Fertilizarea in vitro – o noua solutie revolutionara

0 Shares
0
0
0

Medicii ginecologi se confrunta cu o problema majora la ora actuala: acestia au tot constatat de-a lungul timpului si constata in continuare ca tot mai multe femei nu se pot bucura de aducerea pe lume a unui copil pe cale biological. Multe femei viseaza la aceasta posibilitatea de a deveni mame. Cu toate acestea, diverse probleme de sanatate aparute pe parcurs pot duce la impiedicarea acestui proces.

Infertilitatea a devenit in ultimii ani o problema foarte des intalnita, ceea ce pune in mod drastic in pericol dorintele pacientelor. Pana si in Romania, programarile facute de femei la medicul ginecolog si diagnosticul de infertilitate sunt la ordinea zilei. Barbatii nu sunt nici ei scutiti de aceasta problema, cazurile de infertilitate crescand si in ceea ce priveste persoanele de sex masculin. Pentru multe cupluri, conceperea unui copil care sa le umple vietile de fericire pare sa fie o misiune imposibila.

Fertilizarea in vitro – de ce este ea solutia secolului?

Probabil ca ai auzit si tu vorbindu-se despre optiunea fertilizarii in vitro pentru cuplurile care isi doresc un copil, dar se confrunta cu infertilitatea. Te-ai intrebat ce reprezinta ea, mai exact? O fertilizare in vitro reprezinta o procedura  medicala, efectuata strict de specialistii in domeniul reproducerii umane asistate, care presupune mai multi pasi de tratament si consultatii pentru a putea duce la bun sfarsit acest proces.

Pentru a face o scurta trecere in revista a procesului de fertilizare in vitro, iata care sunt pasii de urmat pentru o desfasurare in conditii optime, care pot oferi pacientelor rezultatele dorite:

Abia dupa ce se primeste diagnosticul de infertilitate, incepe intreaga aventura. La cererea clientei, se incepe procedura de fertilizare in vitro. Pentru inceput, pacienta va primi un tratament injectabil pentru stimularea ovariana. Acest tratament este efectuat la domiciliu si se recomanda administrarea lui intr-un interval cuprins intre 8 si 10 zile. Injectiile sunt facute in burta, doza necesara fiind stabilita de medicul specialist.

Dupa aceea, se trece la recoltarea ovocitelor. Procedura este efectuata in 10-15 minute, sub anestezie generala. Ulterior, tuburile ce contin ovocitele recoltate vor fi predate specialistului embriolog, care se va ocupa in continuare de fertilizarea acestora.

Finalul procedurii consta in inserarea cateterului cu embrion prin col, urmand sa ajunga in uter. Pacienta va afla daca fertilizarea in vitro a fost un succes dupa aproximativ 10 zile, ca urmare a unor teste de sange efectuate la clinica.

In cazul in care te afli intr-o situatie de acest fel si iti doresti sa apelezi la tehnica fertilizarii in vitro, trebuie sa stii de la inceput ca rata de succes nu este una de 100%. In general, procedura reprezinta un real succes in 45-50% din cazuri. Daca la mijloc sunt mai multe probleme de sanatate sau este vorba despre un cuplu mai inaintat in varsta, rata scade cu cateva procente, ajungand la 25-30%.

Sa devii parinte reprezinta una dintre cele mai mari realizari ale vietii si oricine isi doreste sa aiba un copil merita sa cunoasca aceasta bucurie. Daca te confrunti cu infertilitatea la randul tau si te-ai saturat de tratamente ineficiente, apeleaza cu incredere la procedura fertilizarii in vitro. Dorinta ta de a deveni parinte conteaza!

0 Shares
You May Also Like