Ce puteti face in Islanda?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, din ce in ce mai multi romani care au ales sa plece in strainatate in vacante, si-au indreptat atentia spre excursii Islanda. Foarte multi dintre cei care au vizitat aceasta tara, s-au aratat foarte multumiti de ceea ce au vazut, si se gandesc sa mai viziteze cel putin odata aceasta tara.

In cazul in care intentionati si dvs. sa faceti o excursie in Islanda, iata ce puteti vedea:

Islanda este cunoscuta pentru peisajele sale contrastante, iar daca veti opta pentru excursii Islanda, cu siguranta veti avea ce vedea, asa ca vom vedea si noi in urmatoarele randuri care sunt cele mai interesante locuri de vazut din aceasta tara.

Vizitati Parcul National Snæfellsjökull

Snæfellsjökull National Park se afla pe Peninsula Snæfellsnes si este cel mai cunoscut pentru ghetarul sau de semnatura numit Snæfellsjökull. Pe langa ghetarul puternic, va puteti bucura, de asemenea, de tuburi de lava uimitoare si de campuri de lava si site-ul atrage de asemenea o gama larga de flora si fauna locala. Iubitorii de natura pot merge sa vada balenele, in timp ce observatorii de pasari vor gasi o multime de specii de coasta locale. Parcul este acoperit de trasee turistice atractive si puteti urca si cobori pe ghetar in functie de perioada din an.

Admirati cascada Dynjandi

Dynjandi este cunoscuta a fi una dintre cele mai frumoase cascade din partea Westfjords a Islandei si este situat pe Golful Dynjandivogur. Zona in care se afla cascada este o rezervatie naturala protejata si exista, de asemenea, o zona de camping aici daca doriti sa ramaneti si sa admirati maiestatea apelor pentru o perioada mai lunga.

Faceti drumetii la rezervatia naturala Hornstrandir

Terenul aici este spectaculos si veti gasi stanci dominante de mare, cascade tunet si blufe romantice de munte.

Oricine se bucura de drumetii nu trebuie sa piarda sansa de a merge pe jos intr-una din cele mai indepartate parti ale tarii, unde veti avea sanse bune sa vedeti vulpi dragute, precum si sigiliile si balena ocazionala.

Daca este posibil, trebuie sa veniti aici in sezonul de vara din iunie pana in august, deoarece in afara acestei perioade vremea se schimba si parcul poate fi inchis.

Observati placile tectonice

Placile tectonice stau pe Campia Þingvellir, care este punctul dintre America de Nord si Europa, unde placile se deplaseaza una spre cealalta. Aceasta miscare provoaca fisuri si rupturi in peisaj si are ca rezultat rauri si lacuri. Semnele de referinta pe care trebuie sa le priviti aici includ raul Öxará, care cade pe marginea uneia dintre placile care duc la o serie epica de cascade si la piscina Drekkingarhylur.

Petreceti timp pe plaja Rauðasandur

Plaja Rauðasandur este o priveliste care trebuie vazuta, deoarece nisipul aici este roz si rosu si se intoarce spre Peninsula Látrabjarg. Soarele nu este cu adevarat cea mai populara activitate aici, deoarece vremea din Islanda nu este in mod special favorabila pentru a va rascula pe nisip, dar veti putea sa va plimbati pe litoral si sa va bucurati de valurile balbaitoare si de laguna turcoaz.

Puteti merge la o plimbare de-a lungul marginii apei si veti putea sa priviti la sigiliile rezidentiale aici sau puteti lua traseul de coasta care se intinde spre faimoasele stanci de pasari din Látrabjarg, care ar trebui sa fie un hit cu observatori pasionati de pasari.

Inotati in Laguna Albastra

Laguna Albastra este probabil cea mai faimoasa atractie din Islanda si este un spa geotermal, care este alcatuit din apa de mare incalzita, care este o culoare turcoaz izbitoare. Despre apa de aici s-a vorbit mult timp ca ar avea proprietati de vindecare deoarece contine siliciu si alte minerale si oamenii se arunca aici in fiecare an pentru a trata o serie de conditii de piele si alte afectiuni. Exista o clinica aici pentru cei care cauta tratamente, precum si un spa de lux.

Excursii pe Asyrgi Canyon

In nord-estul tarii se afla Canyonul Asbyrgi, care este in forma de potcoava. Canonul are o lungime de 3,5 kilometri si o latime de 1 kilometru, iar in mijlocul acestuia exista o stanca din care veti putea sa vedeti privelistea de-a lungul ambelor parti. In partea de jos a canionului puteti sa va plimbati prin paduri de pin, mesteacan si brad, iar legenda spune ca canionul este, de asemenea, locuinta “oamenilor ascunsi” care au trait in aceasta zona montana de secole.

0 Shares
You May Also Like