In ce scopuri poate fi folosit aurul?

0 Shares
0
0
0

Aurul este fara doar si poate, cel mai util dintre toate mineralele extrase din pamant. Acesta este un metal pretios pe care il iubim cu totii datorita bijuteriilor din aur pe care le purtam.

Din aur pot fi confectionate bijuteriile pe care le purtam in viata de zi cu zi si pe care le putem cumpara de la casele de amanet aur Bucuresti. Totodata, casele de amanet aur Bucuresti sunt dispuse sa cumpere bijuteriile din aur ale clientilor care au nevoie de bani.

Ei bine, in ceea ce priveste aurul, trebuie sa precizam faptul ca desi cu totii stim ca este folosit pentru confectionarea bijuteriilor, acest metal pretios poate fi folosit si in diferite alte scopuri. Veti descoperi mai multe detalii insa in cele ce urmeaza.

Utilizari ale aurului in calculatoare

Aurul este utilizat in multe locuri in computerul desktop standard sau laptop. Transmiterea rapida si precisa a informatiilor digitale prin computer si de la o componenta la alta necesita un conductor eficient si fiabil. Aurul indeplineste aceste cerinte mai bine decat orice alt metal. Importanta unei performante de inalta calitate si fiabile justifica costurile ridicate.

Conectorii de muchie folositi pentru montarea microprocesorului si a cipurilor de memorie pe placa de baza si conectorii mufa si priza folositi pentru atasarea cablurilor contin aur. Aurul acestor componente este, in general, electroplatat pe alte metale si aliat cu cantitati mici de nichel sau cobalt pentru a creste durabilitatea.

Utilizari ale aurului in stomatologie

Cum ar functiona fierul ca umplutura dentara? Nu foarte bine … medicul stomatolog ar avea nevoie de instrumente de fierarie, zambetul tau ar fi ruginit la cateva zile dupa umplere si va trebui sa te obisnuiesti cu gustul fierului.

Chiar si la cheltuieli mult mai mari, aurul este utilizat in stomatologie datorita performantelor sale superioare si atragerii estetice. Aliajele de aur sunt utilizate pentru umpluturi, coroane, poduri si aparate ortodontice. Aurul este utilizat in stomatologie, deoarece este inert din punct de vedere chimic, nealergic si usor pentru dentist sa functioneze.

Se stie ca aurul a fost folosit in stomatologie inca din 700 i.Hr. „Dentistii” etrusci foloseau sarma de aur pentru fixarea dintilor de inlocuire in gurile pacientilor lor. Aurul era folosit probabil pentru umplerea cavitatilor in cele mai vechi timpuri; cu toate acestea, nu exista documentatie sau dovezi arheologice pentru aceasta utilizare a aurului pana acum putin peste 1000 de ani.

Aurul a fost mult mai generos utilizat in stomatologie pana la sfarsitul anilor ’70. Cresterea accentuata a preturilor aurului la acea vreme a motivat dezvoltarea materialelor inlocuitoare. Cu toate acestea, cantitatea de aur folosita in stomatologie incepe sa creasca din nou. Unele motive pentru acest lucru provin din ingrijorarea faptului ca metalele mai putin inerte ar putea avea un efect negativ asupra sanatatii pe termen lung.

Asadar, acestea sunt cateva doar doua dintre celelalte scopuri in care poate fi folosit aurul in afara de confectionarea bijuteriilor.

Tinand cont de toate aceste detalii, este firesc ca aurul sa aiba un pret atat de mare per gram, iar oamenii sa isi vanda bijuteriile sau obiectele din aur caselor de amanet aur Bucuresti, pentru a face rost de bani.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…