Vrei să fii meșterul casei tale?

0 Shares
0
0
0

Pentru o conexiune fiabilă a țevilor din polipropilenă, este necesar să folosești dispozitive speciale. Sunt folosite atât de amatori, cât și de profesioniști. Trusa cu plită/ciocan pentru lipit țevi polipropilenă PPR  are o putere de 2000 W. În general, cu cât este mai mare acest indicator, cu atât este mai mare viteza de încălzire a aparatului. Diametrul vârfului include 6 bacuri cu diametrul sudurii de 20/25/32/40/50/63mm, și acest lucru permite sudarea țevilor de diferite diametre.

Temperatura de încălzire este în intervalul 0 până la 300 grade C și poate fi ajustată în funcție de nevoile tale. Un astfel de sistem este convenabil atunci când se lucrează cu materiale de diferite grosimi și densități.

Modelul este echipat cu funcții suplimentare, precum protecție împotriva încălzirii necontrolate,  limitează temperatura chiar dacă termostatul se defectează. Sistemul de notificare a timpului de încălzire, răcire și mișcare îți permite să optimizezi procesul de lucru, să îl faci mai productiv și mai sigur. Afișajul LCD – afișează temperatura setată.

Trusa cu plită/ciocan pentru lipit țevi polipropilenă PPR – Avantaje 

Unul dintre principalele avantaje ale țevilor din polipropilenă față de cele metalice este ușurința de instalare. Pentru a face acest lucru, poți folosi fitinguri (cuplaje și adaptoare), dar este mult mai ușor să faci acest lucru prin lipire. 

În acest fel, nu numai că vei grăbi instalarea conductei, dar vei obține și o etanșare mai bună, care va reduce riscul de scurgeri la minimum. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de un instrument special, un pistol de lipit pentru țevi, și acesta poate fi trusa cu plită/ciocan pentru lipit țevi polipropilenă PPR Bautec Germany, 2000W.

Conductele sunt conectate prin modificarea vâscozității polipropilenei. Fără lipire suplimentară, se folosesc fluxuri. Calitatea conexiunii depinde nu numai de echipament, ci și de pregătirea conductei. Trebuie să o tai uniform, deoarece unghiul de tăiere va afecta negativ rezistența. De aceea se recomandă folosirea tăietorilor de țevi sau a foarfecelor pentru țevile din polipropilenă. 

Poți folosi, de asemenea, unelte de tăiere cu dinți fini, dar în acest caz, trebuie să îndepărtezi particulele mici de plastic de pe suprafață. Pentru a face acest lucru, utilizează materiale abrazive și perii moi.

Trusa cu plită/ciocan pentru lipit țevi polipropilenă PPR – Putere

Principala caracteristică căruia ar trebui să-i acorzi atenție atunci când alegi un ciocan de lipit este puterea. Afectează timpul de încălzire al duzei, precum și diametrul maxim al țevilor care trebuie conectate. Se crede că un fier de lipit de 700 de wați este suficient pentru lucrul într-un apartament. Dacă nu vei lipi doar țevi de alimentare cu apă, ci și țevi pentru canalizare, atunci ai nevoie de trusa cu plită/ciocan pentru lipit țevi polipropilenă PPR de 2000 wați.

Pentru cei care sunt interesați despre cum să aleagă puterea necesară a unui pistol de lipit pentru țevi de plastic, există o formulă simplă: diametrul este înmulțit cu 10 și se obține valoarea dorită. Deci, pentru așezarea unui sistem de alimentare cu apă, unde se folosesc în principal țevi de 20-63 mm, este nevoie de un pistol de lipit de 2000 W.

0 Shares
You May Also Like