Ce contine un sampon?

0 Shares
0
0
0

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane, incepand de la un sampon intens hidratant Moroccanoil 250ml, si pana la un sampon pentru ten uleios, sampon pentru ten uscat, sampon pentru extra volum, iar exemplele pot continua.

Fara a intra in detalii despre un anumit tip de sampoane, vom discuta la general despre acest produs, in care veti descoperi o multime de lucruri interesante.

Prima data, tot ce trebuie sa ne intrebam, este cu privire la ce trebuie sa faca un sampon?

Ei bine, folosind un sampon trebuie sa puteti sa indepartati sebumul, murdaria si particulele de piele, particule poluante care se formeaza treptat si se depun pe par, praf si reziduuri cosmetice, astfel incat parul si pielea sa fie curate. In ceea ce priveste utilizarea, samponul trebuie sa restabileasca ph-ul pielii si filmul hidrolipidic.

De ce samponul se curata?

Samponul contine o baza de detergent care este capabila sa-si indeplineasca actiunea datorita agentilor tensioactivi care permit apei sa ude murdaria punandu-se la mijloc (ca si cum ar fi un carlig), in acest fel reuseste sa “amestece” apa si murdaria. Clatirea elimina totul de pe scalp si par.

Exista diferite tipuri de agenti tensioactivi mai mult sau mai putin spumati si cu proprietati mai mult sau mai putin cosmetice. Cele mai bune sampoane pentru par sunt cele care respecta atat pielea, cat si parul si pe care le gasim cu usurinta printre produsele profesionale.

De ce samponul trebuie sa conditioneze parul?

Un sampon bun trebuie sa fie in masura sa redea pielii si parului ceea ce a indepartat si sa poata lubrifia firul pentru a reduce frecarea, uzura si incarcarea electrostatica. In plus, trebuie sa inceapa sa „trateze” parul (lucrare care va fi finalizata printr-o a doua faza de tratament cu masti sau produse de restructurare).

Poate face toata aceasta munca datorita ingredientelor cosmetice care contribuie, iar acest lucru este fundamental, la reducerea procesului de oxidarea parului.

In mod evident, samponul trebuie sa fie in masura sa actioneze in moduri diferite pe diferite tipuri de par si, prin urmare, are nevoie de: par natural, par colorat, fragil si par slabit, fin, mediu sau mare, ondulat sau drept, mai mult sau mai putin poros, etc .

Pentru aceasta exista produse specifice pentru fiecare tip de par si, cu cat sunt alcatuite dintr-o formula rafinata si vizata, cu atat mai mult pot fi sfatuite de cei care sunt familiarizati cu caracteristicile unui sampon si cu nevoile parului.

De ce samponul trebuie sa trateze scalpul?

Scopul samponului este sa aiba grija de par si de scalp. De fapt, trebuie sa trateze scalpul ca pe o „fiinta vie” care ar putea deveni iritata, inflamata, deshidratata.

Toate acestea ar putea degenera creand un teren fertil pentru proliferarea excesiva de microorganisme care modifica echilibrul pielii, provocand anomalii mai dificile de tratat, cum ar fi matreata sau dermatita. Samponul foloseste ingrediente specifice care pot calma, hidrata, proteja si preveni deteriorarea firelor de par.

Care sunt ingredientele samponului?

Pe fiecare recipient veti vedea ingredientele samponului. In continuare veti descoperi aceste ingrediente si in acest articol.

1. Apa. Pana la 80 la suta din sampon este acest element de baza. Fara suficienta apa, lichidul nu ar putea fi turnat din recipient.

2. Surfactant. Practic, acest ingredient este un detergent. Acest aditiv face cea mai mare parte a lucrarilor, curatand murdaria si uleiul din jur, astfel incat apa sa le poata clati. Ingrediente precum lauril sulfat de amoniu tind sa fie mai usoare pe scalpurile sensibile decat lauril sulfat de sodiu.

Zvonurile potrivit carora aceste substante chimice pot provoca cancer sunt nefondate. Desi agentii tensioactivi sunt iritanti, sampoanele nu contin niveluri suficient de ridicate pentru a provoca daune reale.

Surfactantii nu sunt o problema decat daca aveti pielea sensibila sau insistati sa va turnati in mod regulat galoane din ochi. Nici curatatorii nu ar trebui sa fie daunatori parului. Sampoanele vandute astazi contin balsamuri care compenseaza calitatile de indepartare a agentilor tensioactivi, astfel incat puteti spala zilnic fara griji.

3. Agenti de spumare.Ingrediente precum cocamida sau cocamidopropil betaina ofera suduri satisfacatoare care completeaza experienta de spalare a parului. Mai degraba este pur estetic.

4. Un ingredient acid. Elementele precum citratul de sodiu sau acidul citric de pe eticheta dvs. de sampon sunt adaugate pentru a mentine samponul la nivelul corect de pH. PH-ul acid interactioneaza cu incarcarea usor negativa a parului pentru a ajuta cuticula, stratul exterior al parului, sa mentina o suprafata neteda si plana.

5. Silicoane ca dimeticona. Acestea sunt polimeri care depun o acoperire usoara pe par. Ele ajuta la crearea de netezime si adauga stralucire.

6. Polyquaternium. La fel ca un netezitor de tesaturi, ajuta la cresterea parului mai usor, prin depunerea unui balsam gras si luptarea statica. De asemenea, ingroasa formula samponului, astfel incat este mai usor de turnat.

7. Pantenol, alcooli grasi si uleiuri de nuci. Acesti aditivi comuni hidrateaza si blocheaza hidratarea.

8. Midazolidinil uree, iodopropinil, izotiazolinona si benzoat de sodiu. Daca nu doriti ca samponul dvs. sa creasca picioarele si sa se indeparteze, aveti nevoie de conservanti.

Deoarece multe dintre celelalte ingrediente sunt obtinute din materiale organice, acestea pot dezvolta mucegai si bacterii. Acesti aditivi impiedica samponul sa se transforme intr-un proiect stiintific.

0 Shares
You May Also Like