Prea des vedem ca in multe companii sectiunea depozitului ii este acordata atentie putin sau deloc. Dar sectia de depozitare merita acest tratament insuficient? Sau, dimpotriva, este un departament mai important decat pare la prima vedere?
In acest articol vom vedea ce intelegem prin depozit si care este importanta sa in cadrul companiei.
Ce este un depozit?
Depozitul este spatiul fizic al companiei in care se realizeaza functia de depozitare. Aceasta facilitate de a defini cu un singur cuvant ca “depozitare” functia jucata in cadrul companiei de catre unul dintre departamentele sale, ar putea fi cauza acelui tip de invizibilitate care sufera.
Acesta este locul in care in majoritatea companiilor se afla personalul cel mai putin calificat, este locul unde apar cele mai multe tensiuni din cauza eforturilor de ultim moment, a orelor suplimentare, a muncii in zilele de sarbatoare… Cu toate acestea, curios este exact locul in care compania reuseste sa faca serviciul pentru clienti eficient si in prea multe ocazii, cu putine mijloace sau cu putine mijloace actualizate.
Un depozit consuma multe resurse de diferite tipuri, consuma resurse umane, consuma resurse financiare, are active fixe, imobiliare, rafturi, are utilaje care necesita intretinere si consuma timp. Toate acestea fara a fi adesea percepute pentru a adauga valoare. Vezi de asemenea aici boxe spatii depozitare.
In depozite putem pastra materiile noastre prime, piesele noastre de schimb, produsele semifinite, produsele finite, produsele finite. Depozitul este locul unde indeplinim functii care fac posibila activitatea economica a companiei noastre.
Aceste lucruri se intampla in depozit: se pastreaza consumabile, are loc manipularea marfii, ambalare, receptie si emitere, controlul calitatii, pregatirea comenzilor, modificari de prezentare, transport, distributie, facturare… In cele din urma, este locul in care reglementam fluxul produsului finit.
Nivelul si acuratetea inventarului afecteaza in mod direct declaratia de venit, iar daca nu suntem siguri de nivelul stocului din depozitul nostru, nu putem cumpara bine si nici nu putem servi in mod adecvat clientii.
Fiabilitatea stocurilor noastre, duce direct la strategia de inventariere a companiei noastre, adica in planificarea si prognoza acesteia. Dintre toate, cea mai importanta este prognozarea cererii. Pentru managementul companiei, prognoza nivelurilor cererii este vitala, deoarece ofera datele pe care se va baza planificarea si controlul multor zone functionale ale companiei, inclusiv, desigur, depozitul in sine.
Dar, in acelasi timp, aceste previziuni se bazeaza pe cele istorice furnizate de fluxurile de informatii si miscarile depozitului nostru. De aici si importanta fiabilitatii sale datorita managementului. Nivelurile cererii si programarea acestora afecteaza in mare masura nivelurile de capacitate, nevoile financiare si structura generala a companiei. Asta inseamna ca, daca datele stocurilor noastre nu sunt fiabile, toate deciziile pe care conducerea le ia pe baza lor vor duce la noi erori de stoc si asa mai departe, cum ar fi merlanul care isi musca coada. Pe scurt, toate erorile conducerii se incheie in inventar.
De aceea, se spune adesea ca depozitul este un turn de veghe ideal pentru a vedea functionarea generala si reala a unei companii. Din aceasta puteti vedea eficacitatea tuturor celorlalte departamente; achizitii, productie, financiar, management, administratie…
Cum poti depozita ceaiul?
Ceaiul din frunze vrac este cel mai bun atunci cand este proaspat si aromat, iar pastrarea corecta a ceaiului va poate ajuta sa va asigurati ca ceaiul dumneavoastra are un gust delicios cat mai mult timp posibil. Iata recomandarile noastre pentru pastrarea ceaiului din frunze vrac pentru a asigura o ceasca aromata si placuta.
Va recomandam sa pastrati ceaiul din frunze vrac intr-un recipient opac, etans, pentru a prelungi durata de valabilitate a acestuia. Pentru a pastra ceaiul proaspat, ar trebui sa protejati frunzele de ceai de expunerea la aer, caldura, lumina si umiditate. Aceasta inseamna pastrarea ceaiului intr-un recipient ermetic si pastrarea lui intr-un loc racoros si intunecat. Ar trebui sa evitati depozitarea ceaiului langa orice sursa de caldura, cum ar fi un aragaz sau o fereastra insorita.
La ArtfulTea, vindem ceaiurile noastre atat in pungi kraft resigilabile, cat si in cutii. Ambele sunt optiuni excelente pentru pastrarea ceaiului din frunze vrac. Daca intentionati sa va terminati ceaiul in cateva luni, atunci o punga este in regula. De asemenea, puteti cumpara o punga si apoi transferati frunzele de ceai intr-un alt recipient. Daca nu aveti un recipient etans pentru ceai si doriti sa prelungiti durata de valabilitate a acestuia cat mai mult posibil, va recomandam sa cumparati ceai intr-una dintre cutiile noastre.
Pe langa pungile si cutiile in care ne vindem ceaiul, vindem si cutii de ceai decorative in care iti poti depozita ceaiul. Aceste cutii de ceai japoneze elegante, acoperite cu hartie decorativa washi, sunt recipientele perfecte pentru depozitarea ceaiului. Un capac interior de tabla, precum si capacul exterior cu alunecare, le fac complet etanse la aer.
Cat dureaza ceaiul depinde de modul in care il pastrati. Ca regula generala, ceaiul din frunze vrac depozitat intr-o punga de artizanat va ramane proaspat timp de aproximativ patru luni, iar ceaiul din frunze vrac depozitat intr-o cutie sau alt recipient etans va ramane proaspat timp de aproximativ un an. Dupa aceea, ceaiul nu se va strica, dar va incepe sa-si piarda aroma.