Cât de importantă este îngrijirea corectă a părului pentru ameliorarea acneei?

0 Shares
0
0
0

Știai că între păr și acnee există o legătură destul de strânsă? Multe dintre obiceiurile care țin de coafarea părului pot provoca apariția acneei. Iată ce e de făcut într-o astfel de situație:

Spală regulat părul

Dacă vrei să ameliorezi acneea, în special cea din zona frunții, ar fi bine să îți speli regulat părul cu produse potrivite tipului tău de păr. Acneea poate fi cauzată de acumularea excesivă de sebum și de impurități de la nivelul părului care ajung pe ten, iar păstrarea părului curat poate preveni apariția coșurilor.

În plus, spălarea regulată a părului contribuie și la îndepărtarea bacteriilor sau a ciupercilor de la nivelul scalpului care pot ajunge în diverse zone ale feței.

Așa că, spală-ți părul cel puțin de două sau trei ori pe săptămână, sau mai des dacă ai un scalp foarte gras sau dacă faci mult sport. Folosește apă călduță și masează ușor scalpul pentru a îndepărta impuritățile. Curățarea periodică a părului, alături de folosirea unui ser acnee cu acid salicilic pot face minuni atunci când vine vorba de aspectul tenului.

Evită produsele de styling agresive

Multe produse de styling, cum ar fi gelurile, spumele sau spray-urile fixative, conțin ingrediente care pot bloca porii pielii. Atunci când acești pori sunt blocați, se pot acumula bacterii și sebum pe suprafața pielii, ceea ce poate duce la formarea de comedoane (puncte negre și puncte albe) și la acneea inflamatorie. Unele produse de styling conțin ingrediente iritante sau alergeni care pot agrava sensibilitatea pielii și pot provoca inflamații.

Acest lucru poate agrava acneea deja existentă și va duce la apariția de noi leziuni. Să nu uităm nici de produsele de styling pe bază de ulei care oferă un aspect ca de revistă părului, dar provoacă noi probleme pentru cei cu tenul gras sau predispus la acnee.

Evită expunerea la căldură excesivă

Căldura excesivă aplicată pe scalp sau pe pielea din jurul feței poate duce la iritații și inflamații. Acest lucru poate agrava acneea preexistentă și poate face pielea mai susceptibilă la apariția de noi coșuri. Mai mult decât atât, atunci când folosești dispozitive de coafare cu căldură, este posibil să transmiți uleiuri și bacterii de la păr la față sau la scalp, ceea ce poate agrava acneea.

Pentru a reduce riscul de agravare a acneei, poți începe să folosești un ondulator par fara caldura care ajută la obținerea unor bucle voluminoase superbe, fără riscul de apariție al acneei.

Dacă totuși vrei să rămâi la metodele clasice de coafare, ar fi bine ca după folosirea ondulatorului sau a plăcii de păr, să îți speli fața cu un gel de curățare blând pentru îndepărtarea oricărui reziduu de produs de styling de pe față.

Te-ai întrebat vreodată dacă nu cumva apariția coșurilor are legătură cu placa sau ondulatorul de păr pe care îl folosești frecvent?

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…