Cele mai frumoase locuri de vizitat in zona Brasov

0 Shares
0
0
0

Foarte multi romani aleg sa plece in vacante in strainatate, la munte sau la mare, ignorand peisajele frumoase ale tarii noastre. Exista insa si multi romani care sunt mai patrioti din fire, asa ca aleg sa isi petreaca vacantele in tara, iar multi dintre acestia isi indreapta atentia spre minunatul oras Brasov, si spre imprejurimi.

Daca doriti sa vizitati acest oras si sau intreg judetul Brasov, cu siguranta puteti gasi cele mai bune locuri de cazare pensiunea Brandeberg in Brasov, dupa care veti putea incepe sa vizitati.

De ce Pensiunea Brandeberg?

In primul rand pentru ca locatia este una ideala atat pentru a petrece un timp extrodinar alaturi de familie, cat si pentru a petrece clipe de relaxare cu prietenii, pentru un teambuiding reusit sau chiar si pentru o intalnire de afaceri. Fiecare camera de aici are propria baie, si va veti bucura de un confort de vis, si privelisti cu adevarat impresionante.

De-asemenea, pensiunea va poate surprinde cu un restaurant propriu, unde puteti consuma o multime de produse bio autentice din zona Branului (lactate de exemplu, branzeturi, pastravi, miere, gemuri, pastrama de berbecut, zacusca, muraturi in otet, salata de vinete sau saramura).

Cu siguranta daca va veti caza aici, si in urmatorii ani cand veti vizita judetul Brasov, tot la Brandeberg veti dori sa va cazati. Pana atunci insa, iata ce veti putea vizita in Brasov.

Muzeul Etnografic

Daca v-ati intrebat vreodata cum au fost transformate parul de canepa si capra in traditionalul stacojiu si imbracamintea alba a satului Transilvania, acest spatiu expozitional alaturat Muzeului de Arta are raspunsurile. Dincolo de tesaturi sunt afisate obiceiurile populare locale, inclusiv videoclipuri cu dansuri ale satului pe ecran. Audiovizualele sunt doar in limba romana, dar exista o fisa laminata in mai multe limbi de transportat.

Un magazin de suveniruri de cadouri artizanale urmeaza aceleasi ore, vanzand cupe de oua ceramice (3 lei) prin linguri sculptate si icoane pictate (50 – 200 lei si nu numai).

Catedrala Sf. Nicolae

Construita mai intai in lemn in 1392, a fost inlocuita de o biserica gotica din piatra in 1495 si mai tarziu infrumusetata in stil bizantin. Cu dealurile impadurite care se ridica in spatele spirelor ei intepate in stil gotic, Catedrala Sf. Nicolae este una dintre cele mai spectaculoase vederi ale Brasovului.

A fost odata inchisa de ziduri militare; astazi situl are un mic cimitir. In interiorul catedralei se regasesc picturi ale ultimului rege si ale ultimei regine a Romaniei, acoperite de ipsos pentru a-i proteja de liderii comunisti si descoperite in 2004.

Muntele Tampa

Inaltandu-se cu 940 m inaltime si vizibil in jurul Brasovului, Muntele Tampa este impodobit cu semnul sau propriu in stil hollywoodian. Exista chiar si o cafenea in varf, asa ca este rentabil sa luati telecabina pentru a ajunge in varf, sau puteti face o drumetie de aproximativ o ora pentru a ajunge in varf.

Biserica Neagra

Construita intre 1385 si 1477, aceasta biserica luterana germana a fost numita pentru aspectul ei carbonizat dupa Marele Foc al orasului din 1689, pentru ca mai apoi restaurarea bisericii sa dureze in jur de un secol. Cea mai mare biserica gotica din Romania se ridica triumfal peste orasul vechi al Brasovului. Astazi se afla la 65 de metri inaltime in cel mai inalt punct al clopotnitei sale.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre locurile pe care este neaparat sa le vizitati in Brasov. Apoi, daca va cazati la Brandeberg, cu siguranta trebuie sa vizitati si imprejurimile, iar Castelul Bran de exemplu sau Cetatea Rasnov nu trebuie sa lipseasca din lista dvs. de obiective turistice.

Muzeul de arta

O galerie pentru a ucide timpul, mai mult decat o atractie stelara, Muzeul de Arta are doua etaje cu picturi in mare parte romanesti, inclusiv modernismul luxuriant al lui Gheorghe Vanatoru si portretele agitate ale lui Theodor Pallady. In mod inexplicabil, unele dintre peisajele magnifice ale colectiei din secolul al XIX-lea sunt aglomerate impreuna in casa scarii.

Primul muzeu al scolii romanesti

Acest venerabil muzeu de langa Catedrala Sf. Nicolae si calatoreste in istoria educatiei romanesti. Studentii au fost educati in acest loc inca de la sfarsitul secolului al XVI-lea. Muzeul gazduieste sali de scoala recreate, o biblioteca de 4000 de carti antice si una dintre cele mai vechi Biblii din tara.

0 Shares
You May Also Like