Ce este oftalmoscopia?

0 Shares
0
0
0

Oftalmoscopia este un test efectuat cu oftalmoscoape de pe Hmdmedical.uk.com; care ii permite oftalmologului sau medicului de ochi sa se uite in spatele ochiului. Aceasta parte a ochiului este alcatuita din:

  • retina;
  • disc optic;
  • vase de sange.

Acest test este adesea inclus intr-un examen de ochi de rutina pentru a examina bolile oculare. Medicul dumneavoastra ocular poate, de asemenea, sa o prescrie daca aveti o problema care afecteaza vasele de sange, cum ar fi hipertensiunea arteriala sau diabetul zaharat.

Cand se utilizeaza oftalmoscopia?

Medicul dumneavoastra ocular poate folosi oftalmoscopia pentru a examina bolile si afectiunile oculare care pot afecta vasele de sange. Aceste conditii includ:

  • afectarea nervului optic;
  • lacrima retiniana sau detasare;
  • glaucom, care este o presiune excesiva in ochi;
  • degenerarea maculara, pierderea vederii in centrul campului vizual;
  • cytomegalovirus (CMV) retinita, o infectie a retinei;
  • melanomul, un tip de cancer de piele care se poate raspandi in ochi;
  • hipertensiune, care este de asemenea cunoscuta sub numele de hipertensiune arteriala;
  • Diabet.

Cum ar trebui sa va pregatiti pentru oftalmoscopie?

Inainte de a efectua o oftalmoscopie, medicul dumneavoastra ocular poate folosi picaturi oftalmice pentru a va dilata pupilele. Acest lucru le face mai mari si se poate privi mai usor prin ele.

Aceste picaturi oftalmice pot face ca vederea sa fie neclara si sensibila la lumina timp de cateva ore. Ar trebui sa aduceti ochelari de soare la intalnirea dvs. cu medicul, pentru a va proteja ochii de lumina stralucitoare in timp ce pupilele sunt dilatate. Si ar trebui sa aveti pe cineva care sa va conduca acasa dupa testul respectiv. Daca lucrati cu diferite masinarii sau daca la locul de munca aveti nevoie de o vedere clara, atunci in ziua in care urmati un asemenea test al ochilor, ar trebui sa va luati o zi de concediu.

Daca sunteti alergic la orice medicamente, spuneti medicului dumneavoastra ochi. El probabil va evita utilizarea picaturilor de ochi daca aveti riscul unei reactii alergice.

Unele medicamente pot, de asemenea, interactiona cu picaturile de ochi. Este important sa-i spuneti medicului dumneavoastra ochi despre orice medicamente pe care le luati, inclusiv medicamente fara prescriptie medicala, medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala si suplimente alimentare.

In cele din urma, trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra ocular daca aveti glaucom sau antecedente familiale de glaucom. Probabil ca nu va folosi picaturi oficiale daca stie sau suspecteaza ca aveti glaucom. Picaturile ar putea creste prea mult presiunea din ochi.

Ce se intampla in timpul testului?

La inceputul procedurii, medicul dumneavoastra ocular poate folosi picaturi oftalmice pentru dilatarea pupilelor. Picaturile pot provoca vatamarea ochilor timp de cateva secunde. De asemenea, ele pot provoca un gust neobisnuit in gura. Medicul va examina spatele ochiului dupa ce pupilele sunt dilatate. Exista trei tipuri diferite de examinari care pot fi efectuate:

  • examinare directa;
  • examinare indirecta;
  • testul cu lampa.

Medicul dvs. poate efectua una sau mai multe dintre aceste examinari pentru a obtine o viziune buna asupra ochiului.

Examen direct

Veti sta pe un scaun. Luminile din camera vor fi dezactivate. Medicul dvs. ocular se va aseza aproape de dvs. si va folosi un oftalmoscop special ales de pe Hmdmedical.uk.com, pentru a examina ochiul.

Un oftalmoscop este un instrument care are o lumina si cateva lentile mici pe el. Medicul dumneavoastra ocular poate privi prin lentile pentru a examina ochiul. El va poate cere sa priviti in anumite directii in timp ce conduce examinarea.

Examene indirecte

Acest test ii va permite medicului dumneavoastra ochi sa vada mai detaliat structurile din spatele ochiului. Pentru acest test, vi se va cere sa va culcati sau sa stati intr-o pozitie inclinata. Medicul dumneavoastra ocular va purta o lumina puternica pozitionata pe frunte. Ea va straluci in ochi in timp ce tineti un obiectiv in fata ochiului pentru a-l ajuta sa examineze ochii.

Medicul dvs. va poate cere sa priviti in anumite directii in timp ce va examineaza partea din spate a ochiului. De asemenea, el pot aplica o anumita presiune la ochi folosind o sonda mica, curbata.

Examinarea cu ajutorul lampii cu lumina

Aceasta procedura ofera medicului vizual aceeasi vedere a ochiului ca o examinare indirecta, dar cu o marire mai mare. Veti sta cu un instrument in fata dvs., cunoscut ca o lampa cu fanta. Va avea un loc pentru a va odihni barbia si fruntea. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti capul in timpul examenului.

Odata ce sunteti pozitionat, medicul dumneavoastra ocular va aprinde o lumina puternica in fata ochiului. Apoi va folosi un microscop pentru a se uita la partea din spate a ochiului. Specialistul va poate cere sa priviti in directii diferite si folositi degetul pentru a va deschide ochii pentru a obtine o viziune mai buna. De asemenea, poate aplica o anumita presiune la ochi folosind o sonda mica, curbata.

Care sunt riscurile?

O oftalmoscopie este uneori inconfortabila, dar nu ar trebui sa fie dureroasa. S-ar putea sa observati afterimages dupa ce lumina a fost oprita. Aceste afterimages ar trebui sa dispara dupa ce ati clipit de mai multe ori.

In cazuri rare, puteti reactiona la picaturile de ochi. Acest lucru poate cauza:

  • gura uscata;
  • inrosirea fetei;
  • ameteala;
  • greata si varsaturi;
  • glaucom cu unghi ingust.

Adresati-va medicului dumneavoastra pentru mai multe informatii despre potentialele riscuri si reactii adverse.

0 Shares
You May Also Like