6 sfaturi pentru prima săritură cu paraşuta

0 Shares
0
0
0

În sfârşit ai făcut-o. Ți-ai învins frica și ți-ai rezervat prima experiență de parașutism.

Dar acum, că se apropie saltul, vrei să te asiguri că ești pregătit. Nu îţi face griji, totul este complet normal și natural. Pregătește-te pentru prima ta săritură cu aceste șase sfaturi pentru sarituri cu parașuta, pe care le-am compilat special pentru parașutistii începători ca tine!

1. Îmbracă-te corect

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care şi le pun parașutistii începători este „Cu ce ar trebui să mă îmbrac la săritură?” Este o întrebare grozavă. Îmbrăcămintea greșită poate strica fiorul săriturii, dar nu te stresa, trebuie doar să urmezi recomandările noastre vestimentare.

Începe prin a verifica prognoza meteo. Dacă sunt 35 de grade și soare, poartă o versiune sportivă a ceea ce ai purta în mod normal pentru o zi de 35 de grade, cum ar fi pantaloni scurți sport și un maiou.

2. Mănâncă aşa cum ai mânca în mod normal, dar hidratează-te în plus

S-ar putea să îţi fie teamă că, dacă mănânci o masă completă, ţi se va face rău în aer, dar parașutismul pe stomacul gol nu este soluția. Cei care nu mănâncă și nu beau înainte de a sări, se simt și mai rău – adesea devin amețiți. Dar, la fel cum săritul cu parașuta pe stomacul gol este o idee proastă, săritul cu burta plină îţi poate provoca greață. Mănâncă o masă „normală” cu câteva ore înainte de săritură, dar nu te umple în exces!

3. Ai grijă ce iei cu tine şi ce laşi jos

Când eşti la câteva mii de metri deasupra solului, nu vei mai găsi nimic din ce pierzi în aer. Va fi dus cu vântul! Din acest motiv, este important să laşi orice obiect de valoare la sol, fie în mașină, fie în zona de decolare. Câteva lucruri care merită depozitate includ portofelul, cheile, telefonul, ochelarii sau orice altceva ai avea în mod normal în buzunare.

4. Vino la locul de întâlnire la timp sau chiar mai devreme

Dacă eşti o persoană care întârzie în mod normal, adaugă un timp tampon călătoriei tale înainte de săritură. Este foarte important să soseşti la timp pentru a-ţi face check-in-ul corespunzător, pentru a completa documentele necesare și pentru a asista la pregătirea dinainte de urcarea în avion. Când ajungi târziu, întârzii ora de decolare și săritura atât pentru tine, cât şi pentru restul grupului.

5. Menţine poziţia corectă a corpului în timpul căderii şi la aterizare

Instructorul tău va prelua conducerea la săritură; cu toate acestea, există câteva moduri în care îl poţi ajuta. Două lucruri de reținut sunt poziția corectă a corpului în timpul căderii libere și aterizării.

Instructorul te va ajuta să menții o poziție corectă, cu faţa spre pământ, în timpul căderii în sine. Această poziție orizontală până la sol vă ajută să mențineți o viteză constantă fără a accelera în timpul coborârii.

6. Acceptă teama şi ţine minte să respiri

Dacă ești la prima săritură, probabil că vei fi puțin nervos; nu există nicio cale de a ocoli asta. Însă anticiparea și teama pot fi cu adevărat emoționante și vor face experiența cu atât mai puternică!

În loc să te fixezi pe temerile tale, concentrează-te pe respirație. Respiră adânc de câteva ori: inspiră pe nas și expiră pe gură. Odată ce ritmul cardiac începe să se stabilizeze, vei descoperi adesea că mintea îți urmează exemplul.

0 Shares
You May Also Like