Materiale necesare pentru construirea unui solar

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre solar si sera, foarte multi oameni considera ca acestea sunt unul si acelasi lucru, insa lucrurile cu siguranta nu stau tocmai astfel.

Intre un solar si o sera exista anumite diferente, de pret si de functionalitate.  Intre o sera si un solar pot exista diferente de structura, forma, culturi, iar exemplele pot continua.

Solariile sunt structuri temporare, si spunem acest lucru in primul rand pentru ca o folie solar are nevoie de inlocuire periodica. In al doilea rand, se poate spune despre solarii ca sunt structuri temporare pentru ca acestea pot fi mutate de pe o parte pe alta a terenului sau se pot chiar demonta temporar atunci cand nu mai este nevoie de ele.

Pentru solarii, agricultorii nu trebuie sa plateasca taxe pentru suprafata creata si nici nu necesita autorizatie de constructie pentru a putea fi ridicate din moment ce se considera a fi o constructie provizorie.

In ceea ce priveste solariile, solul este descoperit, iar plantele isi au radacine in acest sol, sau intr-un ghiveci care este agatat de structura metalica.

Ei bine, daca am discutat deja atat de multe detalii despre solarii, cu siguranta trebuie sa vedem si care sunt materialele necesare pentru a construi un solar.

Cum alegi materialele necesare pentru construirea solarului

In functie de tipul solarului pe care iti doresti sa il construiesti sau in functie de bugetul de care dispui, ai la dispozitie mai multe materiale materiale din care poti sa le alegi pe cele potrivite, atat pentru a construi structura de rezistenta a acestuia, cat si pentru protectia solarului.

Materiale pentru structura de rezistenta

Pentru a construi structura de rezistenta a solarului, ai la dispozitie urmatoarele materiale:

  • lemn – acest material poate reprezenta prima si probabil cea mai buna solutie dat fiind faptul ca are costuri reduse de constructie, insa trebuie sa stii ca un solar care are structura de rezistenta din lemn necesita mai multe lucrari de intretinere; si mentionam faptul ca in cele mai multe cazuri solarul din lemn este recomandat atunci cand iti doresti sa cultivi legume pentru consumul propriu;
  • tevi din polipropilena – facand o comparatie intre tevile din polipropilena si tevile metalice, este firesc sa va indreptati atentia spre aceste tevi din poliprobilena daca aveti un buget limitat, pentru ca acestea au costuri reduse si pot fi folosite cu succes si pentru constructia unui solar de mici dimensiuni, fara scopuri comerciale; in ciuda faptului ca de obicei tevile de polipropilena se folosesc pentru instalatii, dat fiind faptul ca acestea sunt destul de rezistente si pentru construirea unui solar;
  • tevi din plastic – in ceea ce priveste aceste tevi din plastic, mentionam faptul ca ele au costuri reduse, sunt usor de utilizat si sunt considerate a fi ideale pentru construirea unui solar de gospodarie, de mici dimensiuni;
  • profile din aliaj de aluminiu – in ceea ce priveste profilele din aliaj de aluminiu, mentionam faptul ca acestea sunt usor de asamblat, insa au dezavantajul de a nu oferi suficienta rezistenta in fata vanturilor puternice, iar acest lucru se intampla din cauza greutatii reduse a aluminiului;
  • tevi din otel galvanizate – in ceea ce priveste tevile din otel galvanizat, trebuie sa mentionam faptul ca acestea au costuri ridicate, insa acest lucru este firesc in conditiile in care tevile sunt rezistente in timp si nu au nevoie de lucrari de intretinere; insa este important sa tii cont de faptul ca, in cazul in care au aparut fisuri in aceste tevi din otel galvanizat, acestea sunt destul de greu de reparat;
  • tevi din otel negalvanizate (teava neagra) – in ceea ce priveste aceste tevi, mentionam faptul ca ele sunt rezistente si nu au nevoie de lucrari de intretinere, insa dezavantajul lor este acela ca pot rugini odata cu trecere timpului, iar acest lucru este posibil din cauza umiditatii ridicate din interiorul solarului; si mai mentionam totodata si faptul ca teava neagra se incinge mai repede din cauza caldurii.

Folia pentru acoperirea solarului

Cele mai multe solarii sunt acoperite cu folie pentru solar din polietilena, dat fiind faptul ca aceasta este tratata in asa fel incat sa aiba proprietatile necesare care sa iti asigure o cultura sanatoasa de plante si legume.

Cand cauti o folie solar, este indicat sa tii cont de urmatoarele detalii: folia sa fie rezistenta la razele solare, sa impiedice pierderile de caldura, sa fie transparenta si rezistenta la variatia de temperatura.

Ei bine, acestea sunt materialele pe care le poti folosi atunci cand intentionezi sa iti construiesti un solar.

0 Shares
You May Also Like