Acestea sunt constructii de locuit realizate cu containere de marfa, care au fost folosite initial pentru a transporta marfuri pe cai navigabile, pe mare sau pe uscat.
Ce materiale sunt folosite pentru a construi containere uzate in case cu containere?
– In principal din otel, unele fiind realizate din aluminiu sau placaj. Containerele maritime sunt protejate impotriva umezelii pentru a pastra incarcatura pe care o transporta.
– Protectia sa consta in consolidarea interiorului recipientului intern cu fibra de sticla. De obicei, podeaua este facuta din lemn folosind, in unele cazuri, bambus.
– Colturile acestor containere maritime sunt intarite, pentru a le putea muta cu macarale in timp ce le stivuiti in porturi, mijloace de transport sau spatii de depozitare.
De ce casele realizate cu containere sunt in prezent o optiune de locuinte?
In ultimii ani, constructia de case cu containere a devenit populara. Acest lucru, datorita culturii reciclarii si economisirii. Prin urmare, containerele sunt, de asemenea, folosite ca birouri, restaurante sau utilizari diferite foarte diferite de ceea ce a provenit cu adevarat constructia si comercializarea sa din aprilie 1956, cu transportul de marfuri de la New York la Houston. Vezi detalii Cabine-containere.ro.
Arhitectura cu containere maritime: casele de containere
Casele de containere sau, mai degraba, ca arhitectura cu containere metaliceeste in crestere. In vremuri de criza, propuneri riscante, asta mi-a spus un prieten arhitect care proiecteaza o casa izolata cu o singura familie bazata pe module de containere maritime. O modalitate de a construi relativ ieftin, rapid si testat de multi ani in diferite tari, astfel incat casa de containere poate fi o optiune foarte valabila.
Este curios ca in tarile din Europa de Nord cu clima mai extrema constructia de case de containere este folosita ca optiune valabila si o tara precum Spania cu un climat mai temperat, utilizarea containerelor este respinsa, eventual, din cauza radacinilor culturii caramizii proprii, desi trebuie sa recunoastem ca, in fata crizei, casele cu containere, devin o posibilitate pe care multi clienti de dinainte ar respinge-o direct si ca astazi alternativa sa intre in vigoare.
Trebuie sa intelegem ca containerele au fost concepute pentru a stoca si transporta marfuri pe distante lungi si intr-un mod etans, economic si sigur. Cu toate acestea, exista o coincidenta curioasa ca spatiile care au fost concepute pentru a stoca si transporta marfuri au o scara umana adecvata. Adica sunt valabile pentru proiectarea spatiilor de locuit.
Din ce material sunt construite containerele
In principal, materialele containerelor de mare sunt fabricate din otel ondulat, desi multe sunt fabricate in alte materiale, cum ar fi aluminiul si placajul, care, la randul lor, pot fi intarite cu fibra de sticla.
In ceea ce priveste costul containerelor, exista multi furnizori, asa ca am putut verifica daca trebuie sa luam intotdeauna in considerare transportul care, de obicei, planeaza; Transport 200 Km fara descarcare: 480€/camion (1×40′ sau 2×20′). Ca o lasa in gradina casei noastre costul total va fi in jur de 700 €.
Cum polueaza cladirile standard?
Cladirile si orasele noastre din intreaga lume sunt responsabile pentru poluarea aerului atat exterior, cat si interior. Cititi mai departe pentru mai multe informatii despre gama de cauze diferite care pot afecta sanatatea umana si mediul natural.
Poluarea aerului ambiental sau exterior este cauzata de o serie de factori, inclusiv transportul, agricultura si deseurile. Cu toate acestea, contributia mediului construit, atat in faza de constructie, cat si in cea de exploatare, nu poate fi subestimata.
Cauzele poluarii aerului exterior:
- 39% din emisiile globale de carbon legate de energie sunt atribuite cladirilor.
- 28% din acestea sunt cladiri in functiune, predominant pentru incalzire, racire si iluminat. Consumul de energie este puternic afectat de calitatea anvelopei cladirii, cu emisii deosebit de substantiale in stocul de cladiri mai vechi.
- Suplimentar de 11% din emisiile de carbon sunt atribuite emisiilor incorporate in procesul de constructie, care are un impact bine catalogat asupra mediului din generarea de deseuri, utilizarea apei, crearea de praf si emisiile de gaze cu efect de sera.
- 1.500 de miliarde de caramizi sunt produse in fiecare an pentru a construi cladirile noastre – dintre care majoritatea sunt create folosind cuptoare poluante [5]. Cuptoarele de caramida contribuie la pana la 20% din emisiile globale de carbon negru, alaturi de productia de otel si fier. 90% din productia de caramida este concentrata in Asia Centrala, emisiile fiind crescute in continuare prin transportul catre pietele globale.
- Particulele fine (PM2,5/PM10) sunt emise din arderea combustibililor pentru alimentarea cladirilor noastre , precum si din emisiile de transport concentrate in cea mai mare parte in orase. Prin urmare, planificarea urbana durabila are un rol si in reducerea poluarii aerului.
- Constructia cladirilor poate fi responsabila pentru eliberarea de pulberi toxice, cum ar fi silice sau lemn de esenta tare, care sunt recunoscute ca avand proprietati cancerigene.