Ce tip de tricou se potriveste pentru alergat?

0 Shares
0
0
0

In trecut, persoanele care ieseau in parc la alergat sau care alergau pe banda in sala de sport, isi indreptau atentia spre tricourile cu mesaje de pe https://www.tricouri-misto.ro/personalizate/tricouri-cu-mesaje, care erau confectionate din bumbac.

Aceste tricouri sunt foarte interesante, mai ales atunci cand mesajele imprimate pe tesatura sunt foarte amuzante. Este insa pacat sa folositi asemenea tricouri, si sa alergati si sa transpirati purtandu-le, cand de fapt in ele aratati mult mai bine plimbandu-va sau desfasurand alte activitati care nu necesita efort fizic, pentru a transpira.

Acum insa, toti cei care sunt obisnuiti sa alerge, prefera astfel tricourile tehnice. De fapt, nu este o coincidenta, atunci cand alegeti haine de alergare una dintre principalele intrebari este tocmai aceasta: cum sa alegeti tricoul potrivit?

La un moment dat, subiectul a fost subestimat, dar acum cand tehnologia si comunicarea ne ajuta sa intelegem importanta acesteia, incercam sa nu cadem in eroarea ca imbracamintea sport nu poate influenta modul in care alergam.

De fapt, tricoul trebuie ales cu grija, ceea ce poate juca un rol fundamental deja in timpul antrenamentului, pe care il putem considera repetitia generala a cursei si, desigur, si in timpul cursei in sine.

Dar, pana la urma, de ce sa folosesti un tricou tehnic pentru a alerga? O tinuta potrivita, care sa fie perfecta si din punct de vedere igienic, si care sa ofere un confort total, sta la baza unei performante fizice bune. O tinuta potrivita este la fel de importanta si in ceea ce priveste sanatatea.

In alergare, unul aspectele cele mai importante este tocmai mentinerea constanta a temperaturii corpului, capabila sa apere pielea de atacurile de oboseala si transpiratie, lasand-o uscata, chiar si intr-un ritm ridicat de alergare, indiferent de temperatura externa, de durata si ritm.

Caracteristici si materiale

De fapt, tricoul tehnic pentru alergare nu cunoaste niciun sezon, iar iarna protejeaza perfect de frigul intens, oferind confort practic si, eventual mai poate fi folosit ca si tricou de lenjerie sub un costum mai greu.

Tricoul tehnic, deosebit de strans si aderent, permite, de fapt, transpiratia acumulata odata cu alergarea, sa evacueze din interior spre exterior, pastrand pielea uscata, fara racire umeda si afectiuni in consecinta.

Va permite sa nu simtiti inghetul, rezistand foarte bine la conditiile climatice si asigura stabilitatea regularizarii corpului datorita insertiilor respirabile, care favorizeaza circulatia aerului in timpul efortului si care sunt pozitionate in zone strategice, cum ar fi in axile sau de-a lungul laturilor.

Si tinand cont ca alergarea este un sport care se practica exclusiv in aer liber, imbracamintea tehnica mentine temperatura corpului constanta chiar si vara, cand caldura excesiva ar taia alergarea dupa cativa pasi.

Cum se spala tricoul tehnic?

Desigur, la fel ca in cazul tuturor articolelor de imbracamint, spalarea are de asemenea importanta sa, pentru pastrarea si etansarea buna a componentelor textile ale imbracamintei de alergare.

Materialul din care este compusa imbracamintea tehnica este totusi simplu de curatat, nu isi pierde cu usurinta elasticitatea sau respirabilitatea si ramane foarte rezistent chiar si dupa mai multe spalari.

Important este sa respectati intotdeauna instructiunile de pe eticheta care, in principiu recomanda spalarea la 30°, cu mana sau in masina de spalat, si niciodata la temperaturi mai ridicate. Unele masini mai moderne au programul de „spalare sport” care, desigur, este perfect in aceste cazuri.

In ceea ce priveste uscarea, in sfarsit, este esential sa nu o efectuati cu forta, de exemplu asezand imbracamintea tehnica pe calorifer sau folosind uscatorul, ci agatati haina pe un cuier comun pentru garderoba si lasati-o sa se usuce natural in aer, mai bine, daca nu la soare.

Care sunt avantajele tricourilor tehnice

Prima impresie de a purta un tricou tehnic, este imediat cea a lejeritatii si confortului, datorita greutatii reduse comparativ cu un tricou de bumbac, precum tricourile personalizate de exemplu.

Pentru alegerea unor tricouri bune insa, trebuie sa luam in considerare calitatea tesaturii, pentru a evita problemele care rezulta din utilizarea intensa, cum ar fi roseata de la frecare si ruperea din cauza unei utilizari prelungite cauzate de o rezistenta slaba.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina seama este capacitatea tricoului de a absorbi si usca caldura, acesta fiind, asa cum s-a spus in sine, cel mai mare avantaj al tricoului tehnic: usurinta sa de transpiratie. Aceasta caracteristica ne permite sa incheiem o zi lunga de alergare aproape ca si cum am fi la inceput, precum si imbunatatirea performantelor datorita capacitatii de a regla mai bine temperatura corpului.

Cand nu se poate evapora ca in tricourile normale din bumbac, de fapt, transpiratia „se lipeste” de piele, pe tricouri, creand un sentiment general de disconfort si o greutate reala mai mare, care combinate impreuna afecteaza cu siguranta performanta generala.

De aceea, este important, in functie de nivelul competitiv si de utilizarea pe care doriti sa o faceti, sa investiti mai mult sau mai putin intr-un tricou tehnic.

0 Shares
You May Also Like