Mituri despre aparatul dentar la adulți

0 Shares
0
0
0

Datorită avansului tehnologiei și a tehnicilor medicale moderne, tot mai mulți pacienți adulți aleg să poarte aparate dentare pentru a corecta problemele de aliniere a dinților. Există opțiuni mai discrete și mai confortabile decât cele tradiționale, pe care pacienții le pot alege în funcție de nevoile și preferințele lor. Iată câteva mituri asociate cu purtatul aparatului dentar în rândul adulților și de ce acestea nu sunt adevărate.

Purtatul unui aparat dentar este mai dureros pentru adulți

Durerea asociată cu purtatul unui aparat dentar este legată de ajustările inițiale și de adaptarea la presiunea exercitată asupra dinților și a gingiilor. Indiferent de vârstă, majoritatea pacienților experimentează un anumit disconfort inițial, dar acesta dispare pe măsură ce organismul se obișnuiește cu aparatul dentar. În plus, noile tehnici și materiale utilizate pentru aparatele dentare au fost îmbunătățite pentru a reduce disconfortul și pentru ca pacienții să se adapteze mult mai ușor la tratamentul ortodontic.

Aparatul dentar nu poate fi purtat dacă există coroane sau implanturi

Deși este indicat ca mai întâi să se realizeze tratamentul ortodontic, există cazuri în care lucrări dentare precum implanturi sau coroane dentare sunt deja prezente. Aceste lucrări nu influențează în mod semnificativ purtatul unui aparat dentar. Totuși, medicul stomatolog va adapta tratamentul pentru a proteja lucrările dentare existente și pentru a obține rezultatele dorite în ceea ce privește alinierea dentară sau corectarea ocluziei.  

Aparatele dentare pentru adulți sunt mai scumpe

Costul tratamentului ortodontic variază în funcție de complexitatea cazului și de opțiunile alese. Nu există diferențe între stabilirea prețului standard pentru aparatul dentar între pacienții adulți și copii sau adolescenți. Factorii care influențează prețul unui aparat dentar sunt tipul pe care îl alegi, durata tratamentului și necesitatea unor intervenții suplimentare, cum ar fi extracțiile dentare sau intervențiile chirurgicale ortodontice. 

Rezultatele apar mai târziu în cazul adulților

Este un mit faptul că tratamentul ortodontic este mai rapid și mai eficient în rândul copiilor și adolescenților. În realitate, rezultatele pot fi la fel de productive și în cazul adulților. Factori precum starea generală a sănătății orale, colaborarea pacientului și respectarea indicațiilor medicului ortodont influențează durata și succesul tratamentului ortodontic la orice vârstă. În plus, metodele și opțiunile mai noi de tratament pot ajuta la obținerea rezultatelor dorite într-un timp rezonabil, indiferent de vârstă.

Aparatul dentar nu este estetic

Există mai multe opțiuni estetice pentru aparatele dentare, care pot satisface nevoile și preferințele pacienților. Aparatele dentare transparente sau ceramice sunt alternative foarte eficiente în acest sens. Acestea sunt fabricate din materiale care se potrivesc cu nuanța danturii pacienților și sunt mai puțin vizibile decât aparatele dentare tradiționale din metal. De asemenea, există opțiunea aparatelor dentare linguale, care sunt montate pe partea din spate a dinților și care nu sunt vizibile atunci când pacienții zâmbesc. 

În concluzie, aparatul dentar poate fi eficient, confortabil și estetic, indiferent de vârsta pacientului.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

You May Also Like